Dvanda 12°

6,4/10
7 hodnocení
5 komentářů
přihlaš se a hodnoť  
 
 
jsem v:
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Statistiky, grafy 
vzhled
6,7
67%
pitelnost
7,3
73%
vůně
5,3
53%
chuť
5,3
53%
celkový dojem
5,3
53%
obrázek piva Dvanda 12° není k dispozici
Pivovar: Černý orel, Osek
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé
Skupina: ležák
Pivní styl: Pils/ Bohemian Pilsner/ Pilsener
Alkohol: 5,1% vol.
Stupňovitost/EPM: 12°
Doplňující info: nepasterizované, nefiltrované
Ležák plzeňského typu uvařený dvourmutovým způsobem za použití výhradně českých surovin, kvalitní vody z úpatí Krušných hor, výhradně českého sladu plzeňského typu a dvou odrůd žateckých chmelů. Dvanda je charakteristická svou hořkostí a typickým chmelovým aroma.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

7,0
7. 2. 2024
čep "pod komínem"
vzhled 9
barva ++, průzračnost: opálová, pěna: bohatá
pitelnost 9
nasycenost: slabá, plnost: silná
vůně 8
intenzita +/-, vyváženost +
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost +, hořkost: jemná, doznívání: střední
celkový dojem 6
Tady sází na pitelnost. Hořkost sice na konci vystupuje, ale celkově je pivo vyvážené, chlebnaté s příjemnou plností. Kvasnicová vůně a náznak obilnosti. Konec hořkosti mi úplně nesedí. Asi bych hodnotil spíše jako lepší průměr kvůli evidentnímu podsycení.
5,0
11. 12. 2021
čep "pod komínem"
Ležák, který ničím nepřekvapí. Kladně hodnotím příjemnou hořkost, jinak průměrné pivo
6,0
2. 1. 2020
čep "pod komínem"
Celkem dobrý světlý ležák
6,0
25. 7. 2018
čep "pod komínem"
4,5
3. 8. 2017
čep "pod komínem"
vzhled 5
barva +, průzračnost: jasná, pěna: nevzhledná
pitelnost 6
nasycenost: silná, plnost: velmi slabá
vůně 2
intenzita --, vyváženost +/-
chuť 5
intenzita +/-, vyváženost +, hořkost: střední, doznívání: krátké
celkový dojem 5
V chuti hořký ležák s nasládlým ocasem. Poměrně slabší tělo. Ležák, který mne nezaujal.
9,0
25. 6. 2016
lahvové
5,6
8. 5. 2016
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 7, vůně: 6, chuť: 5, celkový dojem: 5
Celkem dobrý světlý ležák, ochutnaný v pivovaru Černý Orel v Oseku.

Diskuze