Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
9,0
1. 3. 2019
lahvové
Tímhle úžasným vzorkem zakončili Ilčíkovy svoji přednášku, a opravdu to byl zlatý hřeb večera. Sladké robustní slámové víno ve stylu Tokajského Aszu plné sladkých rumových rozinek, a přesto pivo. Závěrem chci říct, že každá šarže divokého piva od Wild Creatures nikdy nebude úplně stejná, a to z logických technologických důvodů. Hlavním je spontánní kvašení, kdy desítky bakteriálních kmenů si dělají co chtějí, a nikdy dopředu nevíte, jak to dopadne. Dále je to přidáváním vinných hroznů a ovoce, protože každý ročník je jiný (vyzrálost, cukernatost, aroma). A samozřejmě nelze opomenout blendování (míchání) různě starých piv. Tady nejde o snahu udržet unifikovanou a stejnou chuť všech šarží jedné značky piva, ale naopak o jeho různorodost a výjimečnost v každé šarži.
8,0
1. 3. 2019
lahvové
Pátým degustovaným vzorkem na besedě s Wild Creatures bylo divoké suché meruňkové pivo. Meruňky jsou výrazné ve vůni i chuti, vše podtrženo harmonickou kyselinkou. Tohle pivo už se hodně podobá ovocným lambikům.
7,0
1. 3. 2019
lahvové
Čvrtým degustačním vzorkem na besedě s Ilčíkovými byl trpký a dost kyselý rybízák s višněmi. Chuť asi jako kdybyste belgický kriek řízli vinným octem.
7,0
1. 3. 2019
lahvové
Dalším degustačním vzorkem na besedě s Wild Creatures bylo divoké pivo vzniklé blendováním spontánně kvašených různě starých světlých a tmavých piv s přidáním hroznů odrůdy Moravský muškát. Středně kyselé červené víno s nádechem povidel a karamelu.
8,0
1. 3. 2019
lahvové
Další ochutnané divoké pivo na přednášce s Ilčíkovými mělo hezky vrstvené sladké a kyselé chutě s tóny medových perníčků a medoviny, takové lehké barikované víno.
7,0
1. 3. 2019
lahvové
Tohle bylo moje první "divoké pivo" ochutnané na degustační besedě s majiteli pivovaru (manželi Ilčíkovými). Do piva jsou přidávány hrozny Svatovavřineckého vína, což dodává tomuto pivu chuť suchého červeného vína s nádechem švestek a dřevitosti. Kyselost střední.
8,0
20. 2. 2019
lahvové
Velmi dobrý osvěžující ležák sladové a ovocné chuti (citrusy, tropické ovoce), hořkost je jemnější a uhlazenější než u dalších jejich ležáků (Petrov, Punkevní), ale pořád slušná s bylinně ovocnými tóny, střední říz, tělo lehce slabší, ale vše do sebe dobře zapadá, celkově příjemně zakulacené. Chuťově bych se to nebál přirovnat k nějakému pivu typu India Pale Lager.
7,0
17. 2. 2019
lahvové
V Moravii sládek Honza Grmela předvádí, jak kombinací neběžných chmelů a samotným chmelením dělat z obyčejných piv zajímavá. Tenhle sladový a lehce obilný ležák nástup vyšší chmelově kořenité, bylinné a peprné hořkosti posunuje chuťově o kus dál. Dobrý přímočarý ležák s výraznou hořkostí.
4,0
16. 2. 2019
čep "pod komínem"
Nejspíš jde o jednochmelový ejl chmelený americkým Amarillem vařený ve stylu New England, takže taková NEAPA. Ve složení ječný a pšeničný slad s přídavkem ovesných vloček a chmel Amarillo dává ve výsledku kalný sladový ejl s ovocnou chutí (tropické ovoce + mandarinky), s vyšší plností, nižším řízem, a slabší nudnou hořkostí. V chuti ještě rušivá obilná linka, která drhla v ústech. Zklamání.
7,0
16. 2. 2019
lahvové
Zajímavě chmelený a dobrý ležák. Chuť sladová, mírně chlebová a obilná, střední plnost a jemný říz. Sladovost je vyvažována kořenitou chmelovou hořkostí, když sladová linka skončí, tak ta chmelově hořká se zvýrazní, a pokračuje do ztracena. Ve vůni lehce železitý nádech, v chuti už nikoliv. Barva zlatá, mlhavý zákal, pěna bohatá a stabilní, vzhled bez výhrad.