Houz

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1986
Kraj: Olomoucký kraj
Kde jsem štamgast: U Kuděje, Olomouc, Krapkova 20, Olomouc
Vlastní motto: Piju, abych žil. Žiju, abych pil.
Pivní mapa uživatele
O mně: Píšu sem spíše jen piva, která ochutnám přímo u zdroje, a to jen za poslední cca čtvrtinu mé koštovací kariéry.
4,1
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva +/-, průzračnost: čirá, pěna: bohatá
pitelnost 1
nasycenost: žádná, plnost: střední
vůně 6
intenzita +, vyváženost +
chuť 5
intenzita -, vyváženost +/-, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 2
Tady je vyloženě něco špatně na výčepu. Pivo je brutálně nesycené. Jinak jde o spíše hořčí bonbonovou IPA s tropickými tóny. Ale ta strašidelná ulepená nesycenost to celé posílá do pekel.
4,9
7. 6. 2023
prostředí: 6, servis: 4, výběr: 6, jídlo: 5, cena: 2, celkový dojem: 5
Jako "hajzly mají na chodbě". Když čekáte na vlak a máte hlad nebo žízeň, zvážil bych dojít do centra. Na pivo je v Košicích minimálně deset lepších hospod. Díky monopolu v lokalitě to tu prosperuje, ale je to takové navrch huj, vespod fuj. Obsluha raději kecá na baru. "Jejich piva" vaří čert ví kde a stojí za prd. Ostatní čepovaná jsou prostě v lepším případě nezajímavý main stream. Všechno to přesto drží s odřenou prdelí nějak pohromadě a lidí sem chodí.
3,7
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva ++, průzračnost: čirá, pěna: nepatrná
pitelnost 3
nasycenost: slabá, plnost: velmi slabá
vůně 3
intenzita --, vyváženost -
chuť 4
intenzita -, vyváženost +/-, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 3
Zoxidované, unavené, málo sycené, nakyslé s divným kovovým dozvukem. Vypít se dá, ale raději bych si dal europivo
4,7
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 5
barva +/-, průzračnost: jasná, pěna: nepatrná
pitelnost 4
nasycenost: velmi slabá, plnost: střední
vůně 4
intenzita --, vyváženost +/-
chuť 5
intenzita -, vyváženost +/-, hořkost: silná, doznívání: krátké
celkový dojem 5
Přijde mi lehce za zenitem. Je cítit stále studené chmelení nebo výrazné aroma chmelů, ale barevně ani chuťově neodpovídá dekalarovaneému silnému medovému tělnatému charakteru. Sycení velmi slabé, což škodí pitelnosti. Není ulepené, ale takové mrtvé
6,8
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 6
barva +, průzračnost: čirá, pěna: nepatrná
pitelnost 7
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 8
intenzita +, vyváženost +
chuť 6
intenzita +, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 7
Hořkost je významná, ale neruší. Jinak spíše tropické a lehké pivo. Sycení by mohlo být vyšší
7,1
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva +, průzračnost: jasná, pěna: skalnatá
pitelnost 8
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 7
intenzita +/-, vyváženost ++
chuť 7
intenzita +, vyváženost ++, hořkost: střední, doznívání: krátké
celkový dojem 7
Mosaic a cascade na lehce karamelovém nosiči. Skvělá pitelnost. Spíše lehké a tropické s citrusovým vyzněním.
7,7
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 9
barva ++, průzračnost: kalná, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: střední, plnost: slabá
vůně 8
intenzita +, vyváženost ++
chuť 7
intenzita +, vyváženost ++, hořkost: jemná, doznívání: střední
celkový dojem 8
Spíš slabší a jemnější lehká pšenice. Ve vůni a chuti je ale krásně cítit vše, co by správná pšenice měla mít. Prospělo by trošku vyšší sycení. Osobní přecitlivělost na nakyslou chuť ignoruji a považuji ji za adekvátní pivnímu stylu
prostředí: 10, servis: 10, výběr: 8, jídlo: 7, cena: 7, celkový dojem: 8
Mají pět piv na čepu, domácí pizzu a pár chuťovek k pivu. Milá obsluha a čistá nová hospoda
7,9
7. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 9
barva ++, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 10
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 6
intenzita -, vyváženost ++
chuť 8
intenzita +/-, vyváženost +, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 8
Celkem vyvážené pivo s příjemnou hořkostí a výbornou pitelností. Tělo by mohlo být robustnější, ale v zásadě jedenáctka, jak má být
8,0
6. 6. 2023
26 kohoutů obsazených na osmi GodTimesa zbytek české a slovenské crafty + sem tam Maďar nebo Belgičan + i pár větších pivovarů. Vaří se zde i pár jídel.