Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
8,0
20. 12. 2019
lahvové
Měl jsem možnost ochutnat lambiky z jednoho z nejvyhlášenějších pivovarů zabývajících se jejich výrobou. Historie bruselského Cantillonu je velmi zajímavá a jejich lambiky snad ještě zajímavější. Hodnotím v rámci stylu, a také jsem milovníkem kyselých piv. Je mi jasné, že 90% lidí by po prvním loku kyselý lambik i přes jeho nekřesťanskou cenu vylilo do kanálu (stejně jako v Belgii). Kriek je nejrozšířenější lambik, který je ochucený višněmi. Opět hodně kyselé až svíravě trpké, šumivé s nádechem višní.
9,0
20. 12. 2019
lahvové
Měl jsem možnost ochutnat lambiky z jednoho z nejvyhlášenějších pivovarů zabývajících se jejich výrobou. Historie bruselského Cantillonu je velmi zajímavá a jejich lambiky snad ještě zajímavější. Hodnotím v rámci stylu, a také jsem milovníkem kyselých piv. Je mi jasné, že 90% lidí by po prvním loku kyselý lambik i přes jeho nekřesťanskou cenu vylilo do kanálu (stejně jako v Belgii). Rosé De Gambrinus je Framboise, což je lambic ochucený a zjemněný malinami. Chuťově je to mladé šumivé růžové víno s nádechem malin, opět kyselé, pecičkově trpké a peprné.
9,0
20. 12. 2019
lahvové
Měl jsem možnost ochutnat lambiky z jednoho z nejvyhlášenějších pivovarů zabývajících se jejich výrobou. Historie bruselského Cantillonu je velmi zajímavá a jejich lambiky snad ještě zajímavější. Hodnotím v rámci stylu, a také jsem milovníkem kyselých piv. Je mi jasné, že 90% lidí by po prvním loku kyselý lambik i přes jeho nekřesťanskou cenu vylilo do kanálu (stejně jako v Belgii). Gueuze je směs různě starých lambiků, kyselost je střední s ovocným nádechem, i dřevité tóny (zrání v sudech) jsou výraznější, suchý závěr.
9,0
20. 12. 2019
lahvové
Měl jsem možnost ochutnat lambiky z jednoho z nejvyhlášenějších pivovarů zabývajících se jejich výrobou. Historie bruselského Cantillonu je velmi zajímavá a jejich lambiky snad ještě zajímavější. Hodnotím v rámci stylu, a také jsem milovníkem kyselých piv. Je mi jasné, že 90% lidí by po prvním loku kyselý lambik i přes jeho nekřesťanskou cenu vylilo do kanálu (stejně jako v Belgii). Grand Cru Bruocsella je kyselý a lehce trpký (nezralé ovoce), peprný a perlivý lambik s dřevitými tóny. Komplexní a perfektně vrstvený lambik.
6,0
20. 12. 2019
čep "v ráji pivaře"
Šílení klauni dělají šílená piva. Tento Biscuit Amber Ale (název vystihuje vše) je sladký hodně sušenkový s nádechem karibského rumu a sušeného ovoce. Plnější trochu ulepené tělo, hořkost minimální. Vcelku pitelná podivnost.
7,0
15. 12. 2019
čep "v ráji pivaře"
Velmi slušný coffee stout uvařený v rámci Volby sládků ve spolupráci s minipivovarem Safari ze Dvora Králového. Chuťově uhlazený, suchý, výrazně kávový s podtónem kakaových bobů a sladkých oříšků. Stylově naprosto v pořádku a velmi dobře pitelný.
9,0
14. 12. 2019
čep "pod komínem"
Mně kyseláče prostě chutnají, a ty různě ochucené od Ravenu obzvláště. Sice je divné pít lehké osvěžující pivo když venku mrzne a poletuje sníh, ale prostě tohle bylo výborné. Kyselost je mírná, nic drsného co by křivilo hubu, zjemnění šťávou z černého rybízu se opravdu vydařilo. Aroma černého rybízu v chuti není vtíravé, suchost to jen podtrhuje, tělo má příjemný sladový základ trochu do těsta. Nenechte se odradit fakt šíleně výraznou rudou barvou...
6,0
8. 12. 2019
lahvové
U extra hořkého ležáku jsem očekával výraznou chmelovou hořkost, když byl použit ŽPČ, ale vůči plnému sladovému tělu není ta hořkost zase tak výrazná. Včera jsem pil Praotce z Cobolisu, a to je hořký ležák. V tomhle případě je to slušný chlebnatý plný polotmavý ležák lehce vyšší hořkosti. Určitě jedno z lepších ne-li nejlepších piv z Radegastu.
7,0
3. 12. 2019
čep "v ráji pivaře"
Double IPA s nikterak výrazným chmelovým aroma a hořkostí. Z plného sladového těla mírně vystupuje zralé a sladké tropické ovoce nebo kandované ovoce, a v závěru alkoholová hřejivost. Sice dobré, ale hodně sladké a alkoholové, což je na úkor pitelnosti.
8,0
3. 12. 2019
čep "v ráji pivaře"
V tomhle případě vás ten voňavý mastný uzený bůček praští do nosu a pohladí po jazyku. Nakuřovaný bock ze Schlenkerly je sladký, výrazný, plný uzeného masa, má plné tělo s minimálním řízem. Při pozvolném popíjení mi ta výrazná uzená chuť nevadila, ale vypít naráz škopek nebo více škopků za večer bych nedokázal.