Oatmeal Stout

Velmi tmavý, plný a pražený Stout. Do sladu je přidán oves (5 – 20 %, ale může být až do 30%). Díky tomuto podílu obsahuje vysoký obsah bílkovin, lipidů a gumovitých látek, které zajišťují hustou krémovou pěnu a zvyšují jemnost nápoje viskozitou, plností a sladkostí. Tělo nápoje se Dle množství ovsa mění od viskózně jemné až po olejové. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 4,0 – 6,0 % obj..
Slad: ječný, jiný
Kvašení: svrchní
Druh: tmavé
Barva piva: 44 - 80 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Podobné styly: Stout, Milk Stout / Sweet Stout
Původ: Anglie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
nový pivovar
recenze: pivo
Zlatopramen N.A
Barva čirá, žlutá až zlatavá. Pěna žádná. Vůně slabá, chmelo ...
recenze: pivo
Pito
Rychle opadající krémová pěna kroužkuje a tenká vrstva zůstá ...
recenze: pivo
Lichvice 12°
Velmi uhlazená a mírná chuť resultuje ve vzornou pitelnost. ...
komentář: pivo
Cobolis 11°
Ochutnal jsem stovky ležáků, tenhle je bezkonkurenčně nejlep ...
novinka
Říjen plný hektolitry piva a zábavy
Pivní kalendář doplněn říjnovými akcemi, slavnostmi piva a f ...
komentář: pivo
Výroční ležák 720 let
Velmi zdařilý mok, avšak pěna mi na můj vkus nějak rychle spadla.
novinka
Slunce ve skle 2018
Jaký byl letošní ročník největšího pivního festivalu v Plzeňském kraji? Kyselý
komentář: pivovar
Kvasar, Sentice
Ze setkání s personálem, alias rodinou v Sentickém pivovaře ...
komentář: pivo
anonym
Dašický ležák 12°
Dašice již vaří
komentář: pivovar
Líšeňský pivovar, Brno
Dnes jsem byl v pivovaru a mají jen svá piva. Výbĕr z osmi piv - prostĕ paráda.
komentář: podnik
JBM Brew Lab Pub, Brno
Název Lab ve jménu pivovaru opravdu sedí. Pivka jsou zajímavá hlavnĕ kveik.