Blond Ale

Pivo se vaří zejména z ječného sladu. Může se přidávat pšenice (až 25%) a dokonce i cukr. Ostatní přísady do piva se neomezují pouze na chmel, ale mohou být různorodé, většinou bylinného charakteru. V některých částech Belgie dokonce chmel záměrně zcela vylučují. Díky nižší hořkosti vynikají sladové tóny a ovocné chutě různé intenzity. Barva je zlatá, čirá, říz je vyšší. Často oblíbený pivní styl pro americké řemeslné pivovary, které nejsou technologicky vybavené pro výrobu ležáckých piv. Některé pivovary dokonce používají kvasnice pro spodní kvašení. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 6 až 8% obj..
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé
Barva piva: 6 - 12 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Bernard Černý ležák 12°
Ochutnáno 14.5.2021. Hodně dobré černé pivo s krásně hustou nahnědlou pěnou.
hodnocení: pivo
Gambrinus Dry 10°
Ideální po sportu, má méně energie.
recenze: pivo
Kozel Mistrův tmavý s čokoládovými slady
Barva piva je černá. Proti světlu velmi tmavě rubínová. Pěna ...
recenze: pivo
Kozel Mistrův pšeničný
Barva piva je tmavě zlatá. Pivo je silně kalné. Pěna je bílá ...
recenze: pivo
Black Beer
Barva piva je černá. Proti světlu rubínová. Pivo čiré. Pěna ...
nový podnik: pivotéka
komentář: pivovar
anonym
Steiger, Vyhne
Jiný slovenský pívo v lidlu neměli. Lepší než nic,ale jsou mnohem lepší píva.