Kellerbier/ Zwickel

Německý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák s tradicí od středověku. V Bavorsku zaujímá místo mezi nejpopulárnější druhy piva. Pivo ležící ve sklepních teplotách (odtud název „sklepní pivo“), bez hradícího tlaku v dubových sudech, následně čepované samospádem, s minimálním řízem a pěnou. Často je cítit mírný Diacetyl. Vysoký obsah chmelových látek z pikantních aromatických chmelů (nejčastěji Hallertauer nebo Hersbrucker), kvasničný zákal a použití tmavších mnichovských sladů jsou další charaktery piva. Tradičně se pije z hliněného půllitru. Přeprava piva zhoršuje jeho senzorické vlastnosti, tak je autentická ochutnávka možná jen v místě s danou tradicí. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 5 až 7% obj..
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé, polotmavé, jiné
Barva piva: 6 - 34 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
recenze: pivo
Světlý ležák medium - 11°
Velmi příjemná spíše nadprůměrná jedenáctka, která by se dal ...
recenze: pivo
Matuška Dvanáctka 12°
Láska na první doušek. Krásná bohatá pěna. Ideálně hořké, oh ...
recenze: pivo
Vinohradský Jantar 13°
Podle mého názoru nejslabší "kus" z produkce spodně kvašenýc ...
komentář: pivovar
anonym
Hulvát, Truskovice
Ochutnal jsem 11 světlou a polotmavou v petce. Obě 11ky jsou velmi dobré. Doporučuji. Richard
hodnocení: pivo
Crystal Ale 11°
Ochutnáno poprvé 11.5.2018 a naposledy 2.9.2018.
hodnocení: pivo
Alfa APA 12°
Ochutnáno poprvé 11.5.2018 a naposledy 2.9.2018.
hodnocení: pivo
Pšenice 11°
Ochutnáno 2.9.2018.
hodnocení: podnik
Ježkovy voči Bar&Tapas
Krásný malý bar v centru města, útulná zahrádka, pivo od Zic ...
nový podnik: restaurace
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Dva kohouti
Zajímavě řešený lokál, spíš jako pivnice, obsluha se první d ...
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
Restaurace Vojanův Dvůr
Hlavně pro turisty, ale byli jsme také v pohodě obslouženi a pivo bylo fajn.