Permon, Sokolov

71%
400 hodnocení
235 komentářů
Seznam piv 
Sezónní piva 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Sibeeria Yummy Blackcurrant, Raspberry 15°
Senzační kyseláč, ochutnáno 4.1.2021 na Stříbrném Hrádku.
hodnocení: pivo
Red Ale 14°
Ochutnáno poprvé 30.8.2018 a naposledy 3.1.2021.
hodnocení: podnik
ALE! bar, Praha
Skvělý malý bar, který si Erik otevřel kousek od Arbesáku. P ...
hodnocení: podnik
Pivovar Horymír
Pivovarská hospoda pivovaru Horymír, obsluha milá, prostředí fajn, pivo celkem jde, takže v pohodě.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Volf, Široký Důl
Pivovar můžu jenom doporučit, od té doby co jsem ochutnal už ...
recenze: pivo
Horác světlý ležák 11°
Pitelný ležák který ničím nevyčnívá, ale ani nezaostává. Jed ...
recenze: pivo
Heřman světlý ležák 11,5°
Velmi pitelný ležák plné chuti, přesto že je balen do pět la ...
komentář: pivo
anonym
Kozel Florián 11°
Vždy se najde plno much sedících na hovně a jak jim šmakuje ....
komentář: pivo
anonym
komentář: pivo
anonym
hodnocení: podnik
Pivní ambasáda, Pardubice
Pardubický pivní bar mě dost zklamal, prostředí celkem fajn, ...
nový podnik: restaurace
recenze: pivo
Dobřanská Hvězda 14°
Ochutnáno cca. 3x ročně v petce a drží si svou stabilní chuť ...
nový pivovar
komentář: pivovar
Bakovský pivovar
Částečné info vloženo
komentář: pivovar
Bakovský pivovar
Vaří Ležák 11, Ležák 12, ALE 13 a Pšenice 11. Bližší info zatím nemám.
pivovar Permon, Sokolov
minipivovar
Rok vzniku: 2006
Česká republika
Kraj: Karlovarský kraj
Adresa: Komenského 77, 356 01 Sokolov
Webové stránky
e-mail: permon@pivopermon.cz
Telefon: 359 888 888
Kontaktní osoba: Jan Rada
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
sdílej s přáteli na:
Podrobné info 

Dávná historie pivovaru

2004: Ve spolupráci s městem Sokolov znikl projekt „Měšťanský pivovar v Sokolově“. Jeho cílem bylo obnovit tradici výroby piva na Sokolovsku. Umístění pivovaru bylo plánováno do historických prostor kláštera sv. Antonína Paduánského.

2006: mezitím byl v nedaleké Lomnici, v přístavbě rod. domku vybudován minipivovar PERMON I. S denním výstavem 100l vařil jen pro místní restauraci U Franty. Tím se v praxi odzkoušely a vyladily receptury. Výrobní kapacity zvyšováním poptávky brzy nestačily.

2009: V Sokolově vybudován „dočasný“ pivovar PERMON II, v restauraci „U Kláštera“, nedaleko původně plánovaného projektu. Denní výstav 650l, s možností celkového výstavu přes 1200hl ročně pokrýval tehdejší poptávku a zajistil rozšiřování sortimentu. Postupem času došlo opět k nárůstu poptávky po pivu PERMON i díky produkci skleněných lahví a PET a sudového piva s vyšší trvanlivostí.

Soudobá historie pivovaru

2010: Realizace původního projektu „Měšťanského pivovaru v Sokolově“ do historických prostor kláštera sv. Antonína Paduánského i díky dotacím EU.

Pivovar PERMON III byl slavnostně otevřen 17.6. 2011, kdy mu bylo městem Sokolov uděleno právo várečné. Výrobní technologie má denní výstav 1500l, umožňuje zdojnásobit výrobu, což umožňuje i dlouhé zrání žádaných pivních speciálů. Kromě stáčení do 1l PET lahví je instalována automatická stáčecí linka na skleněné lahve. Nová technologie ošetří nepasterované pivo membránovou mikrofiltrací a tím umožňuje vyšší trvanlivost piva v běžných skladovacích podmínkách potřebných pro vývoz piva nad rámec regionu a pro export a možnost čepovat pivo na stále běžnějších výčepech se sudy „ pod barem“.

Pivovar Permon je provozován soukromou firmou Systém Net Line. O správný technologický postup se stará sládek Jan Rada.

Technologie vybavení pivovaru

Technické řešení výrobní technologie všech tří pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly konstruovány podle řemeslných podkladů tak aby se pivo mohlo vařit tradičním způsobem podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou.

