Permon, Sokolov

72%
348 hodnocení
190 komentářů
Seznam piv 
Sezónní piva 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Gingerbread Weizenbock
Samý anýz, tohle mi tedy nechutnalo, ochutnáno 12.12.2018.
hodnocení: pivo
Mazák Vánoční speciál 13°
Ochutnáno 12.12.2018.
hodnocení: pivo
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Dva kohouti
Zajímavě řešený lokál, spíš jako pivnice, obsluha se první d ...
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
Restaurace Vojanův Dvůr
Hlavně pro turisty, ale byli jsme také v pohodě obslouženi a pivo bylo fajn.
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Koliba U Tří králů, Prostějov
Koliba uprostřed sídliště je trochu mimo, ale piva celkem fajn, obsluha jakž takž.
recenze: pivo
Pivečka IPA s citronovou trávou 14°
Pivo se sladkovi krásně vycistilo a je temer čiré. Na oko vy ...
komentář: pivovar
anonym
Baštecký pivovar, Starý Kolín
Hejkal - výborná čtrnáctka, 6 voltů, ani se to nezdá, že to má tolik. Přímo hladí.
novinka
Výsledky cen SPP pro rok 2018
Sdružení přátel piva dnes vyhlásilo výsledky ankety o Pivo roku 2018
novinka
Plechovky pod lupou
Test plechovkových piv na Stream.cz odhaluje, jak to umí čeští výrobci.
recenze: pivo
Bc.
Staropramen nefiltrovaný
Na velký pivovar vizuálně zajímavý ležák s kalnou okrovou ba ...
recenze: pivo
Bc.
Primátor Weizenbier 12°
Opravdu luxusní vzhled, který propojuje krásnou okrovou barv ...
komentář: pivo
anonym
Písecký ležák 11°
Tak me tedy tohle pivo doslova uchvatilo. Troufnu si rict ze ...
pivovar Permon, Sokolov
minipivovar
Rok vzniku: 2006
Česká republika
Kraj: Karlovarský kraj
Adresa: Komenského 77, 356 01 Sokolov
Webové stránky
e-mail: permon@pivopermon.cz
Telefon: 359 888 888
Kontaktní osoba: Jan Rada
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
sdílej s přáteli na: google plus ikona
Podrobné info 

Dávná historie pivovaru

2004: Ve spolupráci s městem Sokolov znikl projekt „Měšťanský pivovar v Sokolově“. Jeho cílem bylo obnovit tradici výroby piva na Sokolovsku. Umístění pivovaru bylo plánováno do historických prostor kláštera sv. Antonína Paduánského.

2006: mezitím byl v nedaleké Lomnici, v přístavbě rod. domku vybudován minipivovar PERMON I. S denním výstavem 100l vařil jen pro místní restauraci U Franty. Tím se v praxi odzkoušely a vyladily receptury. Výrobní kapacity zvyšováním poptávky brzy nestačily.

2009: V Sokolově vybudován „dočasný“ pivovar PERMON II, v restauraci „U Kláštera“, nedaleko původně plánovaného projektu. Denní výstav 650l, s možností celkového výstavu přes 1200hl ročně pokrýval tehdejší poptávku a zajistil rozšiřování sortimentu. Postupem času došlo opět k nárůstu poptávky po pivu PERMON i díky produkci skleněných lahví a PET a sudového piva s vyšší trvanlivostí.

Soudobá historie pivovaru

2010: Realizace původního projektu „Měšťanského pivovaru v Sokolově“ do historických prostor kláštera sv. Antonína Paduánského i díky dotacím EU.

Pivovar PERMON III byl slavnostně otevřen 17.6. 2011, kdy mu bylo městem Sokolov uděleno právo várečné. Výrobní technologie má denní výstav 1500l, umožňuje zdojnásobit výrobu, což umožňuje i dlouhé zrání žádaných pivních speciálů. Kromě stáčení do 1l PET lahví je instalována automatická stáčecí linka na skleněné lahve. Nová technologie ošetří nepasterované pivo membránovou mikrofiltrací a tím umožňuje vyšší trvanlivost piva v běžných skladovacích podmínkách potřebných pro vývoz piva nad rámec regionu a pro export a možnost čepovat pivo na stále běžnějších výčepech se sudy „ pod barem“.

Pivovar Permon je provozován soukromou firmou Systém Net Line. O správný technologický postup se stará sládek Jan Rada.

Technologie vybavení pivovaru

Technické řešení výrobní technologie všech tří pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly konstruovány podle řemeslných podkladů tak aby se pivo mohlo vařit tradičním způsobem podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou.

Technologie výroby, suroviny

Tradiční přírodně řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Pivo je vyráběno, respektive vařeno, podle skutečně originální české receptury, která pivo neochuzuje o třísloviny, vitamíny a plnou chuť. Piva Permon mají kratší životnost, nežli piva pasterovaná a filtrovaná - to je dáno právě tím, že jde o piva takto neupravená (živá). Je tedy třeba je uchovávat v chladu.

Pivo PERMON se vyrábí z tradičních surovin, z nejkvalitnějšího hanáckého sladu a žateckého chmele. Živě kvasinky v nefiltrovaném pivě nejsou kal, ale naopak dávají pivu kvalitní chuť a říz. U části produkce ošetřené membránovou mikrofitrací jsou zachovány v maximální možné míře nutriční vlastosti piva, pivo je ošetřeno pouze mechanicky bez chemických přísad.

Garantem vývoje receptur a kvality výroby je uznávaný sládek Ing. Josef Krýsl, nositel ocenění „Sládek roku 2007“, který má 30 letou praxi získanou při vaření piva v renomovaných pivovarech.

