Rauchbier

Pochází z Bavorského Bamberku, kde se toto „nakuřované pivo“ už po čtyři staletí vaří nepřetržitě dodnes. Pivo se vaří ze sladu, který se suší kouřem ze dřeva (hlavně bukového), či rašeliny. Vůně a chuť bývá obvykle kouřová, dřevnatá, až uzená různých intenzit. Kouřové a pražené aroma se jemně snoubí se sladkou a praženou chutí sladu. Pivo by mělo být čiré, s hutnou a krémovou pěnou a často s nižším řízem. Pivo bývá většinou spodně kvašené, ale při výrobě se někdy využívá i svrchního kvašení. Obsah alkoholu zpravidla mezi 4,8 – 6,0 % obj.. Nejznámější Rauchbier je od pivovaru Schlenkerla v Bamberku. Celosvětové označení pro taková piva je Smoked Beer.
Slad: ječný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 14 - 44 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Smoked Beer, Rauchweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Paulaner Münchner Hell alkoholfrei
Pěna velmi slabá, ale ve zlaté barvě je jiskra. Vůně sladovn ...
hodnocení: pivo
Master Sunny Ale 11°
Ochutnáno 17.7.2019.
hodnocení: pivo
Bitter Gator 16°
Vynikající NEIPA, ochutnáno 17.7.2019.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Agent, Olešnice
V současnosti také točíme pivo v Dadalie klubu v Rábech u Pardubic.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Broumov - Olivětín
Chodil jsem na Olivetin na přelomu 80-90let lepší pivko jsem ...
komentář: pivo
anonym
Souležák 12°
Ahoj me moc chutna piju ho casto
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Zrzavá Veverka, Česká Lípa
Veverka 12 je luxusní pivo, lepší jsem nepil
novinka
Niektoré pivné zvyky prekvapia
Pivní zvyky z celého světa
komentář: pivo
anonym
Velvet 12°
Z mého pohledu, jako pivaře je pivo Velvet naprosto skvělé m ...
novinka
Zemřela profesorka Gabriela Basařová
18.10.2019 zemřela První dáma českého pivovarnictví a veliká odbornice
novinka
Opravdu rukodělný pivovárek: Staňkův
Pivní republika navštívila Staňkův rukodělný pivovárek, kde ...