Baltic Porter

Je regionální verzí původního Imperial Stoutu, určený pro carský dvůr, který zakotvil v oblasti Baltického moře. Do výroby se dostaly místní suroviny a místní technologické postupy, jako zejména časté spodní kvašení, takže ho nelze jednoznačně řadit do skupiny Ales. Většinou není používán pražený ječmen, ale barvící slady. V aroma tohoto piva najdeme estery jako švestky, rozinky, černý rybíz, ale také melasu, čokoládu a kávu. Chmelová hořkost je slabší a pražené tóny by neměly být cítit. Často se objevuje jako specialita mnoha polských pivovarů. Pivo zůstalo velmi silné – 17-18° EPM a obsah alkoholu se pohybuje mezi 7-9 % obj..
Slad: ječný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 34 - 60 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Podobné styly: Porter, Imperial Russian Stout
Původ: Skandinávie a Pobaltí
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Raven Limeberry - Sour Ale
Ochutnáno - Lopni Beczku Ale Fest - Ostrava (2025)
hodnocení: pivo
Raven NEVER AGAIN! vol.3
Ochutnáno - Lopni Beczku Ale Fest - Ostrava (2025)
hodnocení: pivo
Raven Liberation 80
Ochutnáno - Lopni Beczku Ale Fest - Ostrava (2025)
recenze: pivo
Brtník 12°
Fajnový ležák, měděné barvy s hustou stabilní pěnou, pivo má ...
hodnocení: podnik
Němý Medvěd - Brloh Barbecue Mělník
Moderní prostředí, ochotná obsluha a dost dobré pivo, čepované i v lahvích.
recenze: pivo
Mazák Kyjograf 11°
Fajnový ejlík s krémovou stabilní pěnou, říz střední, plnost ...
nový pivovar
hodnocení: podnik
Barunka Speciál Bar, Ostrava
Ochutnáno: 32 druhů piv (12 x návštěva)(2022)(2023)(2024)(2025)
recenze: pivo
Štědrá IPA (2025) 11°
Lehká Session IPA s novozélandskými chmely Motueka a Riwaka, ...
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...
komentář: podnik
anonym
Restaurace Pod Hradem
Vynikající kuchyně a dobré vlastní pivo.
komentář: pivo
anonym
Holba Keprník
Ze zvedavosti 30.10.25 skusil a uz nikdy vice.To i Krusovice jsou kralovske oproti teto brecce.