Diskuze k článku

Prazdroj – České zlato – pozlátko (díl 2/2)

řazeno podle vláken  seřadit podle času
Blá blá blá...
Tak ji nepij a drž hubu, šíříš bludy. Už tady chybí jenom zmínka, že se vaří v Polsku. Být Prazdrojem, zažaluju tě!
28. 5. 2015 9:11:26 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
Licenční výroba v Polsku byla naštěstí ukončená.
28. 5. 2015 10:08:08 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
Ale v Rusku jedou dál.
28. 5. 2015 15:56:31 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
to jedou - Kozla jak o život :D
28. 5. 2015 16:27:05 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
WTF?
Už ten první díl byl plnej nesmyslů a lží.. Tady má někdo mindráček, že pane "redaktor"? Zřejmě pivní znalec. HAHAHAHA
28. 5. 2015 10:41:42 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
těžkej mindrák
tak takhle jsem se při čtení už hodně dlouho nepobavil jen by mě zajímalo jestli redaktor viděl někdy plzeňský pivovar alespoň z rychlíku neboť takovou snůšku blbostí může napsat snad jen hodně zamindrákovanej člověk kterej neví o co jde :-)
28. 5. 2015 14:14:28 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
A co takhle bez těch anonymů?
29. 5. 2015 22:26:48 Mordor Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
Je to dobře napsané,a to i pro blbce aby to pochopili.Nedá se nic dělt když i blbec nepochopí,tak ať lemtá a remcá.Kamarád je hospodský a plně mi tento článek potvrdil.Čepuje z tanku a popsal co a jak se činí.Vše co je psáno je dáno tak jak je.....
31. 5. 2015 13:33:46 PPP Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
1) Plzeň se nevaří HGB 2) při kvašení se úmyslně nechává vyšší zbytkový exktrakt = nižší alkohol
31. 5. 2015 21:37:24 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
heleď se, já toho autora článku znám. zamindrákovanej očividně není a o pivu a o vaření piva toho ví celkem dost, jak z teorie, tak z praxe :) mindrák to nebude! to spíš chuť na lepší pivo :)
31. 5. 2015 23:31:05 Zdena Vlcak Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
ani ta plzeň už není, co bejvala....
což je mi osobně moc a moc líto. Lahvovou plzeň jsem měl naposledy včera odpoledne a v porovnání s lahvovou desítkou z Nymburka to byly dudy a nebe. Bohužel. Za sebe mohu říct, že v Praze (a to nejsem pražák s malým p) je pořád ještě několik plzeňských pivnic, kde ta 11 ka z pohledu žíznícího kupujícího (natož cizince nepropitého a dychtícího zpít se legendárním Prazdrojem) je opravdu dobře opečovaná a "pije se sama", a pořád tam rád chodím, a když už mám zahraničním kamarádům nechat ochutnat Pilsner v rámci Prahy, tak tam. Pochopitelně hodně dělá i samotná atmosféra hospody, což sem ale nepatří. Je dost pajzlů (celorepublikově), kde zkurví cokoliv, natož rychlenou plzničku, přifařenou jako "top produkt" do známé sabmilerovské trojkombinace G10+černé kůzle+plzeň. Takovou břečku bez chuti, formátu a pěny je ostuda vůbec podávat k napití. Pivovar to nemá podchycené a ošetřené, akorát to kazí jméno Plzně. Nicméně svůj produkt dodává i tam. Medaile za čisté trubky je podle mě naprostá blamáž. Howgh. Prazdroj piji dvacet let. A přes sympatie k hořčákům, patriotismu i nostalgii jej osobně vnímám jako nápoj stále se horšící. Z mého pohledu to teď už jako "balené" rozhodně není pivo pro Pivaře. Což mě mrzí. Možná ještě tak v úzkostlivě hlídaných výčepních provozech. A ani to nejsou hospody pro pivní skauty, ale primárně výdělečné podniky závislé na průtoku. Mlčenlivost nemlčenlivost, koho pivo vaříš, toho píseň zpívej... ale velkovaření a velkoředení je ve výsledku na pivu přece jenom znát. Neposoudím, jestli je to vše primárně o penězích a zda v Prazdroji (pochopitelně) dbají jen na maximální finanční výtěžnost produktu, a že se tak logicky nemohou srovnávat s "poctivými pivy" od menších výrobců. Každopádně z pohledu pivního skautíka a konzumenta musím bohužel souhlasit s vícero závěry uvedenými v článku o soudobém Prazdroji. Balené rychlokvašky sycené kysličníkem, na čepu mnohde to samé, ve vybraných podnicích o něco zlepšené důmyslným výčepním zařízením. Bohužel, ani ta plzeň už není, co bývala. Je mi to líto. Ale tím, že ji už nebudu pít, na tom nic nezměním.
31. 5. 2015 23:25:56 Zdena Vlcak Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:ani ta plzeň už není, co bejvala....
přesné
1. 6. 2015 6:10:24 PPP Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
Nově na BeerWeb 
hodnocení: podnik
Pivovarská pivnice Tupadly
Příjemná hospůdka s příjemnou obsluhou.
hodnocení: pivo
Crazy Lines #41: Green - West Coast IPA
Ochutnáno jako lahvové - Havířov (2024)
hodnocení: pivo
Sowie Pils - světlý ležák 11°
Ochutnáno jako lahvové - Havířov (2024)
hodnocení: pivo
Volba sládků Poutní
Ochutnáno - Restaurace U Vočka - Český Těšín (2024)
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Jo a proud obráceně je “duorp”…
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Ve srovnání s jinými pivy je to “vodička”. Nechápu, jak se to může jmenovat ležák…
recenze: pivo
Welzl 11°
Dobrý ležák s krémovou pěnou středním řízem i pitelností. Vů ...
hodnocení: podnik
pivnice Pivovar Welzl, Zábřeh
Na pivovarskou hospodu je to velké zklamání výběr ze čtyř dr ...
nový pivovar
hodnocení: podnik
Beertime, Praha
Ochutnáno: 42 druhů piv (6 x návštěva )(2021)(2022)(2023)(2024)
recenze: pivo
Benedict tmavý ležák 11°
Pivo cítiť jemne za kávou a chuť je dosť drsná. Celkovo ochutnať treba ale mňa neoslovilo.
recenze: pivo
Litovel Kvasničák
Zlatavá barva bohatá krémová pěna která kroužkuje a zůstává ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Ochutnaly jsme s kamaradkami nový ležák Proud. Určitě vtipné ...
komentář: pivo
anonym
Opočenský Baron Vilémovo dělo 12°
Ochutnáno na zámku i v pivovaru kde mají skvělé letní poseze ...
komentář: podnik
anonym
Pivovarská restaurace Ježek, Jihlava
Doporučuji, výborná kuchyně, milá obsluha????????????
nový podnik: restaurace