Diskuze k článku

Prazdroj – České zlato – pozlátko (díl 2/2)

řazeno podle vláken  seřadit podle času
Blá blá blá...
Tak ji nepij a drž hubu, šíříš bludy. Už tady chybí jenom zmínka, že se vaří v Polsku. Být Prazdrojem, zažaluju tě!
28. 5. 2015 9:11:26 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
Licenční výroba v Polsku byla naštěstí ukončená.
28. 5. 2015 10:08:08 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
Ale v Rusku jedou dál.
28. 5. 2015 15:56:31 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
to jedou - Kozla jak o život :D
28. 5. 2015 16:27:05 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
WTF?
Už ten první díl byl plnej nesmyslů a lží.. Tady má někdo mindráček, že pane "redaktor"? Zřejmě pivní znalec. HAHAHAHA
28. 5. 2015 10:41:42 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
těžkej mindrák
tak takhle jsem se při čtení už hodně dlouho nepobavil jen by mě zajímalo jestli redaktor viděl někdy plzeňský pivovar alespoň z rychlíku neboť takovou snůšku blbostí může napsat snad jen hodně zamindrákovanej člověk kterej neví o co jde :-)
28. 5. 2015 14:14:28 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
A co takhle bez těch anonymů?
29. 5. 2015 22:26:48 Mordor Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
Je to dobře napsané,a to i pro blbce aby to pochopili.Nedá se nic dělt když i blbec nepochopí,tak ať lemtá a remcá.Kamarád je hospodský a plně mi tento článek potvrdil.Čepuje z tanku a popsal co a jak se činí.Vše co je psáno je dáno tak jak je.....
31. 5. 2015 13:33:46 PPP Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
1) Plzeň se nevaří HGB 2) při kvašení se úmyslně nechává vyšší zbytkový exktrakt = nižší alkohol
31. 5. 2015 21:37:24 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
HGB neslouží k vaření, ale k ředění již uvařeného piva....
18. 5. 2024 9:10:15 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
heleď se, já toho autora článku znám. zamindrákovanej očividně není a o pivu a o vaření piva toho ví celkem dost, jak z teorie, tak z praxe :) mindrák to nebude! to spíš chuť na lepší pivo :)
31. 5. 2015 23:31:05 Zdena Vlcak Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
Mindrák máte Vy, jelikož nesnesete kritiku. Vy fanatičtí fandové Prazdrojů, GAmbáčů a podobných europiv si nedokážete připustit, že nepijete nejlepší pivo na světě. Vždyť to říká výrobce, tak to musí být pravda, že? A v reklamě to také říkali...Pravda je ta, že Pilsner ur. prostě se již nevyrábí 60-80 dní, ale 35, že nekvasí v otevřených dřevěných spilkách a neleží v dřevěných ležáckých sudech ve sklepích, ale venku v areálu v nerezových stojatých uzavřených C \k tancích, kde se pivo uměle dosycuje. Stupňovitost neustále klesá, z původních 12,45 % EPM má již jen 11,69%EPM (měřeno nezávisle 2010), i za komunistů měl prazdroj 11,9-12,2 EPM. Prostě zahraničtí vlastníci šetří jak na dani, tak na sladu, tak i na chmelu, jelikož na výrobku se neuvádí žatecký chmel, ani upravený chmel, ale chmelové výrobky, či produkty, pod kterými do piva dávají i chmelový extrakt a podobný sragory. Jen Vy si to nedokážete přiznat a jakoukoliv kritiku ihned zadupete do země. Pivo se má střídat a porovnávat a ne chlemtat jednu značku z jednoho pivovaru, chuˇotupí a na takových pijácích si majitelé mohou dovolit cokoliv. Každopádně ukájejte se u té průmerné nakyslé, odporně hořce ulpívající Plzně, já si radši budu vybírat kvalitu.
18. 5. 2024 9:20:50 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
ani ta plzeň už není, co bejvala....
