Rauchbier

Pochází z Bavorského Bamberku, kde se toto „nakuřované pivo“ už po čtyři staletí vaří nepřetržitě dodnes. Pivo se vaří ze sladu, který se suší kouřem ze dřeva (hlavně bukového), či rašeliny. Vůně a chuť bývá obvykle kouřová, dřevnatá, až uzená různých intenzit. Kouřové a pražené aroma se jemně snoubí se sladkou a praženou chutí sladu. Pivo by mělo být čiré, s hutnou a krémovou pěnou a často s nižším řízem. Pivo bývá většinou spodně kvašené, ale při výrobě se někdy využívá i svrchního kvašení. Obsah alkoholu zpravidla mezi 4,8 – 6,0 % obj.. Nejznámější Rauchbier je od pivovaru Schlenkerla v Bamberku. Celosvětové označení pro taková piva je Smoked Beer.
Slad: ječný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 14 - 44 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Smoked Beer, Rauchweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
recenze: pivo
Světlý ležák medium - 11°
Velmi příjemná spíše nadprůměrná jedenáctka, která by se dal ...
recenze: pivo
Matuška Dvanáctka 12°
Láska na první doušek. Krásná bohatá pěna. Ideálně hořké, oh ...
recenze: pivo
Vinohradský Jantar 13°
Podle mého názoru nejslabší "kus" z produkce spodně kvašenýc ...
komentář: pivovar
anonym
Hulvát, Truskovice
Ochutnal jsem 11 světlou a polotmavou v petce. Obě 11ky jsou velmi dobré. Doporučuji. Richard
hodnocení: pivo
Crystal Ale 11°
Ochutnáno poprvé 11.5.2018 a naposledy 2.9.2018.
hodnocení: pivo
Alfa APA 12°
Ochutnáno poprvé 11.5.2018 a naposledy 2.9.2018.
hodnocení: pivo
Pšenice 11°
Ochutnáno 2.9.2018.
hodnocení: podnik
Ježkovy voči Bar&Tapas
Krásný malý bar v centru města, útulná zahrádka, pivo od Zic ...
nový podnik: restaurace
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Dva kohouti
Zajímavě řešený lokál, spíš jako pivnice, obsluha se první d ...
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
Restaurace Vojanův Dvůr
Hlavně pro turisty, ale byli jsme také v pohodě obslouženi a pivo bylo fajn.