Hodnoť pivo na
hledej na BeerWeb
spustí hledání
Přihlásit
PŘIHLÁSIT
NOVINKY
PŘEHLEDY
PŘEHLEDY
Pivovary
Piva
Uživatelé
Připravované
Pivní styly
PIVNÍ MAPA
PIVNÍ MAPA
Pivovary
Podniky
PIVNÍ KALENDÁŘ
O PIVU
O PIVU
Pivo jako nápoj
Historie piva
Historie piva v Čechách
Degustace piva
Létající pivovar
Trapistická piva
Pivní styly
Bakalář, Rakovník
60%
190 hodnocení
99 komentářů
Seznam piv
Stálá piva
Bakalář Medový speciál
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
Bakalář řezané výčepní 10°
Bakalář světlé výčepní 10°
Bakalář světlý ležák 11°
Bakalář světlý ležák 12°
Bakalář tmavé výčepní 10°
Bakalář za studena chmelený
Černovar světlý ležák
Černovar tmavý ležák
Pražačka světlé výčepní
Sezónní piva
Rakovar 560 14°
Nově na BeerWeb
hodnocení: pivo
Purple
Merklínský krokodýl 11°
hodnocení: pivo
Purple
Redox Ale 11°
hodnocení: pivo
Purple
Zlatá Kráva Polotučná 10°
nové pivo
Ozzman
Desítka of Happiness 10°
recenze: pivo
Ozzman
Mazák Chmelodrom NEIPA 15°
Další parádní NEIPA od Mazáka, mírně zakalená s bohatou stab ...
nové pivo
Ozzman
Mazák Chmelodrom NEIPA 15°
nové pivo
Sagara
Kartel IPA Nelson Sauvin Mosaic 14 (Prosinec 2024)
komentář: pivo
anonym
MAUS Redlight Apa 13%
Dostal jsem ho, tak mi nebylo líto, polovinu plechovky vylít ...
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Špatně jsem zareagoval pivo hnusné !!!!!
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Máš pravdu PŘEDRAŽENÝ (LEŽÁK)
nový pivovar
Sagara
Vilniaus Alus
recenze: pivo
Ozzman
Garp 441 NEIPA 14°
Moc fajnová, krémová NEIPA s bohatou, stabilní pěnou, která ...
hodnocení: podnik
Ozzman
restaurace Řemeslný pivovar Garp, Bakov nad Jizerou
Hezký výčep s venkovním posezením, ochotnou obsluhou a spoustou dobrých piv.
recenze: pivo
Ozzman
Garp 421 Hazy IPA 12°
Lehká, šťavnatá NEIPA s bohatou, vysokou pěnou, ulpívající n ...
hodnocení: podnik
Sagara
Restaurace Pivovarský dům Poupě
Ochutnáno: 21 druhů piv (8 x návštěva )(2022)(2023)(2024)
hodnocení: podnik
Sagara
Beerhouse U Tomana, Brno
Ochutnáno: 9 druhů piv (4 x návštěva)(2019)(2023)(2024)
nový pivovar
Sagara
The Bruery
nový pivovar
Sagara
Drekker Brewing Company
komentář: pivo
anonym
Bernard - Extra hořký ležák 12°
A Ty si kokos, kery v zivote nepil kvalitni pivo ... "s" nahrad "t"
komentář: pivo
anonym
Bernard - Extra hořký ležák 12°
Ty jsi opravdu kus vola
velký pivovar
Rok vzniku
: 1867
Česká republika
Kraj
: Středočeský kraj
Adresa
: Havlíčkova 69, 269 01 Rakovník
Webové stránky
e-mail
: info@pivobakalar.cz
Telefon
:
313 285 533
Novodobé dějiny pivovaru se píší od roku 2004, kdy začal vařit po sedmileté pauze. V roce 2010 dochází ke změně vlastníka, pivovar kupuje současný majitel, nadnárodní společnost obchodníků s pivem. Dochází k zásadní rekonstrukci pivovaru a modernizaci celého výrobního procesu. Od této změny vlastníka se společnost jmenuje Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.
Pivovarský podnik:
U černého orla
sdílej
s přáteli
na:
Hodnocení uživatelů
Davidoff
6,0
2. 1. 2019
lahvové
Bakalář za studena chmelený
vzhled 6
barva
+/-
, průzračnost: jasná, pěna: krémová
pitelnost 6
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 6
intenzita
+/-
, vyváženost
--
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 6
Pro milovníky sladovějších chutí dobrý počin. Ja bych od chmelení za studena čekal silnější chmelove aroma a zejména výraznější hořkost. Špatné pivo to ale není.
Davidoff
5,4
2. 1. 2019
lahvové
Bakalář světlý ležák 12°
vzhled 6
barva
+/-
, průzračnost: jasná, pěna: jarová
pitelnost 5
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 5
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 5
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 6
Mírně nadprůměrná dvanáctka, ktera potěší ty kteří mají rádi sladovější piva. Já osobně postrádám více hořkosti a chmelové vůně. Říz střední, pěna odpovídající lahvovému pivu. Pár desetinek bodu za tmavě medovou barvu.
