Blond Ale

Pivo se vaří zejména z ječného sladu. Může se přidávat pšenice (až 25%) a dokonce i cukr. Ostatní přísady do piva se neomezují pouze na chmel, ale mohou být různorodé, většinou bylinného charakteru. V některých částech Belgie dokonce chmel záměrně zcela vylučují. Díky nižší hořkosti vynikají sladové tóny a ovocné chutě různé intenzity. Barva je zlatá, čirá, říz je vyšší. Často oblíbený pivní styl pro americké řemeslné pivovary, které nejsou technologicky vybavené pro výrobu ležáckých piv. Některé pivovary dokonce používají kvasnice pro spodní kvašení. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 6 až 8% obj..
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé
Barva piva: 6 - 12 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Hřebec 11°polotmavý ležák
Dobrý polotmavý, trocha karamelu, taková lehká sladovost, jo dá se to.
hodnocení: pivo
Obora ALE Jo DDH NEIPA 15°
Dobrá NEIPA, sice rychle opadá pěna, ale chuťově parádní citrusy a jemná hořkost.
hodnocení: pivo
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Proud jsem vyzkoušel poprvé loni v létě a postupem času vytl ...
recenze: pivo
Kocour IPA Samurai 14°
Fajnová IPA, lehce zakalená, krémová stabilní pěna, kroužkuj ...
recenze: pivo
Pojistka APA 12°
Dobrá APA, jemně zakalená, medově zlatá s bohatou stabilní p ...
recenze: pivo
Rozmarné léto
Zajímavé spojení bylinek a nakuřovaného sladu, krásná hustá ...
komentář: pivovar
anonym
Líšeňský pivovar, Brno
Včera 7.9 jsem byl na zelném trhu v Brně kde jste měli stáne ...
hodnocení: podnik
Zbraslavský kozí chlívek
Obyčejná pivovarská zahrádka s ochotnou obsluhou.
hodnocení: podnik
Restaurace Olivův pivovar, Dolní Břežany
Moderní prostředí, ucházející avšak předražené jídlo, celkem dobré pivo, ale obsluha laxní.
komentář: pivovar
anonym
Svijany
Lepší je vypít vodu z hajzlu, než tyto chemické hokusy pokus ...
nový pivovar
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Staročech Premium
Škoda že ho nedávají do sudu.
nový podnik: pivnice