Biére de Garde, Farmhause Ale

Jedná se o pivo pocházející z Francouzkých provincií Nord-Pas de Calais, Artois a Picardie ležících přímo u hranic s Belgií. V závislosti na sladu může být barva piva světlá (blonde), polotmavá (ambrée), nebo tmavá (brune). Vaří se buď čistě ze sladu, nebo podle Belgického trendu, s malým přídavkem cukru. Tradičně se vaří několikrát do roka s různou stupňovitostí a obsah alkoholu se pohybuje od 3 do 8 % obj.. Silnější verze se většinou vaří na jaře, před začátkem pracovní sezóny na farmách. Takové verze se pijí až do začátku podzimu, s tím že poslední kapka v sudu může zrát až osm měsíců. Další várka se obvykle vaří až po sklizni z nového ječmene. Pro kvašení se používají kvasnice Saison, nebo Abbey.
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 12 - 38 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Francie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Albrecht IPA 15°
Ochutnáno 23.10 v pivovaru
hodnocení: podnik
Pivovarský klub Zámecký pivovar Frýdlant
Velký výběr velice pitelných a rozmanitých piv od kyseláčů p ...
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Albrecht 12°
Ochutnáno 23.10 v pivovaru
recenze: pivo
Pastry kyseláč 15° (malina+rybíz+vanilka)
Výborný kyseláč, není přespříliš kyselý, pitelnost skvělá, a ...
komentář: pivo
anonym
Lothar 12°
......... skvělé, lepší než Plzeň ????????????????????????????????????????????????????⛽️????
hodnocení: podnik
Restaurace Skála, Hradiště nad Jizerou
Ochutnáno: 4 druhy piva (2021)
hodnocení: podnik
Restaurace Aero, Ostrava
Ochutnáno: 13 druhů piv, 4x návštěva (2018)(2019)(2020)(2021)
recenze: pivo
Kvasar 13°
Kvasar se z názvu vytratil na úkor Medové 13. Jinak ale našt ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Steiger 11° Tmavý
Výborné černé pivo, kupuji každý rok točené v lázních Velký Meder ????
recenze: pivo
Agent Mílijus Summer Ale 9°
Velmi dobré mangové osvěžení. Vyvážená hořkost, plnost na 9° patřičná.
komentář: pivo
Hanácká pšenica 13°
V pivovaru hovoří o pšenici jako o spodně kvašené, což může zdůvodnit podivnou chuť.
nový podnik: restaurace