Pekárna a pivovar Kvilda

Nově na BeerWeb 
recenze: pivo
Mazák Teepee NEIPA 15°
Lahodná, šťavnatá NEIPA zlatě zakalená s krémovou, hustou, s ...
hodnocení: pivo
Fogl Session IPA 11°
Lehká, svěží, voňavá IPA s ovocnými tóny a silnější hořkostí.
hodnocení: podnik
Pivovarská hospůdka Beskydský pivovárek, Ostravice
Ochutnáno: 19 druhů piv (6 x návštěva)(2017)(2018)(2019)(2024)(2025)
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...
hodnocení: podnik
Chrudimský pivovar Filištín, minipivovar
Obyčejný pivovarský výčep s ochotnou obsluhou.
hodnocení: podnik
Restaurace U Loutkáře
Malá pivovarská hospůdka s příjemnou obsluhou.
recenze: pivo
Sibeeria Etna NEIPA 17°
Fajnová ovocná, šťavnatá NEIPA s krémovou hustou stabilní pě ...
recenze: pivo
New Dog on The Hop: Dolcita & YCH 303 NEIPA 14°
Fakt dobrá NEIPA s jemnou krémovou texturou, hustou stabilní ...
komentář: podnik
anonym
Restaurace Pod Hradem
Vynikající kuchyně a dobré vlastní pivo.
komentář: pivo
anonym
Holba Keprník
Ze zvedavosti 30.10.25 skusil a uz nikdy vice.To i Krusovice jsou kralovske oproti teto brecce.
komentář: pivo
anonym
Zlatopramen 11°
To nemá s pivem nic společného!Přirovnám to k ředidlu.Škoda ...
pivovar Pekárna a pivovar Kvilda
minipivovar
Rok vzniku: 2011
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Kvilda 75, 384 93 Kvilda
Webové stránky
e-mail: info@pekarnakvilda.cz
Telefon: 388 435 578
Kontaktní osoba: Karel Potužák
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Vítáme vás na stránkách společnosti Pekárna Kvilda s.r.o, příjemné posezení spojené s ubytováním na Šumavě je pozvánkou do nejvýše položené pekárny v obci v České republice (1065m.n.m), která se nachází v obci Kvilda. V příjemném prostředí stylové provozovny Vám nabízíme pekařské a cukrářské speciality, českou kuchyni a ubytování v šesti secesně zařízených pokojích.
Pivovarský podnik: restaurace Pekárna Kvilda s.r.o.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

