Kellerbier/ Zwickel

Německý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák s tradicí od středověku. V Bavorsku zaujímá místo mezi nejpopulárnější druhy piva. Pivo ležící ve sklepních teplotách (odtud název „sklepní pivo“), bez hradícího tlaku v dubových sudech, následně čepované samospádem, s minimálním řízem a pěnou. Často je cítit mírný Diacetyl. Vysoký obsah chmelových látek z pikantních aromatických chmelů (nejčastěji Hallertauer nebo Hersbrucker), kvasničný zákal a použití tmavších mnichovských sladů jsou další charaktery piva. Tradičně se pije z hliněného půllitru. Přeprava piva zhoršuje jeho senzorické vlastnosti, tak je autentická ochutnávka možná jen v místě s danou tradicí. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 5 až 7% obj..
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé, polotmavé, jiné
Barva piva: 6 - 34 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Světlý Victor 12°
Dobré standart pivo, příjemná chuť, teplota i vůně. Akorát čili vyvážený.
hodnocení: podnik
Beerhouse U Tomana, Brno
Moc krásný moderní podnik se vstřícnou a ochotnou obsluhou a dost dobrým pivem
komentář: pivovar
Melichárek, Horka nad Moravou
Pivovar již několik let uzavřen. Bude se prodávat i zařízení ...
hodnocení: podnik
Restaurace U Kače - Řemeslný pivovar Dubňák
Ochotná obsluha, dobré jídlo a průměrné pivo
hodnocení: podnik
restaurace Pivovarská Starobrno
Pěkná restaurace, ochotná obsluha, ale výběr piv ani chuť nic moc
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Vyzkoušeno (zdarma "bonus" k nákupu v Albertu). Prostě shit, dobré tak na topení vos.
komentář: pivovar
anonym
1. karlštejnský mikropivovar
10% zázvorová: zázvor přebíjí ostatní chutě a skrývá pivní v ...
komentář: podnik
anonym
Blackdog Bar&Grill, Beroun
Chic burger v sobotu 2.11. vynikajici. Dnes totez jidlo siln ...
nový podnik: restaurace
nový podnik: restaurace
komentář: podnik
anonym
Pivotéka Ostrava
Pivotéka je již několik let zrušena, prosím o úplné smazání, zejména telefonního čísla. Děkuji.
nový podnik: restaurace