Hodnoť pivo na
hledej na BeerWeb
spustí hledání
Přihlásit
PŘIHLÁSIT
NOVINKY
PŘEHLEDY
PŘEHLEDY
Pivovary
Piva
Uživatelé
Připravované
Pivní styly
PIVNÍ MAPA
PIVNÍ MAPA
Pivovary
Podniky
PIVNÍ KALENDÁŘ
O PIVU
O PIVU
Pivo jako nápoj
Historie piva
Historie piva v Čechách
Degustace piva
Létající pivovar
Trapistická piva
Pivní styly
Pekárna a pivovar Kvilda
66%
38 hodnocení
31 komentářů
Seznam piv
Stálá piva
Desaterák 10°
Dvanácterák 12°
Galapetr 14°
Rankl Sepp 16°
Sezónní piva
Desaterák polotmavý 10°
Desaterák tmavý 10°
Divočák 13°
Královna Šumavy 15°
Nově na BeerWeb
hodnocení: pivo
Tomass39
Fresh Hop Ale Most 12°
recenze: pivo
Ozzman
Mazák Teepee NEIPA 15°
Lahodná, šťavnatá NEIPA zlatě zakalená s krémovou, hustou, s ...
nové pivo
Ozzman
Mazák Teepee NEIPA 15°
hodnocení: pivo
Tomass39
Rampušák svatomartinské
nové pivo
Tomass39
Rampušák svatomartinské
hodnocení: pivo
Ozzman
Fogl Session IPA 11°
Lehká, svěží, voňavá IPA s ovocnými tóny a silnější hořkostí.
nové pivo
Ozzman
Fogl Session IPA 11°
nový pivovar
Sagara
Baa Baa Brewhouse
nový pivovar
Sagara
Alefarm Brewing
hodnocení: podnik
Sagara
Pivovarská hospůdka Beskydský pivovárek, Ostravice
Ochutnáno: 19 druhů piv (6 x návštěva)(2017)(2018)(2019)(2024)(2025)
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...
hodnocení: podnik
Ozzman
Chrudimský pivovar Filištín, minipivovar
Obyčejný pivovarský výčep s ochotnou obsluhou.
hodnocení: podnik
Ozzman
Restaurace U Loutkáře
Malá pivovarská hospůdka s příjemnou obsluhou.
recenze: pivo
Ozzman
Sibeeria Etna NEIPA 17°
Fajnová ovocná, šťavnatá NEIPA s krémovou hustou stabilní pě ...
nový pivovar
Sagara
Klosterbrauerei Andechs
recenze: pivo
Ozzman
New Dog on The Hop: Dolcita & YCH 303 NEIPA 14°
Fakt dobrá NEIPA s jemnou krémovou texturou, hustou stabilní ...
komentář: podnik
anonym
Restaurace Pod Hradem
Vynikající kuchyně a dobré vlastní pivo.
komentář: pivo
anonym
Holba Keprník
Ze zvedavosti 30.10.25 skusil a uz nikdy vice.To i Krusovice jsou kralovske oproti teto brecce.
komentář: pivo
anonym
Zlatopramen 11°
To nemá s pivem nic společného!Přirovnám to k ředidlu.Škoda ...
minipivovar
Rok vzniku
: 2011
Česká republika
Kraj
: Jihočeský kraj
Adresa
: Kvilda 75, 384 93 Kvilda
Webové stránky
e-mail
: info@pekarnakvilda.cz
Telefon
:
388 435 578
Kontaktní osoba
: Karel Potužák
Vítáme vás na stránkách společnosti Pekárna Kvilda s.r.o, příjemné posezení spojené s ubytováním na Šumavě je pozvánkou do nejvýše položené pekárny v obci v České republice (1065m.n.m), která se nachází v obci Kvilda. V příjemném prostředí stylové provozovny Vám nabízíme pekařské a cukrářské speciality, českou kuchyni a ubytování v šesti secesně zařízených pokojích.
Pivovarský podnik:
restaurace Pekárna Kvilda s.r.o.
sdílej
s přáteli
na:
Hodnocení uživatelů
Bc.
7,1
7. 1. 2017
čep "pod komínem"
Desaterák polotmavý 10°
vzhled 8
barva
+
, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: střední, plnost: slabá
vůně 7
intenzita
+
, vyváženost
+
chuť 7
intenzita
+
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 7
Barva tohoto Desáteráka není úplně klasicky polotmavá. Je výrazně tmavě hnědá, připomíná zralé kaštany, opět matná. Pěna bílá, krémovitá. Vůně dává tušit kávové pokušení a to brzy v chuti následuje. Intenzita je střední (i když na 10° pořád slušná) a přestože chuť je hlavně o kávě, pozadu nezůstává ani výrazné chmelení. Ze začátku jsem byl trochu skeptický, ale nakonec mi i tohle pivo sedlo. Říz šumivý.
Bc.
