Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
7,0
1. 3. 2019
lahvové
Dalším degustačním vzorkem na besedě s Wild Creatures bylo divoké pivo vzniklé blendováním spontánně kvašených různě starých světlých a tmavých piv s přidáním hroznů odrůdy Moravský muškát. Středně kyselé červené víno s nádechem povidel a karamelu.
8,0
1. 3. 2019
lahvové
Další ochutnané divoké pivo na přednášce s Ilčíkovými mělo hezky vrstvené sladké a kyselé chutě s tóny medových perníčků a medoviny, takové lehké barikované víno.
7,0
1. 3. 2019
lahvové
Tohle bylo moje první "divoké pivo" ochutnané na degustační besedě s majiteli pivovaru (manželi Ilčíkovými). Do piva jsou přidávány hrozny Svatovavřineckého vína, což dodává tomuto pivu chuť suchého červeného vína s nádechem švestek a dřevitosti. Kyselost střední.
8,0
20. 2. 2019
lahvové
Velmi dobrý osvěžující ležák sladové a ovocné chuti (citrusy, tropické ovoce), hořkost je jemnější a uhlazenější než u dalších jejich ležáků (Petrov, Punkevní), ale pořád slušná s bylinně ovocnými tóny, střední říz, tělo lehce slabší, ale vše do sebe dobře zapadá, celkově příjemně zakulacené. Chuťově bych se to nebál přirovnat k nějakému pivu typu India Pale Lager.
7,0
17. 2. 2019
lahvové
V Moravii sládek Honza Grmela předvádí, jak kombinací neběžných chmelů a samotným chmelením dělat z obyčejných piv zajímavá. Tenhle sladový a lehce obilný ležák nástup vyšší chmelově kořenité, bylinné a peprné hořkosti posunuje chuťově o kus dál. Dobrý přímočarý ležák s výraznou hořkostí.
4,0
16. 2. 2019
čep "pod komínem"
Nejspíš jde o jednochmelový ejl chmelený americkým Amarillem vařený ve stylu New England, takže taková NEAPA. Ve složení ječný a pšeničný slad s přídavkem ovesných vloček a chmel Amarillo dává ve výsledku kalný sladový ejl s ovocnou chutí (tropické ovoce + mandarinky), s vyšší plností, nižším řízem, a slabší nudnou hořkostí. V chuti ještě rušivá obilná linka, která drhla v ústech. Zklamání.
7,0
16. 2. 2019
lahvové
Zajímavě chmelený a dobrý ležák. Chuť sladová, mírně chlebová a obilná, střední plnost a jemný říz. Sladovost je vyvažována kořenitou chmelovou hořkostí, když sladová linka skončí, tak ta chmelově hořká se zvýrazní, a pokračuje do ztracena. Ve vůni lehce železitý nádech, v chuti už nikoliv. Barva zlatá, mlhavý zákal, pěna bohatá a stabilní, vzhled bez výhrad.
5,0
15. 2. 2019
čep "pod komínem"
Kyselý, jemně perlivý, naředěný maracujo-ananasový juice. Podobný kyseláč s maracujou ze Zichovce mi chutnal podstatně více.
5,0
15. 2. 2019
čep "pod komínem"
Méně sladká, jemná, osvěžující ledová káva. Nic víc, nic míň.
2,0
15. 2. 2019
čep "pod komínem"
Nejkyselejší Abbey (belgický ale trapistického střihu), který jsem kdy pil. Žádná sladkost, žádná kořeněná linka, žádný karamel a tousty, jen vše přebíjející kyselost, ve které identifikuji tóny kyselých třešní (přesněji takové ty malé trpce kyselé ptačky) a kyselé jablečné křížaly. Hnusný kyselý a trpký dubbel.