Solnice, České Budějovice

Nově na BeerWeb 
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Šenov
Necháváme si posílat sladové bonbóny s chmelem. Vyrábí je Še ...
hodnocení: pivo
Fracek světlý ležák 12°
Ochutnáno - Nomád Beer Festival - Praha (2022)
hodnocení: pivo
MAUS Das ist Zupááá Neipa 12°
Ochutnáno - Nomád Beer Festival - Praha (2022)
hodnocení: pivo
MAUS Hopper 15°
Ochutnáno - Nomád Beer Festival - Praha (2022)
hodnocení: podnik
restaurace Pivovar Mlýn, Střížovice
Milá obsluha, krásné prostředí.líbilo se mi skloubení pivovarního prostoru s restaurací
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Šenov
Včera zakoupeno, večer degustováno. Chuť po portském, whisk ...
recenze: pivo
Jindrova 11 - světlý ležák
Ochutnáno při příležitosti pivního rozjímání 22 v Hradci Králové, lehčí na léto příjemné dobré pivo.
recenze: pivo
Jindrova 13 - světlé silné pivo
Ochutnáno na pivním rozjímání 22, řadím k solidnímu základu, ale trochu takové surové.
recenze: pivo
Rampušák 12° nefiltrovaný
Rampušák 12 je velmi dobrá, silné, osobité, dobře pitelné pivo z Dobrušky.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Vŕšky, Terchová
Obsluha katastrofa...!!!
komentář: pivo
anonym
Gösser Märzen 12°
Na to, že to má být jedno z nejoblíbenějších piv v Rakousku, ...
komentář: pivo
anonym
Glorion - speciál ze spilky IPA 12%
Reagujem na seba.Nie som anonym , za vyššie uvedeným sa podp ...
komentář: pivo
anonym
Glorion - speciál ze spilky IPA 12%
Toto pivo čapujú v bare LASADA v Belej nad Cirochou a môžem ...
pivovar Solnice, České Budějovice
minipivovar
Rok vzniku: 2018
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Hroznová 34, 37001 České Budějovice
Webové stránky
e-mail: info@restauracesolnice.cz
Telefon: 775 861 358, 777 356 948
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Gotická budova Solnice se čtvrtým nejstarším krovem svého druhu v České republice byla postavena v roce 1531 jako městská sýpka. Později se zde skladovaly zbraně a před rokem 1880 sůl. Zásadní rekonstrukce se budova dočkala až v 21. století, kdy zde 29. března 2019 slavnostně otevřela restaurace Solnice. Pivo ze stejnojmenného pivovaru je do pivních tanků v restauraci dopravováno speciálním pivovodem pod Piaristickým náměstím. Kvalitu piva kontroluje mistr svého oboru, pan Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Kapacita pivovaru je dva tisíce hektolitrů ročně, ale pokud by byl zájem na trhu velký, je možné ho zvednout až na tři tisíce hektolitrů.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

7,0
15. 9. 2022
čep "pod komínem"
Stout trochu do sladka, s nádechem čokolády, kávy a karamelu, ale pije se krásně, ochutnáno 1.12.2021.
8,0
22. 12. 2021
lahvové
6,0
22. 12. 2021
čep "v ráji pivaře"
6,7
28. 7. 2021
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 6, vůně: 6, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Solnice - České Budějovice (2021)
6,0
28. 7. 2021
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 6, vůně: 6, chuť: 6, celkový dojem: 6
Ochutnáno - Pivovar Solnice - České Budějovice (2020)(2021)
8,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
Výborná pšenice, lehce šumivá, v chuti hřebíček a koriandr
8,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
7,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
6,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
8,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
Velmi dobře pitelný ležák
5,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
8,0
25. 6. 2021
čep "pod komínem"
7,0
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Solnice - České Budějovice (2020)
7,0
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Solnice - České Budějovice (2020)
6,9
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 6, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Solnice - České Budějovice (2020)
6,7
18. 8. 2020
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 7, vůně: 6, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - Pivovar Solnice - České Budějovice (2020)
5,0
13. 8. 2020
čep "pod komínem"
trochu jako pivo bez duše, něco mě tam chybí. Ale dobře vychlazené.
6,0
13. 8. 2020
čep "pod komínem"
Pitelná desítka bez výrazné chuti, jako při práci bych si ji dovedl představit jako na osvěžení.

Diskuze