7,7
6. 1. 2017
čep "pod komínem"
Desaterák 10°
vzhled 7
barva
+
, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 8
nasycenost: střední, plnost: slabá
vůně 7
intenzita
+
, vyváženost
+
chuť 8
intenzita
+
, vyváženost
+
, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 8
Hodně světlý vizuální (blond) profil. Pěna sněhová, středně hustá, vytváří úhledné závěje v příjemné vrstvě na hladině. Vůně jemně kvasnicová, ale největší bohatství skrývá přímo chuť hned po prvním napití. Hořkost a poctivost zdejší desítky je prostě skvělá a šroubuje pitelnost do neuvěřitelných výšin. Trochu mi evokuje Kout v nejlepších letech. Lepší desítku už jsem dlouho nepil.
Vavřík Ag
5,8
18. 10. 2016
čep "pod komínem"
Desaterák tmavý 10°
vzhled: 6, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 6
Dobré tmavé výčepní pivo, ochutnané 30.8.2016 v pivovaru Kvilda.
restaurace Pekárna Kvilda s.r.o.
Zippich
8,0
12. 10. 2016
čep "pod komínem"
Dvanácterák 12°
Pivomilec
7,0
20. 9. 2016
čep "v ráji pivaře"
Královna Šumavy 15°
Sladší hutnější karamelový speciál, plnější tělo, nižší říz, další osobité pivo ze Šumavy.
Pivomilec
7,0
20. 9. 2016
čep "v ráji pivaře"
Dvanácterák 12°
Drsná Šumava = drsnější dvanáctka, v chuti obligátní sladovost a chmelová kořenitost i trocha trávové drsnosti. Chlapácké pivo:-)
Vavřík Ag
5,7
5. 9. 2016
čep "pod komínem"
Divočák 13°
vzhled: 5, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 6
Dobrý polotmavý speciál sladové vůně a karamelové chuti, ochutnaný 21.8.2016 v pivovaru Kvilda, který se tak stal mým 251. navštíveným pivovarem.
restaurace Pekárna Kvilda s.r.o.
Mordor
6,9
26. 7. 2016
čep "pod komínem"
Dvanácterák 12°
vzhled 6
barva
+/-
, průzračnost: kalná, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 7
intenzita
+/-
, vyváženost
+
chuť 7
intenzita
+
, vyváženost
+
, hořkost: silná, doznívání: dlouhé
celkový dojem 7
Dvanáctka je chlup lepší než desítka.
Mordor
5,9
26. 7. 2016
čep "pod komínem"
Desaterák 10°
vzhled 5
barva
+/-
, průzračnost: opálová, pěna: jarová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
chuť 6
intenzita
+/-
, vyváženost
+/-
, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 6
Chuťově slušné, dobře zažene žízeň. A pekárna na Kvildě je příjemnéprostředí pro ochutnávku.
jenda z podhradí
7,0
24. 8. 2015
čep "v ráji pivaře"
Galapetr 14°
Nemá to chybu... jen televize v pivovárku mne občas ruší z vynikajícího chuťového prožitku
jenda z podhradí
9,0
24. 8. 2015
čep "v ráji pivaře"
Dvanácterák 12°
Nechť se dílo stále stejně dobře daří...
jenda z podhradí
9,0
24. 8. 2015
čep "v ráji pivaře"
Desaterák 10°
Každoročně zahajujeme šumavskou pivní túru v pekárně na Kvildě čerstvým rohlíčkem a vynikající, hořkou a osvěživou desítkou... první ročník jsme málem neodstartovali, jak bylo dobré... škoda, že se dnes již nevaří 11° Lišák
Ledorub
7,0
17. 8. 2015
čep "pod komínem"
Desaterák 10°
Dobrá desítka vyšší hořkosti.
Docent
9,0
15. 8. 2015
čep "pod komínem"
Dvanácterák 12°
PPP
9,0
7. 7. 2015
čep "pod komínem"
Dvanácterák 12°
Dobré plné pivo s krásnou pěnou chutí i vůní.Přesycené.
PPP
8,0
7. 7. 2015
čep "pod komínem"
Desaterák 10°
Dobrá desítka s pěknou pěnou i chutí.Přesycené.Nešvar turistických pivovarů.
xpired
8,0
17. 12. 2014
čep "no name"
Galapetr 14°
Zasněžená Šumava za oknem, teplo z krbu a pivko z Kvildy. Představa co vhání sliny do pusy.
Milan K
7,0
20. 9. 2014
čep "v ráji pivaře"
Desaterák 10°
Na desítku překvapivě velmi dobré
<<
předchozí
1
2
další
>>
Diskuze
vložit nový příspěvek
Stále velice dobré
11. 7. 2020 22:39:42
Ale desítka i 12 kterou jsem popil byli pro mě příliš ovocné. těžko můžu hodnotit podle vašich tabulek znám jen ty vinařské, ale kdybych to hodnotil z pohledu vinaře ze 100 bodů bych jim dal kolem 80, čili velice dobré hlavně velice dobře pitelné protože po těch dvou bych si dal další dvě další dvě další dvě další dvě. A tak to má být .
Vstoupit do diskuze (1)