Kellerbier/ Zwickel

Německý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák s tradicí od středověku. V Bavorsku zaujímá místo mezi nejpopulárnější druhy piva. Pivo ležící ve sklepních teplotách (odtud název „sklepní pivo“), bez hradícího tlaku v dubových sudech, následně čepované samospádem, s minimálním řízem a pěnou. Často je cítit mírný Diacetyl. Vysoký obsah chmelových látek z pikantních aromatických chmelů (nejčastěji Hallertauer nebo Hersbrucker), kvasničný zákal a použití tmavších mnichovských sladů jsou další charaktery piva. Tradičně se pije z hliněného půllitru. Přeprava piva zhoršuje jeho senzorické vlastnosti, tak je autentická ochutnávka možná jen v místě s danou tradicí. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 5 až 7% obj..
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé, polotmavé, jiné
Barva piva: 6 - 34 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: podnik
Kurnik Šopa Hospoda
Na 8 pípách se točí piva z různých středních a malých pivovarů.
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
restaurace Kyjovský pivovar
Ochutnáno: 6 druhů piv (2020)
hodnocení: podnik
Restaurace Morava, Frýdek-Místek
Ochutnáno: 8 druhů piv (3 x návštěva)(2016)(2019)(2020)
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Pivovar CHORS, Černotín
Lipník, nebo jak jsme tomu říkali Chlípník, jsem koštoval pr ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Keprník 12°
Chutí ujde. Hodnocení 7/10
komentář: pivo
anonym
Rebel Tudor 11°
Toto pivo nekupovat nic v něm není dobrý nealko
recenze: pivo
Bakalář nealkoholický za studena chmelený
Bohatá, rychle opadající pěna sytě zlatého, čirého nealka. N ...
novinka
Rok 2019 byl ve sklizni chmele nadprůměrný
Dobrá zpráva pro pivovarský průmysl
komentář: pivovar
Pivovar Ovipistán, Ledce
Většina technologie ( z Číny ) je již na místě.
komentář: články
anonym
Dokončuje se: Pivovar Bezděkov
Často jsem projížděl hladovy okolo restaurace, ale protože v ...