Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
8,0
10. 9. 2022
čep "pod komínem"
Hodně svěží a šťavnatá Hazy NEIPA, plná sladkých citrusů. Velmi dobře pitelná.
5,0
21. 8. 2022
lahvové
V polské Nyse jsem koupil několik piv z Brokreacje, patřily k těm dražším, ale mé očekávání nenaplnila. Tohle měl být typický belgický witbier. Byl řízný a citrusový, se sladkou i hořkou pomerančovou kůrou, s koriandrem, ale heřmánek mi tam moc neseděl, a i těch kvasnic se mi zdálo v chuti hodně.
5,0
21. 8. 2022
lahvové
V polské Nyse jsem koupil několik piv z Brokreacje, patřily k těm dražším, ale mé očekávání nenaplnila. Tohle měla být typická bavorská pšenice. Zdála se mi kyselejší, jakoby plná nezralých zelených banánů pod dekou hřebíčku a koriandru, zabalená v kvasnicovém těstíčku. Za mě průměr.
4,0
21. 8. 2022
lahvové
V polské Nyse jsem si v nákupáku hodil do koše i tuhle ochucenou APU. Opět byl použit ovocný sirup, ale tady už to pivo aspoň trochu připomínalo. Chuť sladká doplněná kyselou osvěžující linkou, a v závěru i střední hořkost. V chuti sladkokyselé tropické ovoce (takový multivitamíňák), velmi nízký říz. Trochu se ty chutě tlučou, ale vypít se to dalo. Nevím proč mám tendenci v parném létě vybírat si ochucená piva.
3,0
21. 8. 2022
lahvové
V polské Nyse jsem si v nákupáku hodil do koše i tohle, v domnění, že se jedná o nízkoalkoholické ovocné pivo (vhodné pro řidiče). Až později jsem zjistil, že je to klasické ochucené pivo mangovým sirupem. Myslel jsem, že doba polského doslazování piv ovocnými sirupy už je pryč, ale omyl, tady už je to namíchané v lahvi. Hodně sladký až ulepený, mangový rádler s umělou až nepřirozenou chutí manga. Kdyby tam byla aspoň nějaká osvěžující kyselost, aby se to dalo pít, ale tohle bylo horší než přeslazená umělá limonáda.
7,0
17. 8. 2022
čep "pod komínem"
Honza Ilgner vaří klasiku pod hlavičkou rodinného pivovaru Radouš, a experimenty pod svým projektem The Barn Beer. Tohle Gose je hodně ovocné, takový sladkokyselý multivitamínový džus. Slaná linka nepatrná, hořkost minimální.
7,0
17. 8. 2022
čep "pod komínem"
Honza Ilgner vaří klasiku pod hlavičkou rodinného pivovaru Radouš, a experimenty pod svým projektem The Barn Beer. Tady použil čistě anglický humnový slad a chmel Bohemie a ŽPČ. Výsledkem je hodně sladový a sušenkový ležák plného těla, s jemnou chmelovou hořkostí.
8,0
17. 8. 2022
čep "pod komínem"
Honza Ilgner vaří klasiku pod hlavičkou rodinného pivovaru Radouš, a experimenty pod svým projektem The Barn Beer. Tahle kooperace s Falkonem je hustá, šťavnatá, sladká NEIPA, s aroma citrusů a nádechem bylin a peprnějších tónů. Lehce hořký závěr.
5,0
15. 8. 2022
lahvové
Jde o náhradu Holby Classic. Lehké výčepní pivo s chlebnatým tónem, bylinně citrónovou chutí, vyšším řízem a jemnou slabou hořkostí.
3,0
15. 8. 2022
čep "pod komínem"
Při toulkách Jeseníky jsem zavítal i do Branné, abych ochutnal všechna piva co měli momentálně na čepu. Něco jsem zaslechl o výměně sládka, a že už to není ono. Opět podivný nečistý ležák, který je cítit zatuchlinou, mírná kyselost, a chuť mokrého kartonu a lepenky s máslem. Rozhodně jídlo bylo lepší než všechna piva dohromady.