Ferdinand, Benešov

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Sphyrna - West Coast IPA
Ochutnáno - Craft Beer Bottleshop & Bar - Brno (2025)
hodnocení: pivo
PINTA Wave Maker - West Coast IPA
Ochutnáno - Craft Beer Bottleshop & Bar - Brno (2025)
hodnocení: pivo
Philadelphia Sour Black Currant & Raspberry 12°
Ochutnáno - Craft Beer Bottleshop & Bar - Brno (2025)
recenze: pivo
New Dog on The Hop: Dolcita & YCH 303 NEIPA 14°
Fakt dobrá NEIPA s jemnou krémovou texturou, hustou stabilní ...
recenze: pivo
Chinook Pale ALE 11°
Jemně zakalená APA s bohatou stabilní pěnou, kroužkující na ...
recenze: pivo
Holendr IPA 14°
Tmavší zlatá barva, krémová, hustá, stabilní pěna, střední ř ...
komentář: podnik
anonym
Restaurace Pod Hradem
Vynikající kuchyně a dobré vlastní pivo.
hodnocení: podnik
restaurace Líšeňský pivovar, Brno
Ochutnáno: 15 druhů piv (4 x návštěva)(2023)(2024)(2025)
hodnocení: podnik
F. A. Bar - ORANŽOVÁ
Ochutnáno: 219 druhů piv (31 x návštěva)(2023)(2024)(2025)
hodnocení: podnik
restaurace Holendr, Valašské Meziříčí
Zvenku nic moc, ale uvnitř pěkná pivovarská pivnice, s milou ...
komentář: pivo
anonym
Holba Keprník
Ze zvedavosti 30.10.25 skusil a uz nikdy vice.To i Krusovice jsou kralovske oproti teto brecce.
komentář: pivo
anonym
Zlatopramen 11°
To nemá s pivem nic společného!Přirovnám to k ředidlu.Škoda ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Kamenice nad Lipou
V pivovaru v Kamenici, máte to kousek. Jinak ve Flopu Jana V ...
pivovar Ferdinand, Benešov
velký pivovar
Rok vzniku: 1897
Česká republika
Kraj: Středočeský kraj
Adresa: Táborská 306, 256 01 Benešov
Webové stránky
e-mail: ferdinand@pivovarferdinand.cz
Telefon: 317 722 511, 317 749 204
Kontaktní osoba: Jaroslav Lebeda
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Pivovar vyrábí okolo 25 000 hl piva ročně. Produkuje celkem sedm druhů piv od nealkoholického až po speciální piva. Naše obchodní politika se zaměřuje především domácí region a dále na exportní trhy. Výroba piva vychází z původní receptury vaření piva s použitím českého sladu vlastní výroby a žateckého chmele, pomocí klasické technologie s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Nepoužíváme moderní metody výroby piva, zvláště pak CK tanky a ani HGB.
Pivovarský podnik: Restaurace Ferdinand
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

7,5
3. 10. 2025
lahvové
vzhled 7
barva +, průzračnost: jasná, pěna: jarová
pitelnost 8
nasycenost: silná, plnost: silná
vůně 6
intenzita +, vyváženost +/-
chuť 8
intenzita +, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: dlouhé
celkový dojem 8
po otevření a nalití do sklenice velmi čistá a příjemná bylinková vůně, hezky měděná barva, pěna slabší ale držící, chuťově plnější, sladové tělo krásně spojené s příjemnou hořkostí, chmelové tóny se postupně více a více otevírají a zajišťují silný říz a pitelnost. Minimálně srovnatelné s minipivovarskou produkcí. Spokojenost a doporučuji.
6,0
2. 9. 2025
lahvové
UPDATE 2. 9. 2025, NEFILTROVANÁ VERZE: Přehnaně výrazná kvasnicová složka již není přítomná, což má jednoznačně pozitivní vliv na chuť piva! Jde o lehkou desítku výhradně sladové chuti, hořkost je minimální. Dojem nefiltrovaného piva je pochopitelně stále velmi dobře zachován. Zvyšuji hodnocení o jeden bod. STARÉ HODNOCENÍ (2021): V nefiltrované, nepasterizované verzi dominuje kvasnicová složka. Následuje trocha sladové chuti, hořkost minimální. Jde primárně o specialitu pro milovníky "nefiltrů", ostatním lidem to asi moc chutnat nebude.
5,0
1. 9. 2025
lahvové
NEFILTROVANÁ VERZE: Plný, trochu i kávový, avšak příliš sladký tmavý ležák - to je opravdu velká chyba! Ve složení je přítomen cukr. Pivovaru bych doporučil cukr vynechat nebo alespoň dramaticky redukovat jeho obsah a místo cukru přidat chmel.
6,0
18. 8. 2025
lahvové
Kvalitní speciál, na mě ale příliš sladový a bylinný.
8,0
18. 8. 2025
lahvové
Vynikající průmyslový ležák. S pevným sladovým tělem a primárně sladovým charakterem. Bezvadný, ale na mě málo chmelený.
9,0
18. 8. 2025
lahvové
Skvělý průmyslový ležák.
9,0
16. 8. 2025
lahvové
Naše průmyslová superšpička. Výborné chmelení, žádný extrakt, skvělý říz, plné skladové tělo, dobře zvládnutá pasterizace. Kam se hrabou Japonci z Plzně.
8,0
26. 7. 2025
čep "v ráji pivaře"
Slavnosti Třeboň
6,0
16. 7. 2025
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 30.6.2008 v rámci TdB III.
7,0
16. 4. 2025
lahvové
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Zlatá barva, hustá pěna, silný říz, trochu sladové chuti a nižší hořkost.
4,5
24. 2. 2025
lahvové
vzhled: 5, pitelnost: 5, vůně: 4, chuť: 5, celkový dojem: 4
Žádný chuťový zázrak.
5,2
23. 2. 2025
lahvové
vzhled: 6, pitelnost: 5, vůně: 4, chuť: 6, celkový dojem: 5
5,4
22. 2. 2025
lahvové
vzhled: 5, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 5
3,0
21. 7. 2024
čep "v ráji pivaře"
Zatím nejhorší od Ferdinanda
7,0
8. 6. 2024
čep "pod komínem"
Nijak mimořádně hořké ta 11 není. Je svěží, bublinová, poctivý standard
6,0
8. 6. 2024
čep "pod komínem"
Dobrá standartní dvanáctka, možná by nemusela mít tolik bublin. Štiplá do jazyka a patra.
5,5
25. 2. 2024
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 6, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 5
Ochutnáno - Hospoda Kurnik Šopa - Ostrava (2024)
6,0
9. 10. 2023
lahvové
možná příliš bylinek, v chuti je to jako pivo smíchané s fernetem

Diskuze

Bezlepek
29. 3. 2018 18:15:35
Hurá mají i bezlepek.
sladovna
9. 2. 2015 21:37:22
Součástí pivovaru Ferdinand je i významná humnová sladovna, kde se slad stále vyrábí tradičním způsobem. Slad je významným vývozním artiklem pivovaru.