Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
8,0
17. 7. 2023
čep "pod komínem"
Ochutnáno během léta již několikrát přímo v pivovaru, a je to velmi dobrý letní hasič žízně (jak sami tvrdí). Zajímavý sladový ležák, který je velmi pikantní, kořenitý a lehce kvasnicový s tabákovým nádechem a zvláštním květinovým aroma. Já tam to Mexico prostě cítím:-)
5,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. A na úplný závěr jsme si dal medový ležák. Já sladká medová piva nemusím, nesnáším tu ulepenost. Tady to nebylo tak hrozné, ale sladké to bylo na mě hodně, květový med cítit byl, hořkost upozaděna.
7,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. Na závěr šel černý Granát mahagonové barvy, karamelové chuti a pražené až připálené hořkosti s dotekem nerušivé kyselinky. Slušný tmavý ležák.
7,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. Dalším pivem v pořadí byla pšenice, a musím uznat, že byla příjemným překvapením. V kvasnicové nasládlé chuti se krásně rozjely tóny koření, hlavně koriandru a hřebíčku, banány jen nevýrazné v pozadí. Vyšší říz ještě pitelnost pozvedl.
6,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. Čtvrtým v pořadí byl ležák, který chuťově zapadal mezi typické máslovější sladové ležáky plzeňského typu s karamelovým nádechem a jemnou bylinnou hořkostí.
6,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. Třetím pivem byla jedenáctka Matouš, která byla zpočátku sladová, pak taková sklepní kellerbierová chuť s myšinou, ale vše vyrovnávala čerstvá chmelově peprná hořkost s citrusovým nádechem. Zvláštní, ale pitelné.
6,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. Druhým pivem v pořadí byla Hořká 11°, která se projevila rychlým a výrazným nástupem bylinné hořkosti ke sladové chuti. Studené bylo osvěžující a příjemně hořké, ale po zteplání to bylo podstatně horší (kovová pachuť).
6,0
28. 6. 2023
čep "pod komínem"
Zavítal jsem do pivovaru Černá Hora a strávil večer v Restauraci Sladovna. Postupně jsem ochutnal všechna nabízená piva. Začal jsem touhle pitelnou, lehce kvasnicovou desítkou, co voněla po obilí a senu.
4,0
25. 6. 2023
lahvové
Dle mého klasická přebalovačka z Chotěboře, stejné jako světlý ležák Karlštejn, který jsem ochutnal na Karlštejně (a kde si mnozí návštěvníci mysleli, že jde o pivo z 1. Karlštejnského mikropivovaru), tohle jsem teď ochutnal na Macoše, a ta samá bída.
6,0
25. 6. 2023
čep "no name"
Tak jsem konečně narazil na čepovanou novinku z Krušovic, kterou provází velká propagace a reklama. Vizuálně vypadá lákavě, hustá bílá sněhová pěna, zlatá jiskřivá barva, ale chuťově je to lehký nadprůměr. Sladové tělo s medovými tóny vystřídá intenzivní bylinná hořkost, v kombinaci s lehce vyšším řízem je to vcelku pitelné.