Wild Creatures, Mikulov

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Rampušák Májová APA
Povedla se ve všech směrech - chuť, vůně, barva a pitelnost.
recenze: pivo
Klostermann výroční světlý ležák 12°
Barva piva je zlatá. Pivo čiré. Pěna je bílá a je středně vy ...
hodnocení: pivo
Bernard Černý ležák 12°
Ochutnáno 14.5.2021. Hodně dobré černé pivo s krásně hustou nahnědlou pěnou.
recenze: pivo
Kozel Mistrův tmavý s čokoládovými slady
Barva piva je černá. Proti světlu velmi tmavě rubínová. Pěna ...
recenze: pivo
Kozel Mistrův pšeničný
Barva piva je tmavě zlatá. Pivo je silně kalné. Pěna je bílá ...
nový podnik: pivotéka
komentář: pivovar
anonym
Steiger, Vyhne
Jiný slovenský pívo v lidlu neměli. Lepší než nic,ale jsou mnohem lepší píva.
pivovar Wild Creatures, Mikulov
minipivovar
Rok vzniku: 2016
Česká republika
Kraj: Jihomoravský kraj
Adresa: Žižkova 4, 69201 Mikulov
Webové stránky
e-mail: jitka@wildcreatures.cz
Telefon: 774 859 438
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Wild Creatures je samostatná značka majitelů pivovaru Mamut. Pivo je však od toho klasického na české poměry tak odlišné, že nosí vlastní oddělenou značku. Jedná se o divoce/ spontánně kvašená piva, která mají hlubokou tradici v Belgii. Jejich chuť rozhodně konzumenta překvapí.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

5,0
27. 3. 2021
lahvové
Tohle se prostě jako pivo nedá hodnotit. Je to spíš super brut šampaňské s extrémní perlivostí a brutální kyselinkou. Zajímavý osvěžující zážitek, ale pitelnost nedobrá.
9,0
21. 2. 2021
čep "v ráji pivaře"
Tento ročník je obvzláště povedený, ochutnáno 7.12.2020 a 14.12.2020.
8,0
21. 2. 2021
čep "v ráji pivaře"
Luxusní kousek, ochutnáno 7.12.2020.
9,0
16. 2. 2021
lahvové
Rebarborová lambiková senzace, ochutnáno 21.11.2020.
9,0
11. 2. 2021
čep "pod komínem"
Malinová senzace, ochutnáno 15.8.2020 a poté znovu 2.11.2020.
9,0
28. 11. 2020
čep "v ráji pivaře"
Senzace od Jitky, ochutnáno 13.9.2020 na festivalu Pivo & Burger.
9,0
28. 11. 2020
čep "pod komínem"
Ochutnáno s Jitkou 13.9.2020 na festivalu Pivo & Burger a opět skvělé.
8,8
9. 11. 2020
lahvové
vzhled: 9, pitelnost: 9, vůně: 8, chuť: 9, celkový dojem: 9
Vynikající lambic s chutí červeného vína, ochutnaný několikrát, poprvé 27.12.2017 a naposledy 16.8.2020 přímo v pivovaru s Jitkou, královnou moravského lambiku.
7,0
12. 9. 2020
lahvové
9,0
11. 6. 2020
čep "v ráji pivaře"
Fantastický kousek, ochutnáno 2.5.2019 na Tap Takeoveru.
9,0
11. 6. 2020
lahvové
Tímto skvělým kouskem od Jitky Ilčíkové jsem 1.1.2019 zahájil letošní pivní sezónu a moc mi chutnalo. Zřejmě další kyselý rok... Opět ochutnáno 10.6.2020 a stále skvělé!
8,3
7. 6. 2020
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 8, pitelnost: 8, vůně: 8, chuť: 9, celkový dojem: 8
Výborný moravský lambic neboli Wild Ale s jemnou ovocnou chutí, ochutnaný poprvé 8.2.2018 v BeerGeeku a naposledy 28.5.2020 s JItkou přímo v pivovaru..
7,4
3. 3. 2020
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 8, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 8, celkový dojem: 7
Další zajímavý kyseláč z jižní Moravy, ochutnáno 29.3.2018.
10
3. 3. 2020
lahvové
Jako vždy senzační, ochutnáno 11.12.2019.
9,0
11. 5. 2019
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 2.5.2019 na Tap Takeoveru.
8,0
11. 5. 2019
čep "v ráji pivaře"
Opět výborné, ochutnáno 2.5.2019 na Tap Takeoveru.
10
11. 5. 2019
čep "v ráji pivaře"
Fantastická záležitost, koupili jsme si hned dvě lahvičky, ochutnáno 2.5.2019 na Tap Takeoveru.
7,8
11. 5. 2019
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 6, pitelnost: 8, vůně: 8, chuť: 8, celkový dojem: 8
Výborný meruňkový zážitek, ochutnaný několikrát, naposledy na Tab Takeoveru 2.5.2019.
8,0
11. 5. 2019
čep "v ráji pivaře"
Vynikající kousek s nádechem Svatovařineckého, ochutnáno na Tap Takeoveru 2.5.2019.
9,0
1. 3. 2019
lahvové
Tímhle úžasným vzorkem zakončili Ilčíkovy svoji přednášku, a opravdu to byl zlatý hřeb večera. Sladké robustní slámové víno ve stylu Tokajského Aszu plné sladkých rumových rozinek, a přesto pivo. Závěrem chci říct, že každá šarže divokého piva od Wild Creatures nikdy nebude úplně stejná, a to z logických technologických důvodů. Hlavním je spontánní kvašení, kdy desítky bakteriálních kmenů si dělají co chtějí, a nikdy dopředu nevíte, jak to dopadne. Dále je to přidáváním vinných hroznů a ovoce, protože každý ročník je jiný (vyzrálost, cukernatost, aroma). A samozřejmě nelze opomenout blendování (míchání) různě starých piv. Tady nejde o snahu udržet unifikovanou a stejnou chuť všech šarží jedné značky piva, ale naopak o jeho různorodost a výjimečnost v každé šarži.

Diskuze