Hodnoť pivo na
hledej na BeerWeb
spustí hledání
Přihlásit
PŘIHLÁSIT
NOVINKY
PŘEHLEDY
PŘEHLEDY
Pivovary
Piva
Uživatelé
Připravované
Pivní styly
PIVNÍ MAPA
PIVNÍ MAPA
Pivovary
Podniky
PIVNÍ KALENDÁŘ
O PIVU
O PIVU
Pivo jako nápoj
Historie piva
Historie piva v Čechách
Degustace piva
Létající pivovar
Trapistická piva
Pivní styly
Ferdinand, Benešov
58%
134 hodnocení
71 komentářů
Seznam piv
Stálá piva
Ležák světlý 11°
Ležák světlý Premium 12°
Ležák světlý Premium 12° Bezlepkový
MAX - speciální světlý ležák 11°
Nealkoholické pivo 0,5°
Sedm Kulí 13°
Světlé speciální pivo d´Este 15°
Tmavý ležák 11°
Výčepní pivo světlé 10°
Sezónní piva
Bezlepkové pivo - nealkoholické světlé
Dvorní Ležák
Ležák 11% Řezaný
Pěkný číslo 14°
Sváteční Ležák
Vídeňský ležák
Nově na BeerWeb
hodnocení: pivo
Tomass39
Mžaňák 12°
hodnocení: pivo
revere
Jadroš 11°
Barva zlatavá, pěna zpočátku bohatá, rychle padá do jarové k ...
hodnocení: pivo
Mir888
Ostravar Mustang Hořký 12°
Překvapivě výtečný, hořký ležáček. Zakoupím znovu - v plechu i ve skle.
nové pivo
Sagara
Green Shot Sour 14°
nové pivo
Sagara
Herbarium - Gose 12°
nové pivo
Sagara
Samuel Smith India Ale
hodnocení: podnik
Tomass39
Restaurace U Loutkáře
recenze: pivo
Ozzman
Brtník 12°
Fajnový ležák, měděné barvy s hustou stabilní pěnou, pivo má ...
hodnocení: podnik
Ozzman
Němý Medvěd - Brloh Barbecue Mělník
Moderní prostředí, ochotná obsluha a dost dobré pivo, čepované i v lahvích.
recenze: pivo
Ozzman
Mazák Kyjograf 11°
Fajnový ejlík s krémovou stabilní pěnou, říz střední, plnost ...
nový podnik: restaurace
Ozzman
Němý Medvěd - Brloh Barbecue Mělník
nový pivovar
Sagara
Browar Brodacz
hodnocení: podnik
Sagara
Barunka Speciál Bar, Ostrava
Ochutnáno: 32 druhů piv (12 x návštěva)(2022)(2023)(2024)(2025)
recenze: pivo
Ozzman
Štědrá IPA (2025) 11°
Lehká Session IPA s novozélandskými chmely Motueka a Riwaka, ...
nový pivovar
Sagara
KYŠKA Craft Beer
nový pivovar
Sagara
Baa Baa Brewhouse
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...
komentář: podnik
anonym
Restaurace Pod Hradem
Vynikající kuchyně a dobré vlastní pivo.
komentář: pivo
anonym
Holba Keprník
Ze zvedavosti 30.10.25 skusil a uz nikdy vice.To i Krusovice jsou kralovske oproti teto brecce.
velký pivovar
Rok vzniku
: 1897
Česká republika
Kraj
: Středočeský kraj
Adresa
: Táborská 306, 256 01 Benešov
Webové stránky
e-mail
: ferdinand@pivovarferdinand.cz
Telefon
:
317 722 511
,
317 749 204
Kontaktní osoba
: Jaroslav Lebeda
Pivovar vyrábí okolo 25 000 hl piva ročně. Produkuje celkem sedm druhů piv od nealkoholického až po speciální piva. Naše obchodní politika se zaměřuje především domácí region a dále na exportní trhy. Výroba piva vychází z původní receptury vaření piva s použitím českého sladu vlastní výroby a žateckého chmele, pomocí klasické technologie s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Nepoužíváme moderní metody výroby piva, zvláště pak CK tanky a ani HGB.
