Pivovar Nová Bystřice

57%
9 hodnocení
9 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Denár 11°
Hodně jemný žitný kousek s příjemnou hořkostí, ochutnáno 7.10.2022.
hodnocení: pivo
DPL Mark 11°
Polaris s nádechem máty, drsná hořkost, ale chutná mi, ochutnáno 7.10.2022 na Zásadě.
hodnocení: pivo
Dollar 12°
Ochutnáno poprvé 3.5.2019 v Ostrově a naposledy 8.10.2022 na Zásadě.
nový pivovar
recenze: pivo
Bernard Jedenáctka
Pivo velmi dobře pitelné,se střední hořkostí a jemným doznív ...
nový pivovar
komentář: podnik
anonym
Chata Alba
Byl jsem tam v roce 1969. Moc krásné vzpomínky.
hodnocení: podnik
restaurace U Holubů, Bílovec
Ochutnáno: 9 druhů piv (2 x návštěva)(2018)(2023)
hodnocení: podnik
Srdcovka Osada
Dobře ošetřené pivo, dobrá kuchyně, o víkendu není zrova ideální na posezení s přáteli.
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Restaurace U dvou koček, Praha
Takhle nepříjemnou obsluhu aby pohledal, když si nedáte jídl ...
nový podnik: pivnice
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Pivní Skaut, Cheb
Udělal jsem si dneska krásný večer s vaší božskou čtrnáctkou. Veliká dobrota!
recenze: pivo
EJ-L BISŤU 14°
Dobra IPA. Trocha viacej ostrejšia chuť na mňa ale inak veľmi dobre pivko.
recenze: pivo
Pánko 12°
Čakal som viacej. Každopádne určite neurazí ale nevybral by som si ho znova.
komentář: pivovar
U bojiště 1866, Miletín
Informace o pivovaru jsou zastaralé, nutno aktualizovat - www.pivovarmiletin.cz.
pivovar Pivovar Nová Bystřice
minipivovar
Rok vzniku: 2018
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Vídeňská 136, 378 33 Nová Bystřice
Webové stránky
e-mail: sladek@pivovarnovabystrice.cz
Telefon: 728 094 487
Kontaktní osoba: Jiří Vainar
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Nové Bystřici, kdy v roce 1482 obdrželi mílové právo při vaření piva bystřičtí měšťané od své vrchnosti Wolfganga Krajíře z Krajku. Pivovar byl založen v roce 2017 a vaření piva bylo obnoveno na jaře 2018. Piva plzeňského typu se vaří dvourmutově se spodním kvašením. Speciály, jako jsou např. ALE, IPA, atd. jsou kvašená svrchně. K vaření se používají české slady a nejkvalitnější žatecký chmel. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, díky čemuž zůstanou v pivu všechny živé kultury a vitaminy, které jsou blahodárné pro tělo.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

7,4
19. 8. 2021
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva +, průzračnost: opálová, pěna: skalnatá
pitelnost 6
nasycenost: silná, plnost: střední
vůně 8
intenzita +, vyváženost +
chuť 8
intenzita +/-, vyváženost +, hořkost: silná, doznívání: dlouhé
celkový dojem 7
Kombinace chmelení citra, cascade a amarillo vytváří ve spojení se zdejší měkkou vodou charakteristickou a poctivou ipu, které nelze nic vytknout.
7,0
19. 8. 2021
čep "pod komínem"
hustá a ulpívajici pěna jako šlehačka, krásná vůně sladu, sušší tělo s intenzivní chutí chmele, dlouhé příjemné dochuti a na čepu v pivovarské hospůdce ve výborné kondici a velmi osvěžující
7,0
28. 7. 2020
čep "pod komínem"
Lahodný mok pro letní osvěžení. Ochutnáno 3.7.2020 v areálu pivovaru.
5,0
6. 2. 2020
čep "pod komínem"
Ochutnáno 26.10.2019.
2,0
6. 2. 2020
čep "pod komínem"
Tohle nám přišlo mimořádně hnusné, ochutnáno a nedopito 26.10.2019.
5,0
6. 2. 2020
čep "pod komínem"
Ochutnáno 26.10.2019.
5,0
6. 2. 2020
čep "pod komínem"
Ochutnáno 26.10.2019.
5,8
28. 6. 2019
lahvové
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: jasná, pěna: jarová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 5
intenzita -, vyváženost +/-
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost +, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 6
Desítka co se tváří jako jedenáctka? To musí vědět sládek, ale za mě to pivo má všeho málo, snad kromě bublinek. Ten karamel tam je, krémová pěna nikoliv. A dozvuk nemá hořký, ale sladký. Přesto je dobře pitelné.
7,1
27. 6. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 7
barva +/-, průzračnost: kalná, pěna: jarová
pitelnost 8
nasycenost: slabá, plnost: silná
vůně 7
intenzita +/-, vyváženost +
chuť 7
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: jemná, doznívání: krátké
celkový dojem 7
Pivo s nižší hořkostí, ale překvapivě dobře pitelné. Nepasterizované a nefiltrované a to možná každému nesedne. Samotného by mě zajímalo jaké by bylo vyčištěné.

Diskuze