což je mi osobně moc a moc líto. Lahvovou plzeň jsem měl naposledy včera odpoledne a v porovnání s lahvovou desítkou z Nymburka to byly dudy a nebe. Bohužel. Za sebe mohu říct, že v Praze (a to nejsem pražák s malým p) je pořád ještě několik plzeňských pivnic, kde ta 11 ka z pohledu žíznícího kupujícího (natož cizince nepropitého a dychtícího zpít se legendárním Prazdrojem) je opravdu dobře opečovaná a "pije se sama", a pořád tam rád chodím, a když už mám zahraničním kamarádům nechat ochutnat Pilsner v rámci Prahy, tak tam. Pochopitelně hodně dělá i samotná atmosféra hospody, což sem ale nepatří. Je dost pajzlů (celorepublikově), kde zkurví cokoliv, natož rychlenou plzničku, přifařenou jako "top produkt" do známé sabmilerovské trojkombinace G10+černé kůzle+plzeň. Takovou břečku bez chuti, formátu a pěny je ostuda vůbec podávat k napití. Pivovar to nemá podchycené a ošetřené, akorát to kazí jméno Plzně. Nicméně svůj produkt dodává i tam. Medaile za čisté trubky je podle mě naprostá blamáž. Howgh. Prazdroj piji dvacet let. A přes sympatie k hořčákům, patriotismu i nostalgii jej osobně vnímám jako nápoj stále se horšící. Z mého pohledu to teď už jako "balené" rozhodně není pivo pro Pivaře. Což mě mrzí. Možná ještě tak v úzkostlivě hlídaných výčepních provozech. A ani to nejsou hospody pro pivní skauty, ale primárně výdělečné podniky závislé na průtoku. Mlčenlivost nemlčenlivost, koho pivo vaříš, toho píseň zpívej... ale velkovaření a velkoředení je ve výsledku na pivu přece jenom znát. Neposoudím, jestli je to vše primárně o penězích a zda v Prazdroji (pochopitelně) dbají jen na maximální finanční výtěžnost produktu, a že se tak logicky nemohou srovnávat s "poctivými pivy" od menších výrobců. Každopádně z pohledu pivního skautíka a konzumenta musím bohužel souhlasit s vícero závěry uvedenými v článku o soudobém Prazdroji. Balené rychlokvašky sycené kysličníkem, na čepu mnohde to samé, ve vybraných podnicích o něco zlepšené důmyslným výčepním zařízením. Bohužel, ani ta plzeň už není, co bývala. Je mi to líto. Ale tím, že ji už nebudu pít, na tom nic nezměním.
31. 5. 2015 23:25:56 Zdena Vlcak Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:ani ta plzeň už není, co bejvala....
přesné
1. 6. 2015 6:10:24 PPP Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Strážská Ema
Ochutnáno 25.7.24 z pet. Dobře pitelná jedenáctka
komentář: pivo
anonym
Bělka 12°
To také o mnohém vypovídá.
hodnocení: pivo
Muflon polotmavý ležák 12°
Akorát sladko hořká chuť pěna Lahoda voní karamel
hodnocení: pivo
My Shine / Rye Session NEIPA 12
Hustá krémová pěna, střední říz, vyšší plnost v aroma a v ch ...
hodnocení: podnik
Restaurace Ve Skále, Chodová Planá
Nádherné prostředí ve skále s velkým výběrem jídla a dobře ošetřenými pivy
nový podnik: pivnice
nový pivovar
hodnocení: podnik
restaurace Starokladno
Ochutnáno: 9 druhů piv (2 x návštěva)(2019)(2024)
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
Pivovar Choceň (Splávek)
Točí to v nádražce v Pardubicích a asi i jinde. Vaří to v Ch ...
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Bledý Úsvit
Ochutnáno: 64 druhů piv (59 x návštěva)(2022)(2023)(2024)
nový pivovar
komentář: články
anonym
pozvánka na Fábulův festival minipivovarů
FÁBULA JE UŽ DÁVNO ZRUŠENÝ. ODHADEM 4 ROKY? TAK UŽ HO KONEČNĚ VYMAŽTE Z INTERNETU. JE TO TRAPNÉ.
recenze: pivo
Aecht Schlenkerla Rauchbier - Märzen 13°
Barva tmavě hnědá rubínová a krásná krémová pěna ulpívající ...
recenze: pivo
Dvanda
Štiplavé, kyselejší ale moc potěší hlavně v přední části úst, do hrdla chuť už nedojde
komentář: pivovar
anonym
Agent, Olešnice
Nomen omen. Název Agent vystihuje jednání pana majitele. Svů ...
komentář: pivo
anonym
Argus 11° Nepasterizovaný
Produkt Arhus mohu jen stěží nazvat pivem
recenze: pivo
Němčická 10°
Lehká desítka ve vůni i chuti hodně obilná, taková specifická hanácká chuť:-).
komentář: pivovar
anonym
Moucha, Praha
po ochutnání a to dokonalém je hodnocení : - parodie na lež ...
komentář: pivo
anonym
Braník Mikoláš Aleš 10°
Vypil jsem 10 Braníku ležák alk.5.2% a nic,kdybych si dal 10 ...