Roggenbier

Německé, žitné pivo (lze zaměnit s americkým rye beer). Historicky se jedná o svrchně kvašené pivo, ale dnes se objevují oba druhy (svrchní i spodní). Sypání sladu je asi 50% ječného sladu a 50% směs sladu pšeničného a žitného. Barvou je polotmavé, případně dobarvované karamelem na tmavé, zakalené, s bohatou pěnou. Říz je vyšší, vůně zemitá, lehce ovocná, kvasničná, někdy i lehce kouřová. Chuť svojí vyšší plností připomíná až Bock. Bývá trochu hrubší, ale příjemně vyvážená, s lehce chmelovým dozníváním. Závěr je suchý, lehce nakyslý. Zpravidla je nefiltrované a dokvašované v láhvi. Obsah alkoholu 4,5-6 % obj..
Slad: pšeničný, jiný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 28 - 44 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Bock, Dunkelweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
jz
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
Chrudimský pivovar Filištín, minipivovar
Zajímavé pivovarské doupě, paní výčepní velmi příjemná, pivo ...
novinka
Zachraňte pivo v tísni
Stačí koupit a vypít. Tak můžete pomoci 169 minipivovarům.
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Pivní Jistota
Tahle Pivní Jistota má jednu jistotu, že sem už nikdy nepůjd ...
komentář: pivo
anonym
Vévoda 11°
Pivo nic moc.....něco mezi šílenou Holbou a ještě silnějším Rohozcem.
novinka
Sudové pivo teď nikdo nechce
Koronavirus dopadl i na pivovary
hodnocení: podnik
restaurace Faltus, Česká Třebová
Ochutnáno: 6 druhů piv (2020)
komentář: pivo
anonym
Bakalář Medový speciál
už podle vzhledu vypadá divně...
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Rakovar 560 14°
Prosím vás jsem z moravi a chtěl bych sud rakovar 560 kde seženu? Díky
komentář: podnik
anonym
Pivovarská restaurace Rohozec
Pivovarská restaurace Rohozec Nově rekonstruovaná restaurac ...
nový podnik: restaurace