Roggenbier

Německé, žitné pivo (lze zaměnit s americkým rye beer). Historicky se jedná o svrchně kvašené pivo, ale dnes se objevují oba druhy (svrchní i spodní). Sypání sladu je asi 50% ječného sladu a 50% směs sladu pšeničného a žitného. Barvou je polotmavé, případně dobarvované karamelem na tmavé, zakalené, s bohatou pěnou. Říz je vyšší, vůně zemitá, lehce ovocná, kvasničná, někdy i lehce kouřová. Chuť svojí vyšší plností připomíná až Bock. Bývá trochu hrubší, ale příjemně vyvážená, s lehce chmelovým dozníváním. Závěr je suchý, lehce nakyslý. Zpravidla je nefiltrované a dokvašované v láhvi. Obsah alkoholu 4,5-6 % obj..
Slad: pšeničný, jiný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 28 - 44 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Bock, Dunkelweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Bernard Černý ležák 12°
Ochutnáno 14.5.2021. Hodně dobré černé pivo s krásně hustou nahnědlou pěnou.
hodnocení: pivo
Gambrinus Dry 10°
Ideální po sportu, má méně energie.
recenze: pivo
Kozel Mistrův tmavý s čokoládovými slady
Barva piva je černá. Proti světlu velmi tmavě rubínová. Pěna ...
recenze: pivo
Kozel Mistrův pšeničný
Barva piva je tmavě zlatá. Pivo je silně kalné. Pěna je bílá ...
recenze: pivo
Black Beer
Barva piva je černá. Proti světlu rubínová. Pivo čiré. Pěna ...
nový podnik: pivotéka
komentář: pivovar
anonym
Steiger, Vyhne
Jiný slovenský pívo v lidlu neměli. Lepší než nic,ale jsou mnohem lepší píva.