Trappist/ Tripel

Tripel („trojitý“) – Styl zpopularizoval především trapistický pivovar Westmalle, který je rovněž jeho průkopníkem. Pivo je jasné, slabě zlatavé, poněkud pikantní, více hořké, se suchým dozníváním. Hustá, dlouhotrvající krémová pěna ulpívá na sklenici. Vzhledem k vysokému obsahu alkoholu je pivo snadno pitelné. Výrazně kořeněné chmelové fenoly ve vůni jsou pikantní, pepřové, někdy podobné hřebíčku. Estery připomínají citrusové plody pomerančů, ale mohou se vyskytnout i banánového charakteru. Sladový charakter piva je jemný, laděný do slabě znatelných medových tónů. Chuť je podobná, ale výrazněji je cítit medovou sladkostí, mírně pomerančovými, či citrónovými estery a pepřovými fenoly. Hořkost je typicky střední až vysoká a společně se šumivým řízem zanechávají suchý pocit, s mírně hořkým, kořeněným dozvukem. Vyšší obsah alkoholu se obvykle neprojevuje. Většina Tripel má nejméně 30 IBU. Výsledná chuť by neměla dominovat sladkostí. Obsah alkoholu se pohybuje okolo 9,5% obj..
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé
Barva piva: 8 - 18 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
nové pivo
hodnocení: pivo
Agent Pětihvězda Vánoční ležák 12°
Dobře pitelný ležák s poměrně vyšší hořkostí.
hodnocení: pivo
AGE of Krush 14°
Ochutnáno - Malt Worm - Brno (2025)
hodnocení: podnik
Craft Beer Bottleshop & Bar, Brno
Ochutnáno: 223 druhů piv (39 x návštěva)(2023)(2024)(2025)
nový pivovar
nový pivovar
recenze: pivo
Cloudy Vanilla 14° NEIPA
Krémová, šťavnatá NEIPA s bohatou, stabilní pěnou, slaboučký ...
recenze: pivo
Oatcore Cream IPA 12°
Krémové, plné, nasládlé s krémovou stabilní pěnou, slabším ř ...
hodnocení: podnik
recenze: pivo
Klostermann polotmavý ležák
smetanově krémová pěna po ustálení roztrhaná ale držící, bar ...
komentář: pivo
anonym
Garp 432 APA 12,8°
Vysoce návykový, ukrutně pitelný a ve všech směrech dospělý pivo.
hodnocení: podnik
Výčep Na stojáka Jakubák, Brno
Ochutnáno: 2 druhy piv (1 x návštěva)(2025)
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...