Pilsner Urquell 11°

6,9/10
71 hodnocení
39 komentářů
přihlaš se a hodnoť  
 
 
jsem v:
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Statistiky, grafy 
vzhled
7,2
72%
pitelnost
7,3
73%
vůně
6,8
68%
chuť
7,1
71%
celkový dojem
7,1
71%
pivo Pilsner Urquell 11°
Pivovar: Plzeňský Prazdroj
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé
Skupina: ležák
Pivní styl: Pils/ Bohemian Pilsner/ Pilsener
Alkohol: 4,4% vol.
Stupňovitost/EPM: 11°
Legendární ležák z Plzně, který od roku 1842 určil celosvětový trend spodně kvašených piv. Proto je tak jedinečný a celá země si ho spojuje s Českou republikou, potažmo s Plzní. Paradoxem však je, že jeho recepturu v Plzni vytvořil německý sládek Josef Groll.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

8,0
9. 10. 2014
čep "pod komínem"
9,0
27. 7. 2014
čep "no name"
7,0
16. 7. 2014
čep "pod komínem"
Někdy dobré, někdy nic moc. Točené samozřejmě o dost lepší, než lahváč. Edit 25.8.2014 - po ochutnávce v pivovaru zvyšuji :-))
7,0
13. 7. 2014
čep "no name"
Proč i na druhém konci republiky na něj narazím. Pro mě spíše globální pivo a kdo z hostinských nemá koule nabídnou místní pivo nabídne PP aby neurazil. Nejlepší jsem měl z dřevěného sudu v pivovaru a tam by bylo za 10* Kdekoliv jinde jen horší. Dobře natočená a opečovaná však slouží jako etalon.
8,0
9. 7. 2014
čep "pod komínem"
V pivovaru se sklepě ze skla jednoznačně nejlepší, jinak z velkých pivovarů pro mě stále dobrá volba, ale.....
8,5
1. 7. 2014
čep "pod komínem"
vzhled: 9, pitelnost: 9, vůně: 9, chuť: 8, celkový dojem: 8
Na klasickou "Plzeň" nedám dopustit. :-)
Uživatel jz jz
obrázek šišky chmele
8,0
27. 6. 2014
čep "pod komínem"
5,0
24. 6. 2014
čep "v ráji pivaře"
Velmi záleží na hospodě, kde si ho dáte. Mám podezření, že část produkce se nevaří u nás. Lahvová 0,5l varianta je silně podprůměrná, jen hořkost bez chuti...
Uživatel Bc. Bc.
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
9,0
10. 6. 2014
čep "pod komínem"
S PP se samozřejmě potkávám od mládí, na chuť mi přichází s přibývajícícm věkem. Verze v pivovarském sklepení z dubového sudu (pil jsem ji ze skla, ne z kelímku) je opravdu vynikající. Už "Na Spilce" je chuť o stupeň horší a v "no name" hospodě letí hvězdičky občas rychle dolů. Nicméně, pokud tohle pivo umí hostinský ošetřit, je to stále klasika, která nikdy neurazí. Co se týče označení, s oblibou Plzeň nazývám nejslabší "dvanáctkou" na světě. :-)
5,0
9. 6. 2014
čep "no name"
7,0
10. 2. 2014
čep "v ráji pivaře"
Pivo ač je čepované z tanku, je pořád pouze hořké, nebohaté pěny. Chybí úplně chlebnatá chuť, kterou by člověk od tohoto piva očekával.

Diskuze

RE:Slabota?
11. 4. 2015 23:44:52
To plně souhlasím!
RE:lahvové
16. 2. 2015 13:30:25
V Polsku se PU už dávno nevaří a tím pádem ani nelahvuje. V Tychách byl výstav ukončen snad někdy v roce 2011.
Slabota?
16. 2. 2015 7:57:08
Plzeň je tak dobrá jak je dobrá hospoda.... Pil jsem naposled z tanku a oproti mé předchozí návštěvě se nedala polknout...Takže o tom to je. Faktem zůstává ,že si radši dám jakékoliv mini než G tým.A to i kdyby bylo drahé. Plzeň zůstává jako poslední možná volba.Potom už raději vodu nebo pito...