Rauchbier

Pochází z Bavorského Bamberku, kde se toto „nakuřované pivo“ už po čtyři staletí vaří nepřetržitě dodnes. Pivo se vaří ze sladu, který se suší kouřem ze dřeva (hlavně bukového), či rašeliny. Vůně a chuť bývá obvykle kouřová, dřevnatá, až uzená různých intenzit. Kouřové a pražené aroma se jemně snoubí se sladkou a praženou chutí sladu. Pivo by mělo být čiré, s hutnou a krémovou pěnou a často s nižším řízem. Pivo bývá většinou spodně kvašené, ale při výrobě se někdy využívá i svrchního kvašení. Obsah alkoholu zpravidla mezi 4,8 – 6,0 % obj.. Nejznámější Rauchbier je od pivovaru Schlenkerla v Bamberku. Celosvětové označení pro taková piva je Smoked Beer.
Slad: ječný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 14 - 44 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Smoked Beer, Rauchweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
Hotel Svatý Hubert
Pěkné prostředí, dobré jídlo a i pivo.
recenze: pivo
Kazatel - světlý ležák 11°
Zlatá jasná barva, bohatá, stabilní kroužkující pěna, slabší ...
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Proud jsem vyzkoušel poprvé loni v létě a postupem času vytl ...
recenze: pivo
Kocour IPA Samurai 14°
Fajnová IPA, lehce zakalená, krémová stabilní pěna, kroužkuj ...
recenze: pivo
Pojistka APA 12°
Dobrá APA, jemně zakalená, medově zlatá s bohatou stabilní p ...
komentář: pivovar
anonym
Líšeňský pivovar, Brno
Včera 7.9 jsem byl na zelném trhu v Brně kde jste měli stáne ...
hodnocení: podnik
Zbraslavský kozí chlívek
Obyčejná pivovarská zahrádka s ochotnou obsluhou.
komentář: pivovar
anonym
Svijany
Lepší je vypít vodu z hajzlu, než tyto chemické hokusy pokus ...
nový pivovar
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Staročech Premium
Škoda že ho nedávají do sudu.
nový podnik: pivnice