Křikloun Plzeňský Ale 12°
lahvové / čepované:
z čepu "no name": v obyčejné restauraci (Degustace není možná)
z čepu "v ráji pivaře": v místě se silnou pivní kulturou (specializované restaurace,
síť značkových restaurací, pivní studia a kluby, speciální akce, např. pivní festy, degustace...)
z čepu "pod komínem": jen v místě, kde se pivo vaří (vč. pivovarské restaurace)
komentář:
maximálně 1000 znaků
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Pivovar:
Křikloun, Hodonín
Slad:
ječný
Kvašení:
svrchní
Druh:
světlé
Skupina:
plné
Pivní styl:
Pale Ale
Alkohol:
4,4% vol.
Stupňovitost/EPM:
12°
Doplňující info:
nepasterizované, nefiltrované
Název piva je odvozen od použitých surovin, kterými jsou: Plzeňský slad a Žatecký poloranný červeňák.
sdílej s přáteli na:
Diskuze
RE:?
29. 5. 2018 21:00:40
Tož to se musíte zeptat pana Zykmunda proč svůj svrchně kvašený ležák pojmenoval "Plzeňská dvanáctka". Na webu to zdůvodňuje dle použitých surovin, a to jest plzeňský slad a ŽPČ. Mně též nejde moc přes jazyk "ejl Plzeňská dvanáctka".
RE:?
29. 5. 2018 19:25:30
Pokud je "Plzeňská", tak to je styl piva: zásadně světlý, spodně kvašený ležák. Pivo je však ALE: svrchně kvašené. Tyhle věci jsou výlučně proti sobě.
RE:?
29. 5. 2018 11:00:57
Proc nemuze?