Weizenbock

Silný, velmi plný Weizen se podává také jako sváteční (Vánoce). První zástupce tohoto stylu byl uvařen v roce 1907 pod názvem Aventinus, který se vyrábí dodnes. Ve vůni jsou typické tóny tmavého ovoce - švestek, rozinek a dalších. Tyto tóny lze rozpoznat také v chuti a převládají nad charakteristickými banánovými rysy. Barva je obvykle jantarová až tmavá (ale objevují se i světlé verze), se zákalem způsobeným kvasinkami, vysokou pěnivostí díky vyššímu obsahu bílkovin. Hořkost je velmi nízká, říz střední až vyšší. Rozpětí chuťové škály je výrazné, od tmavých, výrazně sladových, s náznaky karamelu, přes výrazně alkoholové a bohatě ovocné až k trpké chuti. Piva tohoto stylu mají vyšší koncentraci původní mladiny 16 % EPM a vyšší obsah alkoholu (obvykle 6 – 10% obj.). Jako správný Bock by měl být tento Weizen vařen třírmutem.
Slad: pšeničný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 9 - 50 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
nové pivo
hodnocení: pivo
Agent Pětihvězda Vánoční ležák 12°
Dobře pitelný ležák s poměrně vyšší hořkostí.
hodnocení: pivo
AGE of Krush 14°
Ochutnáno - Malt Worm - Brno (2025)
hodnocení: podnik
Craft Beer Bottleshop & Bar, Brno
Ochutnáno: 223 druhů piv (39 x návštěva)(2023)(2024)(2025)
nový pivovar
nový pivovar
recenze: pivo
Cloudy Vanilla 14° NEIPA
Krémová, šťavnatá NEIPA s bohatou, stabilní pěnou, slaboučký ...
recenze: pivo
Oatcore Cream IPA 12°
Krémové, plné, nasládlé s krémovou stabilní pěnou, slabším ř ...
hodnocení: podnik
recenze: pivo
Klostermann polotmavý ležák
smetanově krémová pěna po ustálení roztrhaná ale držící, bar ...
komentář: pivo
anonym
Garp 432 APA 12,8°
Vysoce návykový, ukrutně pitelný a ve všech směrech dospělý pivo.
hodnocení: podnik
Výčep Na stojáka Jakubák, Brno
Ochutnáno: 2 druhy piv (1 x návštěva)(2025)
komentář: pivovar
anonym
Jadrníček, Náměšť na Hané
Je to 100% pravda..Pivo nedozrale..A kvalita sla do kopru...