Technologie výroby, suroviny

Tradiční přírodně řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Pivo je vyráběno, respektive vařeno, podle skutečně originální české receptury, která pivo neochuzuje o třísloviny, vitamíny a plnou chuť. Piva Permon mají kratší životnost, nežli piva pasterovaná a filtrovaná - to je dáno právě tím, že jde o piva takto neupravená (živá). Je tedy třeba je uchovávat v chladu.

Pivo PERMON se vyrábí z tradičních surovin, z nejkvalitnějšího hanáckého sladu a žateckého chmele. Živě kvasinky v nefiltrovaném pivě nejsou kal, ale naopak dávají pivu kvalitní chuť a říz. U části produkce ošetřené membránovou mikrofitrací jsou zachovány v maximální možné míře nutriční vlastosti piva, pivo je ošetřeno pouze mechanicky bez chemických přísad.

Garantem vývoje receptur a kvality výroby je uznávaný sládek Ing. Josef Krýsl, nositel ocenění „Sládek roku 2007“, který má 30 letou praxi získanou při vaření piva v renomovaných pivovarech.

Prodej a distribuce

Pivovar PERMON nabízí v duchu pivovarských tradic širokou škálu tradičních ležáckých piv. V základním sortimentu jsou také silnější piva, speciály a svrchně kvašená piva. Rozšířeným sortimentem jsou těžké speciály 17° a doplňujícím sortimentem jsou ochucená, sváteční piva a jubilejní speciály.

Pivovarská restaurace U Permona v Sokolovně nabízí celý sortiment výroby pivovaru. Na čepu je trvale 9 druhů piv, která jsou doplňována občasnými speciály a jsou zde uváděny na trh nová piva. Celý sortiment výroby je také prodáván ve vlastní „Podnikové prodejně“.

Pivo Permon je dodáváno v KEG sudech 50,30,15l, ve speciálních PET lahvích 1l a dárkových lahvích 2 a 5l a ve skleněných lahvích 0,33l. Celou produkci lze zakoupit kusově i ve formě dárkových balení v kartónových obalech.

Objednávky piva na tel. č.: 773 793 503, přes email: objednavky@pivopermon.cz, Export piva možný.

Exkurze pivovaru

Exkurze možná po předchozí telefonické domluvě.

Zajímavosti v okolí

Zámek, hrad apod.
Zajímavost je v okolí
Rozhledna, vyhlídka
Zajímavost je v okolí
Muzeum, výstava
Zajímavost je v okolí
Církevní, jiná památka
Zajímavost je v okolí
Příroda, rezervace
Zajímavost je v okolí
ZOO, botanická zahrada
 
Kultura, zábava
Zajímavost je v okolí
Sport, cyklistika
Zajímavost je v okolí
Koupání, wellness
Zajímavost je v okolí

Hodnocení uživatelů

7,0
19. 1. 2021
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 1.10.2020.
6,0
30. 11. 2020
čep "v ráji pivaře"
8,0
28. 11. 2020
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 13.9.2020 na festivalu Pivo & Burger.
7,0
7. 11. 2020
lahvové
7,6
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 6, vůně: 9, chuť: 8, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
7,7
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 8, vůně: 7, chuť: 8, celkový dojem: 8
Ochutnáno - Pivní bar U Segala - Ostrava (2019) Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
7,4
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 8, vůně: 7, chuť: 8, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
6,7
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 7, vůně: 6, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
7,1
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 8, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
6,8
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 6, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
7,6
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 8, vůně: 8, chuť: 8, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Permon - Sokolov (2020)
7,0
9. 6. 2020
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 2.6.2020.
8,0
16. 5. 2020
čep "v ráji pivaře"
Chmelová bomba, ochutnáno 15.5.2020.
8,0
27. 4. 2020
lahvové
... z plechovky ( koupené z okénka Malibu beer baru ), ale i tak mohu říct, že dobrý.
6,0
2. 3. 2020
čep "v ráji pivaře"
Po dlouhé době ochutnáno znovu. Z papriček zbyl jen ocásek - pivo už není taková žhavá pecka.
7,0
22. 2. 2020
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 2.12.2019.
6,0
20. 2. 2020
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 29.11.2019 na PFP v Pragovce.
9,0
19. 2. 2020
čep "v ráji pivaře"
Opravdu nevšední zajímavá a překvapivě chutná záležitost. Je cítit řepa i sůl.
7,0
18. 2. 2020
lahvové
Dostal jsem láhev téhle jednochmelové IPA od Permona s pro mě ne moc známým chmelem Wakatu. Hořkost je vyšší zajímavě kořenitě zemitá s tóny limetky a grepů s dlouhým dozníváním. Lehce vyšší říz, střední tělo, hodně vysoká pitelnost.

Diskuze