Hořká desítka 10°

6,6/10
5 hodnocení
5 komentářů
přihlaš se a hodnoť  
 
 
jsem v:
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Statistiky, grafy 
vzhled
6,0
60%
pitelnost
6,5
65%
vůně
6,5
65%
chuť
6,5
65%
celkový dojem
6,5
65%
pivo Hořká desítka 10°
Pivovar: Genius noci, Lomnice
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé
Skupina: výčepní
Pivní styl: Pils/ Bohemian Pilsner/ Pilsener
Alkohol: 4,0% vol.
Stupňovitost/EPM: 10°
Doplňující info: nepasterizované, nefiltrované
Zadal: Houz
Novým přírůstkem do rodiny je naše geniální Desítka. Svou podmanivou hořkostí už si získala nejednoho milovníka. Její plná chuť je natolik překvapivá, že se ani nechce věřit, že jde o pivo s nižším obsahem alkoholu.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

7,0
18. 1. 2022
čep "v ráji pivaře"
Příjemná obyčejná desina.
6,0
10. 1. 2022
lahvové
vzhled 6
barva ++, průzračnost: kalná, pěna: krémová
pitelnost 6
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 6
intenzita +/-, vyváženost +/-
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: střední, doznívání: krátké
celkový dojem 6
Barva zlatá. Pivo kalné. Pěna bílé barvy a je středně vysoká a hustá. Pomalu opadne na nízkou stabilní vrstvu. Vůně je na střední intenzitě a je chmelová s trochou vůně zeleného chmelu. Chuť je ze začátku sladová. Velmi rychle se přidává chmelová hořkost. Ta je na střední intenzitě. Doznívání je krátké a je nejprve sladové a řízné a pak přechází do hořké chuti s trochou zeleného chmele. Po mírném ohřátí piva se objevuje i slabě máslová chuť a slabé ovocné estéry. Sladová chuť s trochou hořkosti je v ústech cítit středně dlouhou dobu po napití. Říz průměrný. Plnost odpovídající. Pitelnost dobrá. Celkový dojem: takový průměr.
6,9
21. 6. 2021
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 6, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivní trhy na Zelném trhu - Brno-město (2021)
8,0
5. 2. 2020
čep "pod komínem"
Ochutnáno 19.10.2019 s panem sládkem v pivovaru a moc dobrá desítka!
5,0
29. 6. 2018
čep "v ráji pivaře"
Obyčejná solidně chmelená desítka. Bohužel se stopou másla. Prazdnejsi a lehce tahá do kysela

Diskuze