Pivomilec

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1976
Kraj: Plzeňský kraj
Kde jsem štamgast: Všude, kde si piva váží...,
Vlastní motto: Pivo a fotbal to je paráda! a Old punks never die!
Pivní mapa uživatele
7,0
18. 2. 2023
čep "v ráji pivaře"
Chroustí tap takeover v KEGzistenci nabídl i tuhle West Coast IPU, která se mi nezdála tak suchá a prokvašená, spíše naopak šťavnatější s aroma býlích hroznů, sladkého žlutého melounu, citrusů a pryskyřice. Čistá a vyvážená dobře pitelná IPA.
8,0
18. 2. 2023
čep "v ráji pivaře"
Tento Milkshake od Chroustů mi v KEGzistenci také velmi chutnal. Byl chuťově velmi bohatý, kromě ovocné šťavnatosti a nakyslosti, tam byla i mléčná nasládlost, vyvážená vyšší hořkost, v aroma ovoce (bílé hrozny, angrešt) a citrusy, laktóza, květiny i borovice. Krásně vše hrálo a zapadalo do sebe.
8,0
18. 2. 2023
čep "v ráji pivaře"
Další příjemné překvapení v KEGzistenci. Parádní čistý a hodně osvěžující lehký Summer Ale plný pomerančů a citrónů, s "nakopávající" kyselostí a slanou linkou.
8,0
18. 2. 2023
čep "v ráji pivaře"
V KEGzistenci jsem ochutnal i tento tmavý ejl, který byl velmi vyvážený a chuťově čistý. V chuti tak akorát pražených sladů a lehký nádech kávy, který vyvažuje aroma lesních plodů a bobulovin, dále i pryskyřičné a květinové aroma, v závěru příjemná střední hořkost. Slušně vyladěná Black IPA.
9,0
18. 2. 2023
čep "v ráji pivaře"
V KEGzistenci jsem narazil i na tuhle šílenou šmakuládu. Holky se po tom mohli utlouct, protože je to pití šité jim na míru, ale ono to chutnalo i mně. Vynikající Pastry Sour, kde se v chuti parádně snoubí lehce kyselé jahody a sladká mléčná čokoláda.
7,0
11. 2. 2023
čep "pod komínem"
V Raven Pubu jsem narazil na kohoutech hned na tři novinky. Tak na tuhle Double NEIPU jsem se těšil, personál hlásil, že sotva teče, že nejspíš dochází sud, takže jsem dostal to husté ze dna sudu. A bylo to opravdu hustý. Přirovnal bych to k hustému sladkému mléčnému banánovo-mandarinkovému koktejlu s alkoholovým ocáskem. Tohle už je náročnější pití...
8,0
11. 2. 2023
čep "pod komínem"
V Raven Pubu jsem narazil na kohoutech hned na tři novinky. Přiznávám, že rýžové sezónní IPY jsem se trochu bál, bylo mi jasné, že když 25% sypání tvořila rýže, že se to zákonitě musí v chuti projevit, ale tohle jsem nečekal. Chuťově mi to strašně evokovalo takový ten suchý (polystyrenový) rýžový chlebíček ze zdravé výživy s lehkým ovocným nádechem, kolega u stolu tu chuť zase přirovnával k málo slazeným ovocným burisonům (takové to barevné zrní v pytlíku). Prostě lehká, suchá, zrnitá až křupavá a také chladivá výborně pitelná IPA střední hořkosti.
7,0
11. 2. 2023
čep "pod komínem"
V Raven Pubu jsem narazil na kohoutech hned na tři novinky. Jako první jsem vyzkoušel West Coast IPU se 100 jednotkami hořkosti. A paráda, jemně sladová s karamelovým nádechem, chuťově sušší, ale pěkně aromatická (broskve, tropické ovoce, citrusy, pryskyřice) s pozvolným nástupem a pak dlouho odeznívající pořádnou hořkostí. Ale pom pár doušcích jsem si na tu hořkost zvykl, a nebyl problém s pitím.
8,0
3. 2. 2023
čep "pod komínem"
Hodně lehká, ale přesto šťavnatá a krásně aromatická plná tropického ovoce a citrusů, harmonická NEIPA se střední hořkostí. Perfektně osvěžující a pitelná.
6,0
1. 2. 2023
lahvové
Pokud to má být kopie Düsseldorfského altbieru, tak bych to čekal o něco světlejší (měděnou barvu) a ne barvu slabé kávy, a asi i ovocnější, ale chuťově to nemá od tohoto hybridního stylu daleko. Obstojně se mísí ejlovitá ovocnost s ležákovou sladovostí, v chuti tmavá chlebová kůrka, ořechy, lehké připálenost, ale i květinové a ovocné tóny. Střední zemitá hořkost. Rozhodně to má blíže k polotmavému ležáku, ale špatné to není.