Smoked Beer

Obecně nazývané jakékoliv pivo z nakuřovaného sladu. Nakouřená piva mívají často tmavší barvu. Piva by měla vykazovat dobrou rovnováhu mezi charakterem piva a nakouřeným aroma sladu a měla by být dobře pitelná. Ostré a drsné fenoly, nebo stopy po spálenině jsou nevhodné. Rašelinou nakuřované slady jsou nevhodné a jsou určené pro jiné styly piva. Pro taková piva by mělo být použito dřevo bukové nebo jiné tvrdé dřevo (dub, javor, olše, jablko, třešeň, a jiné ovoce).
Slad: ječný, pšeničný, jiný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 8 - 60 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Podobné styly: Rauchbier, Rauchweizen
Původ: mezinárodní
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Barley Wine 20°
Typická nakládající usrkávačka, ale výborná. Silná sladkost ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Novobahno NEIPA 13°
Za mě super pivko za surer peníz. NEIPA můj asi nejvíce oblí ...
hodnocení: podnik
Restaurace U Loutkáře
Celkem fajn lokál pivovaru Loutkář, obsluha příjemná, rychlá ...
hodnocení: podnik
The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar
Podnik s jedinečnou atmosférou
komentář: pivo
anonym
Sv. Norbert Christmas Doppelbock 19°
Velmi dobrý doppel. Trápí mne však otázka, na kterou jsem ni ...
komentář: pivo
anonym
Sv. Norbert Christmas Doppelbock 19°
Velmi dobrý doppel. Trápí mne však otázka, na kterou jsem ni ...
recenze: pivo
Vánoční speciál 14°
Velice příjemné zakončení štědrovečerního oběda. Pěna až víc ...