Biére de Garde, Farmhause Ale

Jedná se o pivo pocházející z Francouzkých provincií Nord-Pas de Calais, Artois a Picardie ležících přímo u hranic s Belgií. V závislosti na sladu může být barva piva světlá (blonde), polotmavá (ambrée), nebo tmavá (brune). Vaří se buď čistě ze sladu, nebo podle Belgického trendu, s malým přídavkem cukru. Tradičně se vaří několikrát do roka s různou stupňovitostí a obsah alkoholu se pohybuje od 3 do 8 % obj.. Silnější verze se většinou vaří na jaře, před začátkem pracovní sezóny na farmách. Takové verze se pijí až do začátku podzimu, s tím že poslední kapka v sudu může zrát až osm měsíců. Další várka se obvykle vaří až po sklizni z nového ječmene. Pro kvašení se používají kvasnice Saison, nebo Abbey.
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 12 - 38 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Francie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Winter ALE 13°
Výborné ALE z Dobrušky.
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
restaurace Školička - Beznoska, Praha
Navštíveno 21.1.2020. Příjemný podnik. Pivo více méně v poho ...
hodnocení: podnik
Kurnik Šopa Hospoda, Ostrava - Poruba
Na 8 pípách se točí piva z různých středních a malých pivovarů.
hodnocení: podnik
restaurace Kyjovský pivovar
Ochutnáno: 6 druhů piv (2020)
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Pivovar CHORS, Černotín
Lipník, nebo jak jsme tomu říkali Chlípník, jsem koštoval pr ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Keprník 12°
Chutí ujde. Hodnocení 7/10
komentář: pivo
anonym
Rebel Tudor 11°
Toto pivo nekupovat nic v něm není dobrý nealko
recenze: pivo
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
Bohatá, rychle opadající pěna sytě zlatého, čirého nealka. N ...
novinka
Rok 2019 byl ve sklizni chmele nadprůměrný
Dobrá zpráva pro pivovarský průmysl
komentář: pivovar
Pivovar Ovipistán, Ledce
Většina technologie ( z Číny ) je již na místě.
komentář: články
anonym
Dokončuje se: Pivovar Bezděkov
Často jsem projížděl hladovy okolo restaurace, ale protože v ...