6,0
24. 8. 2025
čep "pod komínem"
Spíše lepší, ale nic konkrétního, co bych vyzdvihl
8,0
28. 7. 2024
lahvové
08/24
4,6
12. 1. 2024
čep "pod komínem"
vzhled: 10, pitelnost: 2, vůně: 2, chuť: 5, celkový dojem: 5
Tentokrát přepálené, sladké, karamelové, trochu jablíčka, odlakovače a leze z toho alkohol podobně jako u Galapetra, ochutnáno 7.1.2024 a nepochutnal jsem si...
5,2
12. 1. 2024
čep "pod komínem"
vzhled: 10, pitelnost: 6, vůně: 3, chuť: 5, celkový dojem: 5
Galapetr trochu horší, jak obvykle, hodně přepáleného sladu, plno karamelu a dost z toho leze alkohol, ochutnáno 7.1.2024.
6,0
12. 1. 2024
čep "pod komínem"
vzhled: 8, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 6
Kvasnicový ležák s příjemnou hořkostí, ochutnáno několikrát, naposledy 7.1.2024 a poprvé bez klasických jablíček.
6,7
12. 1. 2024
čep "pod komínem"
vzhled: 9, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 7, celkový dojem: 7
Překvapivě v pohodě, kvasnicové se slušnou hořkostí, oproti minule dobrý, ochutnáno 7.1.2024.
Uživatel jz jz
obrázek šišky chmele
7,0
26. 7. 2022
čep "pod komínem"
Uživatel jz jz
obrázek šišky chmele
7,0
26. 7. 2022
čep "pod komínem"
7,0
2. 1. 2020
lahvové
Dobrý polotmavý speciál.
8,0
2. 1. 2020
čep "pod komínem"
Výborný ležák.
7,0
20. 7. 2018
čep "pod komínem"
7,0
3. 7. 2018
čep "pod komínem"
Nemůžu si pomoci, ale 10-ka je prostě lepší
8,0
3. 7. 2018
čep "pod komínem"
Na 10-ku výborné, hořké a chutné pivo
8,0
3. 3. 2018
čep "pod komínem"
9,0
3. 3. 2018
čep "pod komínem"
3/2018 musim pridat ze 7/10 vys. Opravdu vynikajici 10ka. I pan majitel potvrdil, ze ted presedlal z 12 na 10, ze se povedla :) 2014: Startovací záležitost. Směrem vzhůru je lépe a nabídka široká (prosinec 2014 7-8 piv) takže klidně přeskočit
5,5
20. 11. 2017
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 5, vůně: 4, chuť: 6, celkový dojem: 6
Celkem dobrý polotmavý speciál karamelové chuti i vůně, ochutnaný poprvé 21.8.2016 a naposledy 29.6.2017 v pivovaru Kvilda.
7,0
23. 7. 2017
čep "pod komínem"
8,0
8. 7. 2017
čep "pod komínem"
vzhled 10
barva ++, průzračnost: kalná, pěna: krémová
pitelnost 8
nasycenost: silná, plnost: střední
vůně 7
intenzita +/-, vyváženost +
chuť 8
intenzita +, vyváženost ++, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 8
Jde videt,ze pivovar ještě jede v provizornich podminkach, ale pivo ma obstojne. Je to trochu kalnejsi, na coz by nejaky rypal mohl rict,ze i nefiltrovane pivo se muze prirozene vice vycistit. Ale me to takhle kalne vyhovuje. Chutove nemam vyhrad. Plne sladove telo, jak to mam u lezaku rad. Krasna barva, obstojna pena.
Uživatel Bc. Bc.
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
7,7
7. 1. 2017
čep "pod komínem"
vzhled 8
barva +, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 7
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 7
intenzita +, vyváženost +
chuť 8
intenzita +, vyváženost +, hořkost: střední
celkový dojem 8
Barva dřevitá, středně hnědá, sytá, matná. Pěna jemně smetanová. Vůně nádherně připomíná kvasnice a dává tušit poctivé pivo. Chuť opět výjimečná. Zdá se, že jsem se s tímto šumavským pivovarem sladil na stejnou notu. Člověk to poválí a má toho plnou hubu. Celkově mě Kvilda prostě nadchla.
Uživatel Bc. Bc.
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
7,2
7. 1. 2017
čep "pod komínem"
vzhled 8
barva +, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 8
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 7
intenzita +, vyváženost +
chuť 7
intenzita +, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 7
Barva světle medová, sytě matná a neprůhledná. Pěna krémovitá, bílá, kroužkuje po okraji sklenice. Vůně čerstvá, kvasnicová. V chuti opět vítězí poctivý hořký základ, který potěší jistě nejednoho návštěvníka tohoto pivovaru na pomezí západních a jižních Čech. Oproti desítce je chuť více uspořádaná, jemnější. V pozadí se rozlévá mírná alkoholová hřejivost. Celkově mě možná trochu více zaujal přímočarý výčepák, který šel přímo na komoru. Přesto však skvělé pivo.

Diskuze

Stále velice dobré
11. 7. 2020 22:39:42
Ale desítka i 12 kterou jsem popil byli pro mě příliš ovocné. těžko můžu hodnotit podle vašich tabulek znám jen ty vinařské, ale kdybych to hodnotil z pohledu vinaře ze 100 bodů bych jim dal kolem 80, čili velice dobré hlavně velice dobře pitelné protože po těch dvou bych si dal další dvě další dvě další dvě další dvě. A tak to má být .