Pivovarský podnik:
Restaurace Ferdinand
sdílej
s přáteli
na:
Hodnocení uživatelů
Vavřík Ag
3,0
19. 12. 2017
čep "no name"
Výčepní pivo světlé 10°
Sagara
5,7
7. 8. 2017
čep "pod komínem"
Výčepní pivo světlé 10°
vzhled: 5, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 6
Ochutnáno - Restaurace U Ferdinanda - Benešov (2017)
Sagara
7,0
7. 8. 2017
lahvové
Světlé speciální pivo d´Este 15°
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno jako lahvové (2017)
Sagara
6,3
7. 8. 2017
lahvové
Tmavý ležák 11°
vzhled: 7, pitelnost: 6, vůně: 7, chuť: 6, celkový dojem: 6
Ochutnáno jako lahvové (2017)
Mr. Channel
6,0
14. 7. 2017
lahvové
Sedm Kulí 13°
Mr. Channel
7,0
10. 7. 2017
lahvové
Tmavý ležák 11°
Mr. Channel
7,0
10. 7. 2017
lahvové
Světlé speciální pivo d´Este 15°
Mr. Channel
6,0
10. 7. 2017
lahvové
Ležák světlý Premium 12°
Pivomilec
7,0
27. 6. 2017
lahvové
Světlé speciální pivo d´Este 15°
Vyšší chmelová hořkost vystavěná na sladovém těle se pěkně skloubí se sladkostí a alkoholovou hřejivostí.
Pivomilec
6,0
27. 6. 2017
lahvové
Ležák světlý Premium 12°
Opět výrazněji hořké, ale v kombinaci s plnějším sladovým tělem pitelné.
Pivomilec
5,0
27. 6. 2017
lahvové
MAX - speciální světlý ležák 11°
Za zmínku stojí jen ta hořkost, jinak prázdnější.
kundis
7,0
31. 3. 2017
lahvové
Ležák světlý Premium 12°
Stefannicitel
8,0
29. 3. 2017
čep "no name"
Tmavý ležák 11°
Bc.
5,3
24. 2. 2017
lahvové
Ležák světlý Premium 12°
vzhled 5
barva
+/-
, průzračnost: čirá, pěna: krémová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 5
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 5
Světlý ležák Premium z Benešova má barvu kočičího zlata, pěna je bělostná, krémovitou strukturu narušují občasné větší bubliny. Vůně zemitá, mírně kukuřičná. Chuť je středně intenzivní, poměrně jasně jí dominuje přímočará hořkost. Při polknutí působí ale trochu řezavě, chmel v tomto případě kombinuje obilný podklad. Úplně mi tento Ferda nesedl, ale rád si ho dám někdy čepovaného.
Bc.
5,8
6. 1. 2017
čep "v ráji pivaře"
MAX - speciální světlý ležák 11°
vzhled 6
barva
+/-
, průzračnost: čirá, pěna: krémová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 5
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 6
Čirá, ale ne jiskřivá středně zlatá barva. Pěna hustá, krémovitá, sněhově bílá. Vůně se mi zdála lehce nakyslá. Chuťově středně intenzivní a poměrně dobře nachmelené pivo. Možná jediné malé mínus je, že hořkost je jedinou nosnou linkou. Ocenil bych plnější tělo.
Mbeast
5,0
13. 12. 2016
čep "pod komínem"
Tmavý ležák 11°
Mbeast
6,0
13. 12. 2016
čep "pod komínem"
Světlé speciální pivo d´Este 15°
Mbeast
7,0
13. 12. 2016
čep "pod komínem"
Sedm Kulí 13°
Zippich
5,0
12. 10. 2016
čep "pod komínem"
Ležák světlý Premium 12°
hobit
6,3
14. 9. 2016
lahvové
Ležák světlý Premium 12°
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 7
<<
předchozí
1
2
3
4
5
...
další
>>
Diskuze
vložit nový příspěvek
Bezlepek
29. 3. 2018 18:15:35
Hurá mají i bezlepek.
sladovna
9. 2. 2015 21:37:22
Součástí pivovaru Ferdinand je i významná humnová sladovna, kde se slad stále vyrábí tradičním způsobem. Slad je významným vývozním artiklem pivovaru.
Vstoupit do diskuze (2)