Rauchbier

Pochází z Bavorského Bamberku, kde se toto „nakuřované pivo“ už po čtyři staletí vaří nepřetržitě dodnes. Pivo se vaří ze sladu, který se suší kouřem ze dřeva (hlavně bukového), či rašeliny. Vůně a chuť bývá obvykle kouřová, dřevnatá, až uzená různých intenzit. Kouřové a pražené aroma se jemně snoubí se sladkou a praženou chutí sladu. Pivo by mělo být čiré, s hutnou a krémovou pěnou a často s nižším řízem. Pivo bývá většinou spodně kvašené, ale při výrobě se někdy využívá i svrchního kvašení. Obsah alkoholu zpravidla mezi 4,8 – 6,0 % obj.. Nejznámější Rauchbier je od pivovaru Schlenkerla v Bamberku. Celosvětové označení pro taková piva je Smoked Beer.
Slad: ječný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 14 - 44 EBC
Teplota servírování: 4 - 10°C
Sklenice:
Podobné styly: Smoked Beer, Rauchweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Světlý Victor 12°
Dobré standart pivo, příjemná chuť, teplota i vůně. Akorát čili vyvážený.
hodnocení: podnik
Beerhouse U Tomana, Brno
Moc krásný moderní podnik se vstřícnou a ochotnou obsluhou a dost dobrým pivem
komentář: pivovar
Melichárek, Horka nad Moravou
Pivovar již několik let uzavřen. Bude se prodávat i zařízení ...
hodnocení: podnik
Restaurace U Kače - Řemeslný pivovar Dubňák
Ochotná obsluha, dobré jídlo a průměrné pivo
hodnocení: podnik
restaurace Pivovarská Starobrno
Pěkná restaurace, ochotná obsluha, ale výběr piv ani chuť nic moc
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Vyzkoušeno (zdarma "bonus" k nákupu v Albertu). Prostě shit, dobré tak na topení vos.
komentář: pivovar
anonym
1. karlštejnský mikropivovar
10% zázvorová: zázvor přebíjí ostatní chutě a skrývá pivní v ...
komentář: podnik
anonym
Blackdog Bar&Grill, Beroun
Chic burger v sobotu 2.11. vynikajici. Dnes totez jidlo siln ...
nový podnik: restaurace
nový podnik: restaurace
komentář: podnik
anonym
Pivotéka Ostrava
Pivotéka je již několik let zrušena, prosím o úplné smazání, zejména telefonního čísla. Děkuji.
nový podnik: restaurace