Prodej a distribuce

Pivovar PERMON nabízí v duchu pivovarských tradic širokou škálu tradičních ležáckých piv. V základním sortimentu jsou také silnější piva, speciály a svrchně kvašená piva. Rozšířeným sortimentem jsou těžké speciály 17° a doplňujícím sortimentem jsou ochucená, sváteční piva a jubilejní speciály.

Pivovarská restaurace U Permona v Sokolovně nabízí celý sortiment výroby pivovaru. Na čepu je trvale 9 druhů piv, která jsou doplňována občasnými speciály a jsou zde uváděny na trh nová piva. Celý sortiment výroby je také prodáván ve vlastní „Podnikové prodejně“.

Pivo Permon je dodáváno v KEG sudech 50,30,15l, ve speciálních PET lahvích 1l a dárkových lahvích 2 a 5l a ve skleněných lahvích 0,33l. Celou produkci lze zakoupit kusově i ve formě dárkových balení v kartónových obalech.

Objednávky piva na tel. č.: 773 793 503, přes email: objednavky@pivopermon.cz, Export piva možný.

Exkurze pivovaru

Exkurze možná po předchozí telefonické domluvě.

Zajímavosti v okolí

Zámek, hrad apod.
Zajímavost je v okolí
Rozhledna, vyhlídka
Zajímavost je v okolí
Muzeum, výstava
Zajímavost je v okolí
Církevní, jiná památka
Zajímavost je v okolí
Příroda, rezervace
Zajímavost je v okolí
ZOO, botanická zahrada
 
Kultura, zábava
Zajímavost je v okolí
Sport, cyklistika
Zajímavost je v okolí
Koupání, wellness
Zajímavost je v okolí

Hodnocení uživatelů

7,4
7. 12. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 8, pitelnost: 8, vůně: 8, chuť: 7, celkový dojem: 7
Dobrá APA, ochutnaná poprvé 10.2.2018 v BeerGeeku a naposledy 14.8.2018 v Ale baru.
8,0
14. 11. 2018
čep "v ráji pivaře"
Vůbec není poznat, že se jedná o silnější berliner weisse
8,0
13. 11. 2018
lahvové
7,8
5. 11. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 8, pitelnost: 8, vůně: 7, chuť: 8, celkový dojem: 8
Velmi dobrý kyseláč s příchutí malin, ochutnáno poprvé 30.6.2018 na Pivopění na Náplavce a naposledy 19.7.2018.
8,0
5. 11. 2018
čep "v ráji pivaře"
Moc dobrý kyseláč, ochutnáno 18.7.2018.
8,0
27. 10. 2018
čep "v ráji pivaře"
Opravdu velmi netradiční silný ale. Ve vůni nasládlé mango a obiloviny. V chuti hřebíček, perníčky a stopa manga. Výborný hořký dozvuk se sladkostí a dýňovým aroma.
7,0
23. 9. 2018
čep "v ráji pivaře"
S kyseláči (pivy stylu Berliner Weisse) se poslední dobou roztrhl pytel, takže i na Slunci ve skle 2018 se jich dalo ochutnat několik. Tento od Permona sice nebyl tak chuťově výrazný, ostružiny jsou v chuti znatelné, ale kdybych jich bylo více, mohlo to být ještě lepší, přesto byl dobrý a vysoce pitelný.
8,0
30. 8. 2018
čep "v ráji pivaře"
8,9
28. 8. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 9, pitelnost: 9, vůně: 10, chuť: 8, celkový dojem: 9
Velmi povenený kyseláč.
8,0
24. 8. 2018
čep "pod komínem"
8,0
20. 8. 2018
čep "v ráji pivaře"
Výborný ostružinový kyseláč
9,2
3. 8. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled 9
barva ++, průzračnost: neprůsvitná, pěna: krémová
pitelnost 9
nasycenost: slabá, plnost: velmi silná
vůně 10
intenzita ++, vyváženost ++
chuť 9
intenzita ++, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: dlouhé
celkový dojem 9
Nádherná vůně hořké čokolády a kávy. Silná a dost hořká chuť s razantním dlouhotrvajícím dozvukem. Komplexní a velmi temný stout. Proste mi padl do oka.
8,5
27. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 9, pitelnost: 7, vůně: 9, chuť: 9, celkový dojem: 8
Výborný kousek plný hořké čokolády a příchuti po whisky, ochutnáno 16.6.2018 na festivalu Pivo na Náplavce.
7,0
17. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
Krásně osvěžující malinový lehký Ale, ochutnáno 15.6.2018 na festivalu Pivo na Náplavce.
7,7
16. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 7, pitelnost: 8, vůně: 7, chuť: 8, celkový dojem: 8
5,3
16. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 7, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 5, celkový dojem: 5
Průměrný Ale, ničím mě nezaujal, ochutnáno 8.6.2018.
Uživatel jz jz
obrázek šišky chmele
7,0
14. 6. 2018
lahvové
6,0
12. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
Výrazně malinama ochucený jejich summer ale 10°. Obava, aby z toho nevznikl rádlerovitý beermix se naštěstí nenaplnila, prostě malinama (žádný koncentrát ani tresť) ochucený svěží letní lehký ejl.
9,0
11. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
Ajajaj! Tak tohle je VEELMI intenzivni po vsech strankach. Vune je intenzivni tak, ze stipe v nose, z chuti se jazyk sroluje jak roleta na okne. Vse velmi lahodne a VELMI pitelne! Tohle s cistym chilli jidlem a nebudu se bat dojist. TVL, to je CZIPA jako stehno u prdele.

Diskuze