Pekárna a pivovar Kvilda

Nově na BeerWeb 
recenze: pivo
Mazák Teepee NEIPA 15°
Lahodná, šťavnatá NEIPA zlatě zakalená s krémovou, hustou, s ...
hodnocení: pivo
Fogl Session IPA 11°
Lehká, svěží, voňavá IPA s ovocnými tóny a silnější hořkostí.
hodnocení: podnik
Pivovarská hospůdka Beskydský pivovárek, Ostravice
Ochutnáno: 19 druhů piv (6 x návštěva)(2017)(2018)(2019)(2024)(2025)
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...
hodnocení: podnik
Chrudimský pivovar Filištín, minipivovar
Obyčejný pivovarský výčep s ochotnou obsluhou.
hodnocení: podnik
Restaurace U Loutkáře
Malá pivovarská hospůdka s příjemnou obsluhou.
recenze: pivo
Sibeeria Etna NEIPA 17°
Fajnová ovocná, šťavnatá NEIPA s krémovou hustou stabilní pě ...
recenze: pivo
New Dog on The Hop: Dolcita & YCH 303 NEIPA 14°
Fakt dobrá NEIPA s jemnou krémovou texturou, hustou stabilní ...
komentář: podnik
anonym
Restaurace Pod Hradem
Vynikající kuchyně a dobré vlastní pivo.
komentář: pivo
anonym
Holba Keprník
Ze zvedavosti 30.10.25 skusil a uz nikdy vice.To i Krusovice jsou kralovske oproti teto brecce.
komentář: pivo
anonym
Zlatopramen 11°
To nemá s pivem nic společného!Přirovnám to k ředidlu.Škoda ...
pivovar Pekárna a pivovar Kvilda
minipivovar
Rok vzniku: 2011
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Kvilda 75, 384 93 Kvilda
Webové stránky
e-mail: info@pekarnakvilda.cz
Telefon: 388 435 578
Kontaktní osoba: Karel Potužák
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Vítáme vás na stránkách společnosti Pekárna Kvilda s.r.o, příjemné posezení spojené s ubytováním na Šumavě je pozvánkou do nejvýše položené pekárny v obci v České republice (1065m.n.m), která se nachází v obci Kvilda. V příjemném prostředí stylové provozovny Vám nabízíme pekařské a cukrářské speciality, českou kuchyni a ubytování v šesti secesně zařízených pokojích.
Pivovarský podnik: restaurace Pekárna Kvilda s.r.o.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

Uživatel Bc. Bc.
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
7,1
7. 1. 2017
čep "pod komínem"
vzhled 8
barva +, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: střední, plnost: slabá
vůně 7
intenzita +, vyváženost +
chuť 7
intenzita +, vyváženost +/-, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 7
Barva tohoto Desáteráka není úplně klasicky polotmavá. Je výrazně tmavě hnědá, připomíná zralé kaštany, opět matná. Pěna bílá, krémovitá. Vůně dává tušit kávové pokušení a to brzy v chuti následuje. Intenzita je střední (i když na 10° pořád slušná) a přestože chuť je hlavně o kávě, pozadu nezůstává ani výrazné chmelení. Ze začátku jsem byl trochu skeptický, ale nakonec mi i tohle pivo sedlo. Říz šumivý.
Uživatel Bc. Bc.
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
7,7
6. 1. 2017
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva +, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 8
nasycenost: střední, plnost: slabá
vůně 7
intenzita +, vyváženost +
chuť 8
intenzita +, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 8
Hodně světlý vizuální (blond) profil. Pěna sněhová, středně hustá, vytváří úhledné závěje v příjemné vrstvě na hladině. Vůně jemně kvasnicová, ale největší bohatství skrývá přímo chuť hned po prvním napití. Hořkost a poctivost zdejší desítky je prostě skvělá a šroubuje pitelnost do neuvěřitelných výšin. Trochu mi evokuje Kout v nejlepších letech. Lepší desítku už jsem dlouho nepil.
5,8
18. 10. 2016
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 6
Dobré tmavé výčepní pivo, ochutnané 30.8.2016 v pivovaru Kvilda.
8,0
12. 10. 2016
čep "pod komínem"
7,0
20. 9. 2016
čep "v ráji pivaře"
Sladší hutnější karamelový speciál, plnější tělo, nižší říz, další osobité pivo ze Šumavy.
7,0
20. 9. 2016
čep "v ráji pivaře"
Drsná Šumava = drsnější dvanáctka, v chuti obligátní sladovost a chmelová kořenitost i trocha trávové drsnosti. Chlapácké pivo:-)
5,7
5. 9. 2016
čep "pod komínem"
vzhled: 5, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 6
Dobrý polotmavý speciál sladové vůně a karamelové chuti, ochutnaný 21.8.2016 v pivovaru Kvilda, který se tak stal mým 251. navštíveným pivovarem.
6,9
26. 7. 2016
čep "pod komínem"
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: kalná, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 7
intenzita +/-, vyváženost +
chuť 7
intenzita +, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: dlouhé
celkový dojem 7
Dvanáctka je chlup lepší než desítka.
5,9
26. 7. 2016
čep "pod komínem"
vzhled 5
barva +/-, průzračnost: opálová, pěna: jarová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 6
intenzita +/-, vyváženost +/-
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 6
Chuťově slušné, dobře zažene žízeň. A pekárna na Kvildě je příjemnéprostředí pro ochutnávku.
7,0
24. 8. 2015
čep "v ráji pivaře"
Nemá to chybu... jen televize v pivovárku mne občas ruší z vynikajícího chuťového prožitku
9,0
24. 8. 2015
čep "v ráji pivaře"
Nechť se dílo stále stejně dobře daří...
9,0
24. 8. 2015
čep "v ráji pivaře"
Každoročně zahajujeme šumavskou pivní túru v pekárně na Kvildě čerstvým rohlíčkem a vynikající, hořkou a osvěživou desítkou... první ročník jsme málem neodstartovali, jak bylo dobré... škoda, že se dnes již nevaří 11° Lišák
7,0
17. 8. 2015
čep "pod komínem"
Dobrá desítka vyšší hořkosti.
9,0
15. 8. 2015
čep "pod komínem"
Uživatel PPP zatím nenahrál svůj obrázek PPP
obrázek šišky chmele
9,0
7. 7. 2015
čep "pod komínem"
Dobré plné pivo s krásnou pěnou chutí i vůní.Přesycené.
Uživatel PPP zatím nenahrál svůj obrázek PPP
obrázek šišky chmele
8,0
7. 7. 2015
čep "pod komínem"
Dobrá desítka s pěknou pěnou i chutí.Přesycené.Nešvar turistických pivovarů.
8,0
17. 12. 2014
čep "no name"
Zasněžená Šumava za oknem, teplo z krbu a pivko z Kvildy. Představa co vhání sliny do pusy.
7,0
20. 9. 2014
čep "v ráji pivaře"
Na desítku překvapivě velmi dobré

Diskuze

Stále velice dobré
11. 7. 2020 22:39:42
Ale desítka i 12 kterou jsem popil byli pro mě příliš ovocné. těžko můžu hodnotit podle vašich tabulek znám jen ty vinařské, ale kdybych to hodnotil z pohledu vinaře ze 100 bodů bych jim dal kolem 80, čili velice dobré hlavně velice dobře pitelné protože po těch dvou bych si dal další dvě další dvě další dvě další dvě. A tak to má být .