Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
7,0
11. 7. 2022
lahvové
Teď jsem několikrát pil čepovaný Erdinger Weissbier, tak když jsem v Sasku narazil i na verzi Dunkel, pár lahví jsem si koupil. A musím konstatovat, že jsem udělal dobře. To je jako když typickou chuť pšeničného piva (hřebíček + koriandr, banány, kvasnice, citrónovou nakyslost) zabalíte do čokolády.
5,0
11. 7. 2022
lahvové
Teď jsem několikrát pil čepovaný Erdinger Weissbier, tak když jsem v Sasku narazil i na verzi Kristall, pár lahví jsem si koupil. Ano, pivo je "čisté" bez kvasnic, ale zároveň jako by tou filtrací přišlo i o něco z typické kořenitosti a banánových tónů. Prostě chuťově není tak intenzivní jako Hefeweizen.
5,0
11. 7. 2022
čep "pod komínem"
Takový český lehký summer ALE postavený jen na plzeňském sladu, s nově vyšlechtěným chmelem Gaia a klasickou Citrou. Něco takového vystřihne každý domovarník infuzně v AiO hrnci.
5,0
11. 7. 2022
čep "pod komínem"
Hutná sladová IPA s tońy citrusů a kandovaného ovoce lehce vyšší hořkosti. Trochu olejnatá struktura, a já ji dostal docela unavenou a mdlou.
7,0
11. 7. 2022
čep "pod komínem"
Klasická slušná pšenice bavorského střihu, koření (hřebíček, koriandr) má navrch nad banány. V chuti i citrónová linka, podporující pitelnost.
6,0
11. 7. 2022
čep "pod komínem"
Na vídeňský ležák rychlý nástup výraznější hořkosti, a taky dost plné tělo. Jinak v chuti karamel, zralé ovoce a lehká kyselinka bobulovin. Pil jsem jemnější a uhlazenější "vídně".
6,0
11. 7. 2022
čep "pod komínem"
Naprostá dvourmutová klasika, s Premiantem na hořkost a ŽPČ na aroma. Chuťově slabší tělo, ale jinak čistý ležák.
7,0
11. 7. 2022
čep "pod komínem"
Stačilo do dry hopu příhodit Mosaic, a z lehkého slabého piva se stává příjemně voňavý a hořký dobře pitelný osvěžující "životabudič". I zmožené cyklisty zázračně stavěl na nohy.
9,0
2. 7. 2022
čep "pod komínem"
Nějak se nám to 29.6. v Raven Pubu zvrhlo. Z poklidného zapíjení konce školního roku (což se týkalo pedagogické větve naší bandy), vyplaval dodatečně na povrch můj svátek, a do toho všeho kroutila poslední směnu provozní Bára, která patřila k zakládajícímu personálu. Takže došlo i na různé dobroty a laskominy. Jako třeba tento úžasný Black Label #6. Polotmavá barva, špinavě bílá rychle opadající pěna, sladká vůně byla předzvěstí chuťového zážitku. Přirovnal bych to k ovocnému dezertnímu vínu říznutým scherry. Je to dost sladké, ale je tam znát i kyselinka z lesních plodů, jinak převládá karamel a sladovost s alkoholovou hřejivostí a nádechem dřevitosti (ze zrání v dřevěných sudech) se suchým dojezdem. Dezertík jak má být.
8,0
27. 6. 2022
lahvové
Smekám, jak dokážou jít v Náchodě s dobou, a na průmyslový pivovar uvaří moderní povedený IPL. Prostě ukázková kombinale ejlu (IPA, APA) a ležáku. Ta souhra v kombinaci chmelů, jak ejlových aromatických (citrusy, mandarinky, tropické ovoce) tak ležákových (čistě chmelově hořkých), vyváženost se sladovostí, a naprosto vysoká pitelnost.