Trappist/ Dubbel

Dubbel („dvojitý“) – Pivo jasné, tmavě jantarové až měděné barvy. Hustá, dlouhotrvající krémová pěna ulpívá na sklenici. Sladší, sladově bohatý, s ovocnými estery po tmavém ovoci a lehkými alkoholy, které se dominantně podepisují v chuti i vůni. Vůně sladu může nést známky karamelových až čokoládových tónů, ovšem bez známky jakékoliv praženosti. Esterové tóny lze cítit v chuti i vůni s náznakem rozinek a švestek. Mírné pikantní fenoly a vyšší alkoholy jsou také běžné (lehce hřebíček, koření, pepř, růže nebo parfémy). Avšak žádná koření se dle tradice do výroby nepřidávají. Chuť i vůně jsou nejvíce laděny do sladové, s nízkou až velmi nízkou hořkostí. Středně vysoká nasycenost ovlivňuje vnímání středně plného těla. Pro výrobu může být použit přídavek karamelizovaného cukrového sirupu. Obsah alkoholu obvykle okolo 6,7 - 7% obj..
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: polotmavé, jiné
Barva piva: 20 - 40 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Tambor světlý ležák 11°
Průměrný ležák,zdá se mi že se Tambor přibližuje velkým průmyslovým pivovarům
hodnocení: pivo
Lyer 12° IPL
Velmi dobrý iplko. Decentní hořkost, skvěle nachmeleno.
hodnocení: pivo
Welzl Abatyše 10,5
Úplný temný skvost z tohoto pivovaru.
komentář: pivovar
anonym
Garp, Bakov nad Jizerou
Chodíme pravidelně přímo do pivovaru Garp v Bakově, pivo bez ...
recenze: pivo
Kunratický Ležák světlý 12°
Krásná bohatá pěna. Pivo pěkně kroužkuje. Hořkost je akorát, plná chuť.
komentář: pivovar
Pivovar Český Brod
Českobrodské pivo je už k dostání v několika hospodách v Čes ...
komentář: pivovar
anonym
hodnocení: podnik
restaurace Na Jižní - Jižan, Přerov
Ochutnáno: 4 druhy piv (2019)
hodnocení: podnik
restaurace Monopol, Teplice
Zde jsem byl nadmíru spokojen. Prostředí prvorepublikové, jídlo výborné a obsluha vzorná.
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Multigrain 11°
Při pití tohoto skvostu jsem si vzpomněl na výrok postavy Jo ...
recenze: pivo
Beer Opener - Světlý ležák 12°
Žádný problém, prostě dobrý. Bude v něm trošku voňavější chmel, ale jen decentně.
novinka
V Česku došli sládci
Dříve absolventi pivovarských oborů zůstávali po ukončení šk ...
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Fabián 14°
Byl jsem dost prekvapenej, husta pena, zadna koncova sladkos ...