Schwarzbier

Schwarzbier – je černý německý ležák. První zmínka o Schwarzbier je z roku 1390 z Braunchsweigu (Dolní Sasko). Původně bylo pivo vyráběno spodním kvašením. Má sytou, velmi tmavou barvu a plnou čokoládovou nebo kávovou chuť, ale nikdy ne připálenou. Chuť připomíná Stout, ale jinak je méně výrazné a méně chmelené. Svoji tmavou barvu pivo získává po použití zvlášť tmavých sladů. Světlejší barvy bylo docíleno později použitím světlejších, krátce pražených sladů, přibližně před 150 lety. Obsah alkoholu se obvykle pohybuje kolem 4,8 až 5 % obj..
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 34 - 60 EBC
Teplota servírování: 7 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Stout, Dunkel
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: podnik
Kurnik Šopa Hospoda
Na 8 pípách se točí piva z různých středních a malých pivovarů.
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
restaurace Kyjovský pivovar
Ochutnáno: 6 druhů piv (2020)
hodnocení: podnik
Restaurace Morava, Frýdek-Místek
Ochutnáno: 8 druhů piv (3 x návštěva)(2016)(2019)(2020)
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Pivovar CHORS, Černotín
Lipník, nebo jak jsme tomu říkali Chlípník, jsem koštoval pr ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Keprník 12°
Chutí ujde. Hodnocení 7/10
komentář: pivo
anonym
Rebel Tudor 11°
Toto pivo nekupovat nic v něm není dobrý nealko
recenze: pivo
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
Bohatá, rychle opadající pěna sytě zlatého, čirého nealka. N ...
novinka
Rok 2019 byl ve sklizni chmele nadprůměrný
Dobrá zpráva pro pivovarský průmysl
komentář: pivovar
Pivovar Ovipistán, Ledce
Většina technologie ( z Číny ) je již na místě.
komentář: články
anonym
Dokončuje se: Pivovar Bezděkov
Často jsem projížděl hladovy okolo restaurace, ale protože v ...