Davidoff
6,1
2. 1. 2019
lahvové
Bakalář řezané výčepní 10°
vzhled 7
barva
+
, průzračnost: jasná, pěna: krémová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 6
Na lahvové pivo zajímavý počin. Krásná tmavě jantarová barva a docela bohatá pěna. Jemná hořkost ustupuje skladové chuti s nádechem karamelu. Pivu bych vytknul velmi slabý říz. Rozhodně je schopné přinést nadprůměrný zážitek.
Davidoff
6,0
6. 12. 2018
lahvové
Pražačka světlé výčepní
vzhled: 6, pitelnost: 6, vůně: 6, chuť: 6, celkový dojem: 6
Kresloun
6,0
16. 10. 2018
čep "v ráji pivaře"
Bakalář světlý ležák 12°
Malibu Beer Bar, Klatovy
Massek
6,0
11. 10. 2018
lahvové
Bakalář Medový speciál
Piva z Rakovníku příjemně překvapila, tak jsem začal postupně ochutnávat jejich sortiment. Tady ale až tak vysoko s hodnocením jít nemůžu, i když to není špatné pivo. Ovšem na speciál dost nevýrazné. Pěkná barva i pěna.
Massek
7,0
11. 10. 2018
lahvové
Bakalář tmavé výčepní 10°
Většina tmavých piv je hodně těžká, ale v Rakovníku uvařili dobrou tmavou desítku, která má jen 3,8% alkoholu. Skvěle doplňuje místo na trhu, pokud chcete tmavé (nebo řezané) lehké pivo. Za mě dobrá volba.
Massek
8,0
23. 9. 2018
lahvové
Bakalář za studena chmelený
Pro mě velmi přímočará chuť, příjemná hořkost bez dalších vedlejších dojmů, ale tak mi to celkem vyhovuje. Celkově mě piva z rakovnického pivovaru příjemně překvapila.
Massek
7,0
23. 9. 2018
lahvové
Bakalář světlý ležák 12°
Barva a pěna OK, trochu slabší říz. Vůně výraznější, v chuti mírná nasládlost.
Massek
8,0
23. 9. 2018
lahvové
Bakalář světlé výčepní 10°
Desítka se světlou barvou a silnějším řízem má velmi dobrou pitelnost. Cítil jsem velmi lehkou nasládlou/ovocnou vůni, hořkost trošku slabší, ale v kategorii světlých výčepních je to skvělé pivko.
Kresloun
5,0
23. 7. 2018
čep "no name"
Bakalář řezané výčepní 10°
Kresloun
7,0
23. 7. 2018
čep "no name"
Bakalář světlý ležák 11°
Houz
7,0
31. 5. 2018
čep "v ráji pivaře"
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
U Kuděje, Olomouc
Fjordinand
6,0
29. 5. 2018
lahvové
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
U Kuděje, Olomouc
Vavřík Ag
6,0
16. 4. 2018
lahvové
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
Na nealko celkem fajn, to jsem ani nečekal, ale náš řidič si ho tak pochvaloval, že jsem i ochutnal...
Milan K
6,9
11. 3. 2018
lahvové
Bakalář světlé výčepní 10°
vzhled 7
barva
++
, průzračnost: čirá, pěna: nepatrná
pitelnost 7
nasycenost: silná, plnost: střední
vůně 5
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 7
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 8
Tmavě žlutá jasná barva. Téměř bez pěny. Vůně slabá, po oxidu uhličitém. Říz mírně silnější. Po napití přidává na osvěžujícím dojmu a pitelnosti. Mírná sladovost se střední bylinnou hořkostí dokresluje profil ideálního výčepáku na žízeň. 8 dávám za hlavně za osvěžení a pitelnost.
Pivomilec
5,0
9. 3. 2018
lahvové
Bakalář řezané výčepní 10°
I tohle pivo změnilo od prosince 2017 design etikety a název na "Bakalář řezaná desítka", škoda že nezměnilo i svou průměrnou tvář.
Pivomilec
4,0
9. 3. 2018
lahvové
Bakalář tmavé výčepní 10°
Od prosince 2017 prodávané s novým designem etikety a pod novým názvem "Bakalář tmavá desítka", ale pořád stejná bída.
Bc.
5,3
28. 2. 2018
lahvové
Bakalář Medový speciál
vzhled 6
barva
+
, průzračnost: jasná, pěna: nepatrná
pitelnost 5
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 5
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 5
Medový speciál má hnědou barvu s jasnou optikou, pěna bohužel působí netrvanlivě. Chuťově spíše mírně intenzivní, očekával bych výraznější plnost. Pivo je to logicky sladovějšího ražení, nicméně nějak mi tentokrát zcela nesedlo do noty.
Bc.
6,2
28. 2. 2018
lahvové
Bakalář za studena chmelený
vzhled 7
barva
+
, průzračnost: jasná, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 6
intenzita
+
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 6
Za studena chmelený ležák z rakovnické provenience se vyznačuje příjemnou zlatavou barvou. Pěna je špinavě bílá, hustá, s většími bublinami. V chuti přes jemný sladový úvod brzy nastoupí dominance hořkosti. Intenzita je poměrně silná, patrná je solidní chlebnatost. Možná jen vyváženost by mohla být harmoničtější, nicméně jedná se o vcelku povedený kousek.
<<
předchozí
1
2
3
4
5
...
další
>>
Diskuze
vložit nový příspěvek