Úrovně hodnocení piva:

lahvové
jen pro hodnocení piva z drobného spotřebitelského obalu
čepované/sud
čep "no name"
podnik se nespecializuje na nabídku piva
čep "v ráji pivaře"
místo se silnou pivní kulturou (spec. a značkové restaurace, pivní bary, studia a kluby, speciální akce, např. pivní festy, degustace...)
čep "pod komínem"
kde se pivo vaří a tam se i pije (pivovarské restaurace)

Typy podniků:

pivnice
hlavně čepované pivo
restaurace
více gastro, než pivo
pivotéka
více obchod

Špendlíky v mapě:

už při prvním hodnocení piva z pivovaru
už při prvním hodnocení piva z čepu "v ráji pivaře", nebo min. 51% hodnocených piv z čepu "no name", nebo 100% hodnocených piv na úrovni "lahvové"
už při prvním hodnocení piva z čepu "pod komínem" nebo min. 51% hodnocených piv z čepu "v ráji pivaře"
min. 51% hodnocených piv z čepu "pod komínem"
Pozn.:procenta jsou z trvalé produkce.

Hodnosti uživatelů:

 
začátečník
každý nový uživatel,
obrázek šišky chmele
pivní skaut
min. 30 hodnocení,
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
pivoznalec
min. 50 degustací/recenzí na úrovni "v ráji pivaře" a vyšší,
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
pivní expert
min. 100 recenzí na úrovni "v ráji pivaře" a vyšší,
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
pivní guru
min. 200 recenzí na úrovni "pod komínem"

Bodová stupnice hodnocení:

 
pivo
podnik
1
nepitelné
nesnesitelný
2
hnusné
strašný
3
špatné
špatný
4
podprůměrné
podprůměrný
5
průměrné
ucházející
6
nadprůměrné
průměrný
7
dobré
dobrý
8
velmi dobré
velmi dobrý
9
výborné
výborný
10
vynikající
vynikající

Uživatelské odznaky:

Na BeerWeb za různé akce sbírá uživatel odznaky.
Degustátor za hodnocení piv: recenze - 3 b., degustace - 2 b., hodnocení - 1 b., komentář - 1 b.
Editor za doplňování a přidávání údajů: přidání pivovaru - 2 b., přidání piva, podniku nebo pivní akce v kalendáři - 1 b., přidání chybějícího infa u pivovaru, podniku a piva - 1 b., nahrání chybějícího fota u pivovaru, podniku, piva, pivní akce - 1 b, autorský článek - 50 b.
Cestovatel za navštěvování pivovarů: za každé první ohodnocené pivo „pod komínem“ z nově navštíveného pivovaru – 1 b.
Pubexpert za hodnocení podniků: recenze - 2 b., hodnocení - 1 b., komentář - 1 b.

Typy pivovarů a podniků:

Pivovary a podniky v provozu jsou takové, které jsou plně funkční (pivovary již vyrábí své vlastní pivo). Jsou evidovány v přehledech a v pivní mapě. Lze u nich hodnotit pivo a u pivovarů lze i pivo přidat.
Připravované pivovary jsou pivovary, které teprve vznikají a nebo ještě nemají v provozu vlastní technologii výroby a pivo si nechávají vařit jinde. Jejich podnikatelský záměr je však jasný: stát se pivovarem s vlastní produkcí. Tyto pivovary lze najít v Přehledech jako Připravované. Připravované pivovary zatím nejsou evidovány v pivní mapě a nemají evidovaná piva k hodnocení. Evidence připravovaných podniků zatím není.
Létající pivovary jsou pivovary, které nemají vlastní pivovarské zařízení, ale nechávají si vařit pivo v jiných pivovarech, případně si samy v pronajatém pivovaru uvaří pivo dle své receptury. To pak prodávají pod svou značkou. Mohou být trvalou formou podnikání, nebo přechodnou marketingovou aktivitou před vstupem na trh s vlastním pivovarem. Létající pivovary nejsou evidovány v pivní mapě. Zobrazit si je v pivní mapě však lze jen při přímém prokliku do pivní mapy z profilu létajícího pivovaru.
Uzavřené pivovary a podniky jsou takové, které ukončily svojí činnost. Lze je najít již jen přes vyhledávání. V této evidenci jsou jen pivovary a podniky uzavřené od vzniku stránek BeerWeb, tedy uzavřené od roku 2014 (podniky od roku 2018). V přehledech, ani v pivní mapě nejsou evidovány. Nelze u nich provádět hodnocení. Uzavřené pivovary před rokem 2014 a podniky před rokem 2018 neevidujeme.
Nově na BeerWeb 
komentář: pivovar
anonym
Pivovar CHORS, Černotín
Za poslední dobu jedno z nejlepších piv, co jsem měla možnost zkusit.
hodnocení: pivo
Zlatá kráva Jiskra 13°
Barva kaštanová, bohatá bublinová pěna béžové barvy, vůně to ...
hodnocení: pivo
Výroční ležák 720 let 12°
Sladší sladové pivo (jakoby ho někdo dosladil kapkou hruškov ...
hodnocení: pivo
Třeboňské pivo
Domnívám se, že jde o modifikaci piva od Regenta, které se j ...
hodnocení: podnik
Hotel Na Vývoji Vlašim
Industriální restaurace s pivovarem, milá obsluha, dobré jíd ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Aero, Ostrava
ochutnán Mechanik 13 (vídeňský ležák) a slušný..
recenze: pivo
Erdinger Alkoholfrei Weissbier
Sytě zlatá kalná barva, při rozlévání do sklenice perlí. Boh ...
hodnocení: podnik
recenze: pivo
Bc.
Tambor Klazar 14°
Svítivá měděná až mahagonová barva, pěna hustá a trvanlivá s ...
recenze: pivo
Bc.
Tambor tmavý speciál 13°
Barva tmavých kaštanů, rozhodně ne černá nebo neprostupná. P ...
hodnocení: podnik
Raven Pub City
Další krok krkavců do pivního ráje, moc hezký podnik, skvělá piva a milá obsluha.
nový podnik: pivnice
komentář: pivovar
Rampušák, Dobruška
Zajímavostí je, že tento pivovar na etiketách používá značen ...
nový podnik: restaurace
novinka
Tapover/ Tap takeover
Už jste zařadili do slovníku?
novinka
440! Tolik je v ČR minipivovarů
Loni 400, letos už 2,5% z celkové produkce piva s aktuálním počtem 440 minipivovarů.
komentář: pivo
anonym
Hradební 10° - tmavé výčepní
Příjemná změna v kraji kde dominují europiva kterou umí ocen ...
komentář: pivo
anonym
De Helder výčepní
Někdo má za dobrý pivo i odvar z košťat.