Pivovar Nová Bystřice

63%
22 hodnocení
12 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Chocolate Cheesecake 14°
Vynikající Baltic Porter
hodnocení: pivo
Mozaika IPA 11
Zajímavá IPA s výraznými tóny tropického ovoce
hodnocení: podnik
Restaurant Lemur, Dvůr Králové nad Labem
Ochutnáno: 7 druhů piv (2 x návštěva)(2020)(2024)
hodnocení: podnik
pivnice Tambor, Dvůr Králové
Ochutnáno: 4 druhy piv (2 x návštěva)(2020)(2024)
komentář: pivo
anonym
Prorok 12°
Prorok 12° - pet lahev,koupeno primo v pivovaru. Po prvnim n ...
nový pivovar
hodnocení: podnik
restaurace Svatováclavský pivovar, Olomouc
Pivo slabší průměr jídlo ucházející ale obsluha zmatená a ne ...
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Zkus se na nápis podívat vzhůru nohama :-)
komentář: podnik
anonym
Chaloupka u pivovaru, Český Krumlov
Ahoj,přijďte do Krumlovské krčmy ???? na pivko????klobásu???? či Langoše,budeme se těšit ????
recenze: pivo
Harry Blek 12°
Poměrně kulatá chuť s příjemným tělem a mírným aromatem chme ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivovar
anonym
Welzl, Zábřeh
Tak tady si jídlo nedávejte !!! Obsluha neumí ohřát borůvko ...
recenze: pivo
Adler IPA 15
No tahle IPA je takový pokus není to úplně vychytané rychle ...
komentář: pivovar
Excelent, Rýmařov
Uzavřeno v srpnu 2022
recenze: pivo
Ježek Dukla 12
Jasná zlatá barva, bohatá kroužkující pěna, silný říz a stře ...
komentář: podnik
anonym
restaurace Pivovar Příšov
Zrušeno, zavřeno.
pivovar Pivovar Nová Bystřice
minipivovar
Rok vzniku: 2018
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Vídeňská 136, 378 33 Nová Bystřice
Webové stránky
e-mail: sladek@pivovarnovabystrice.cz
Telefon: 728 094 487
Kontaktní osoba: Jiří Vainar
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Nové Bystřici, kdy v roce 1482 obdrželi mílové právo při vaření piva bystřičtí měšťané od své vrchnosti Wolfganga Krajíře z Krajku. Pivovar byl založen v roce 2017 a vaření piva bylo obnoveno na jaře 2018. Piva plzeňského typu se vaří dvourmutově se spodním kvašením. Speciály, jako jsou např. ALE, IPA, atd. jsou kvašená svrchně. K vaření se používají české slady a nejkvalitnější žatecký chmel. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, díky čemuž zůstanou v pivu všechny živé kultury a vitaminy, které jsou blahodárné pro tělo.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

5,8
28. 6. 2019
lahvové
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: jasná, pěna: jarová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 5
intenzita -, vyváženost +/-
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost +, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 6
Desítka co se tváří jako jedenáctka? To musí vědět sládek, ale za mě to pivo má všeho málo, snad kromě bublinek. Ten karamel tam je, krémová pěna nikoliv. A dozvuk nemá hořký, ale sladký. Přesto je dobře pitelné.
7,1
27. 6. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva +/-, průzračnost: kalná, pěna: jarová
pitelnost 8
nasycenost: slabá, plnost: silná
vůně 7
intenzita +/-, vyváženost +
chuť 7
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 7
Pivo s nižší hořkostí, ale překvapivě dobře pitelné. Nepasterizované a nefiltrované a to možná každému nesedne. Samotného by mě zajímalo jaké by bylo vyčištěné.

Diskuze