Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
6,0
28. 6. 2020
čep "no name"
Z Poličky mi byl přivezen kromě několika bas i sud tohoto ležáku. Porovnával jsem pivo z láhve a sudu. Z láhve se mi zdál ležák plnější a silnější než čepovaný. Za mě lehčí a prázdnější ležák více do sladka, se středním řízem a plností, mírný obilný tón a zrnitost, hořkost jemně bylinná. Vcelku dobře pitelné, ale chuťově žádný šlágr.
5,0
23. 6. 2020
čep "pod komínem"
Pivovarská technologie se nachází v kontejneru hned vedle penzionu Axiom, kde místní pivo čepují. Polotmavá 11° je stejná jako světlá 11° má prázdné tělo a je vodnatější s vysokým řízem, jemnými karamelovými a lískooříškovými tóny, a mírnou chmelovou hořkostí. Průměrné lehké a čisté cyklopivo.
5,0
23. 6. 2020
čep "pod komínem"
Pivovarská technologie se nachází v kontejneru hned vedle penzionu Axiom, kde místní pivo čepují. Světlá 11° má prázdnější tělo a je vodnatá s hodně vysokým řízem, a jemnou mírnou chmelovou hořkostí. Takové lehké čisté pitelné cyklopivo.
6,0
23. 6. 2020
čep "pod komínem"
Od Lipna zajíždíme otestovat i tento nový minipivovar až k Rakouské hranici. V restauraci jsme jediní kdo nemluví německy, a na čepu pouze Špáca a Jiřina. Jiřina je takový pražený mastný a lehce uzený polotmavý ležák, jako by byl použit i nakuřovaný slad. Zvláštní, ale OK pivo.
5,0
23. 6. 2020
čep "pod komínem"
Od Lipna zajíždíme otestovat i tento nový minipivovar až k Rakouské hranici. V restauraci jsme jediní kdo nemluví německy, a na čepu pouze Špáca a Jiřina. Špáca je více prokvašený sladový ležák s vyšší chmelovou hořkostí a sycením. Takový průměr.
6,0
21. 6. 2020
čep "pod komínem"
Cestou na Lipno proběhla zastávka ve Volarech. Ochutnávku zakončuji černou třináctkou. Je pražená, sladová, lehce kvasnicová a karamelová s ovocnou kyselinkou (červené bobule). Všechna piva jsou tu kyselejší, ale pitelná.
6,0
21. 6. 2020
čep "pod komínem"
Cestou na Lipno zastávka ve Volarech. Ochutnávám i konopnou dvanáctku, která je chuťově dost kyselá, jako by místo konopí ochucovali šťovíkem. Hořkost je jemná květinově bylinná, sladový základ opravdu doprovází konopný nádech. Míra ochucení je tak akorát, a ta kyselost osvěžující, vcelku zajímavé pivo.
5,0
21. 6. 2020
čep "pod komínem"
Cestou na Lipno zastávka ve Volarech. Tenhle jedenácti stupňový ležák je lehce zakalený, sladce sladový s obilnými a mladinovými tóny, jsou cítit i kvasnice. Takový pitelný průměr.
8,0
19. 6. 2020
lahvové
Tak se mi konečně dostalo do ruky Místní pivo od Adama Matušky, vařené ve Dvou kohoutech, na částečně původní technolgii z Broum, kde je nyní nová. Sice mi bylo doručené načepované v PET lahvi, ale překvapilo. To, že u Matušků parádně umí svrchňáky je věc známá, ale tenhle ležák má také hodně vysokou úroveň. Zakalený sladový ležák s obilnými tóny, středním řízem, a lehce vyšší bylinně peprnou hořkostí. Chutný, perfektně vyvážený a pitelný ležák.
6,0
19. 6. 2020
lahvové
Černá Hora pravděpodobně lehce inovovala, takže nyní tohle pivo distribuuje pod názvem Medová 13, ale jinak se ve složení nic nezměnilo, alkoholu 5,7% a medu 2,6%. Vlastně i chuťově se nic nezměnilo, pořád lehce medový sladový silnější ležák se střední hořkostí. Pitelné ochucené pivo.