Houz

Hodnost: pivní expert
Rok narození: 1986
Kraj: Olomoucký kraj
Kde jsem štamgast: U Kuděje, Vyhoukaná sova, Los Bastardos - Olomouc , Olomouc
Vlastní motto: Piju, abych žil. Žiju, abych pil.
Pivní mapa uživatele
O mně: Píšu sem spíše jen piva, která ochutnám přímo u zdroje, a to jen za poslední cca čtvrtinu mé koštovací kariéry.
5,0
5. 6. 2023
čep "pod komínem"
Kombinace chmelů je zajímavá. Nicméně pivo ve výsledku působí spíše unaveným, ulepeným a sladkým dojmem bez řízu. Hořkost je překryta sladkým tělem, ale j v dozvuku též dost znát
7,0
5. 6. 2023
čep "pod komínem"
Dobře pitelné. Chuťově už pomalu na pomezí kyseláče. Ovoce je krásně znát. Prosazují se i estery z pšenice. Rád bych ochutnal rád ovocné cyklopivo a tu pšenici zvlášť. Není to určitě zlé, ale.prijde mi to skoro škoda míchat
4,7
5. 6. 2023
čep "pod komínem"
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: opálová, pěna: jarová
pitelnost 5
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 3
intenzita --, vyváženost -
chuť 5
intenzita +/-, vyváženost -, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 5
Hodně přechmelené, asi i zastudena. Vyšší hořkost, ale absence těla je znát. Opět jen mléčná obilnost. Nepije se dobře. Zůstává v ústech nepříjemné reziduum hořkosti
5,0
5. 6. 2023
čep "pod komínem"
Mléčné vyznění. Hodně výrazná trávová příchuť po studeném chmelení jinak směrem k jehličnanům. Takřka bez těla. Osobně tento koncept nepreferuji, ale na kolo asi fajn
4,0
5. 6. 2023
čep "pod komínem"
Spíše slabší obilné s nepříjemným chmelovým dozvukem. Jinak vodové
Opravdová dobrota. Stále odolávají éře přehořčených piv. Krásná hra sladovosti a jemné hořkosti
Hodně pražených tónů v chuti i vůni. Nasládlé tělo a sušší nakyslý dozvuk
5,0
7. 5. 2023
čep "pod komínem"
Světlý, lehký a obilný ležák spíš s vyzněním výčepního. V závěru se prosazuje střední až vyšší hořkost.
5,0
6. 5. 2023
čep "pod komínem"
Spíše konzum než cokoli jiného. Nikoli zlý, ale konzum
6,0
6. 5. 2023
lahvové
Velice slušná pitelnost. Hořkost spíše v závěru a slabší