Nažhavená čertice 13°

5,6/10
7 hodnocení
7 komentářů
přihlaš se a hodnoť  
 
 
jsem v:
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Statistiky, grafy 
vzhled
7,0
70%
pitelnost
4,0
40%
vůně
6,3
63%
chuť
3,0
30%
celkový dojem
3,7
37%
pivo Nažhavená čertice 13°
Pivovar: Trilobit, Praha
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: polotmavé
Skupina: silné
Pivní styl: Spice/ Herb Beer
Alkohol: 5,5% vol.
Stupňovitost/EPM: 13°
Doplňující info: nepasterizované, nefiltrované, ochucené
Zadal: Pivomilec
Polotmavé, spodně kvašené, speciální pivo ochucené chilli (Habanero + 7POT), použité chmely Sládek + Premiant.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

8,0
14. 9. 2024
čep "pod komínem"
Fakt mě pálí krk a pak chuť a vůni nemohu hodnotit, trochu kafe
7,0
13. 4. 2024
čep "pod komínem"
Pálí decentně až středně. Osobně mi přijde zajímavé i to základní pivo - trochu čokoláda a ve výsledku příjemné lehké
4,2
16. 9. 2022
lahvové
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: opálová, pěna: krémová
pitelnost 6
nasycenost: slabá, plnost: střední
vůně 6
intenzita +, vyváženost +
chuť 2
intenzita -, vyváženost -, hořkost: slabá, doznívání: dlouhé
celkový dojem 4
Podle mého názoru ono základní pivo je průměrných hodnot, ale chuť chilli překryje vše ostatní. Doporučuji dělenou stravu: dát si něco pikantního a zapít kvalitním pivem.
6,0
16. 3. 2022
čep "v ráji pivaře"
vzhled: 7, pitelnost: 5, vůně: 6, chuť: 6, celkový dojem: 6
Ochutnáno - U Tří pírek - Kolín (2022)
5,0
19. 12. 2019
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno 20.9.2019 na Slunci ve skle, na mě až příliš pálivé.
2,9
8. 12. 2019
lahvové
vzhled: 8, pitelnost: 1, vůně: 7, chuť: 1, celkový dojem: 1
Ne zcela objektivní hodnocení. Barva, pěna a vůně dobré až velmi dobré. Vzhledem k množství chilli a opravdu vysoké pálivosti pro mě nepitelné.
6,0
5. 9. 2018
čep "v ráji pivaře"
Ochutnáno na Nepomuckých pivních slavnostech 2018, a v nepříznivém počasí zahřálo...Při ochucování se Habanero papričkama nešetřilo, protože jejich hřejivá pikantnost byla v pivu dost cítit, ale to je asi jediný vjem z celého piva.

Diskuze

Nařhavená čertice
7. 8. 2024 16:17:08
Typický příklad toho, když se někdo pustí do experimentů a postupuje způsobem vysypu tam pytel chilli a snad to vyjde. Pivo je příliš pálivé bez jakéhokoli cutu pro věc. Pokud bych chtěl pálivou pusu, dal bych si raději např. chilli con carne. Pivo by jistě bylo zajímavější, kdyby si ten co to míchal více pohrál s vyváženosí pálení a chuti. Ladění a vyvážení chuti je výsostná disciplína a je zjevně vidět, že jí nemůže dělat každý.