Weizenbock

Silný, velmi plný Weizen se podává také jako sváteční (Vánoce). První zástupce tohoto stylu byl uvařen v roce 1907 pod názvem Aventinus, který se vyrábí dodnes. Ve vůni jsou typické tóny tmavého ovoce - švestek, rozinek a dalších. Tyto tóny lze rozpoznat také v chuti a převládají nad charakteristickými banánovými rysy. Barva je obvykle jantarová až tmavá (ale objevují se i světlé verze), se zákalem způsobeným kvasinkami, vysokou pěnivostí díky vyššímu obsahu bílkovin. Hořkost je velmi nízká, říz střední až vyšší. Rozpětí chuťové škály je výrazné, od tmavých, výrazně sladových, s náznaky karamelu, přes výrazně alkoholové a bohatě ovocné až k trpké chuti. Piva tohoto stylu mají vyšší koncentraci původní mladiny 16 % EPM a vyšší obsah alkoholu (obvykle 6 – 10% obj.). Jako správný Bock by měl být tento Weizen vařen třírmutem.
Slad: pšeničný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 9 - 50 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
nové pivo
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Novobahno NEIPA 13°
Za mě super pivko za surer peníz. NEIPA můj asi nejvíce oblí ...
hodnocení: podnik
Restaurace U Loutkáře
Celkem fajn lokál pivovaru Loutkář, obsluha příjemná, rychlá ...
hodnocení: podnik
The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar
Podnik s jedinečnou atmosférou
komentář: pivo
anonym
Sv. Norbert Christmas Doppelbock 19°
Velmi dobrý doppel. Trápí mne však otázka, na kterou jsem ni ...
komentář: pivo
anonym
Sv. Norbert Christmas Doppelbock 19°
Velmi dobrý doppel. Trápí mne však otázka, na kterou jsem ni ...