Blond Ale

Pivo se vaří zejména z ječného sladu. Může se přidávat pšenice (až 25%) a dokonce i cukr. Ostatní přísady do piva se neomezují pouze na chmel, ale mohou být různorodé, většinou bylinného charakteru. V některých částech Belgie dokonce chmel záměrně zcela vylučují. Díky nižší hořkosti vynikají sladové tóny a ovocné chutě různé intenzity. Barva je zlatá, čirá, říz je vyšší. Často oblíbený pivní styl pro americké řemeslné pivovary, které nejsou technologicky vybavené pro výrobu ležáckých piv. Některé pivovary dokonce používají kvasnice pro spodní kvašení. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 6 až 8% obj..
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé
Barva piva: 6 - 12 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
nový pivovar
recenze: pivo
Zlatopramen N.A
Barva čirá, žlutá až zlatavá. Pěna žádná. Vůně slabá, chmelo ...
recenze: pivo
Pito
Rychle opadající krémová pěna kroužkuje a tenká vrstva zůstá ...
recenze: pivo
Lichvice 12°
Velmi uhlazená a mírná chuť resultuje ve vzornou pitelnost. ...
komentář: pivo
Cobolis 11°
Ochutnal jsem stovky ležáků, tenhle je bezkonkurenčně nejlep ...
novinka
Říjen plný hektolitry piva a zábavy
Pivní kalendář doplněn říjnovými akcemi, slavnostmi piva a f ...
komentář: pivo
Výroční ležák 720 let
Velmi zdařilý mok, avšak pěna mi na můj vkus nějak rychle spadla.
novinka
Slunce ve skle 2018
Jaký byl letošní ročník největšího pivního festivalu v Plzeňském kraji? Kyselý
komentář: pivovar
Kvasar, Sentice
Ze setkání s personálem, alias rodinou v Sentickém pivovaře ...
komentář: pivo
anonym
Dašický ležák 12°
Dašice již vaří
komentář: pivovar
Líšeňský pivovar, Brno
Dnes jsem byl v pivovaru a mají jen svá piva. Výbĕr z osmi piv - prostĕ paráda.
komentář: podnik
JBM Brew Lab Pub, Brno
Název Lab ve jménu pivovaru opravdu sedí. Pivka jsou zajímavá hlavnĕ kveik.