Diskuze k článku

Prazdroj – České zlato – pozlátko (díl 2/2)

řazeno podle vláken  seřadit podle času
Blá blá blá...
Tak ji nepij a drž hubu, šíříš bludy. Už tady chybí jenom zmínka, že se vaří v Polsku. Být Prazdrojem, zažaluju tě!
28. 5. 2015 9:11:26 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
Licenční výroba v Polsku byla naštěstí ukončená.
28. 5. 2015 10:08:08 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
Ale v Rusku jedou dál.
28. 5. 2015 15:56:31 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Blá blá blá...
to jedou - Kozla jak o život :D
28. 5. 2015 16:27:05 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
WTF?
Už ten první díl byl plnej nesmyslů a lží.. Tady má někdo mindráček, že pane "redaktor"? Zřejmě pivní znalec. HAHAHAHA
28. 5. 2015 10:41:42 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
těžkej mindrák
tak takhle jsem se při čtení už hodně dlouho nepobavil jen by mě zajímalo jestli redaktor viděl někdy plzeňský pivovar alespoň z rychlíku neboť takovou snůšku blbostí může napsat snad jen hodně zamindrákovanej člověk kterej neví o co jde :-)
28. 5. 2015 14:14:28 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
A co takhle bez těch anonymů?
29. 5. 2015 22:26:48 Mordor Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
Je to dobře napsané,a to i pro blbce aby to pochopili.Nedá se nic dělt když i blbec nepochopí,tak ať lemtá a remcá.Kamarád je hospodský a plně mi tento článek potvrdil.Čepuje z tanku a popsal co a jak se činí.Vše co je psáno je dáno tak jak je.....
31. 5. 2015 13:33:46 PPP Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
1) Plzeň se nevaří HGB 2) při kvašení se úmyslně nechává vyšší zbytkový exktrakt = nižší alkohol
31. 5. 2015 21:37:24 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
HGB neslouží k vaření, ale k ředění již uvařeného piva....
18. 5. 2024 9:10:15 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
heleď se, já toho autora článku znám. zamindrákovanej očividně není a o pivu a o vaření piva toho ví celkem dost, jak z teorie, tak z praxe :) mindrák to nebude! to spíš chuť na lepší pivo :)
31. 5. 2015 23:31:05 Zdena Vlcak Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:těžkej mindrák
Mindrák máte Vy, jelikož nesnesete kritiku. Vy fanatičtí fandové Prazdrojů, GAmbáčů a podobných europiv si nedokážete připustit, že nepijete nejlepší pivo na světě. Vždyť to říká výrobce, tak to musí být pravda, že? A v reklamě to také říkali...Pravda je ta, že Pilsner ur. prostě se již nevyrábí 60-80 dní, ale 35, že nekvasí v otevřených dřevěných spilkách a neleží v dřevěných ležáckých sudech ve sklepích, ale venku v areálu v nerezových stojatých uzavřených C \k tancích, kde se pivo uměle dosycuje. Stupňovitost neustále klesá, z původních 12,45 % EPM má již jen 11,69%EPM (měřeno nezávisle 2010), i za komunistů měl prazdroj 11,9-12,2 EPM. Prostě zahraničtí vlastníci šetří jak na dani, tak na sladu, tak i na chmelu, jelikož na výrobku se neuvádí žatecký chmel, ani upravený chmel, ale chmelové výrobky, či produkty, pod kterými do piva dávají i chmelový extrakt a podobný sragory. Jen Vy si to nedokážete přiznat a jakoukoliv kritiku ihned zadupete do země. Pivo se má střídat a porovnávat a ne chlemtat jednu značku z jednoho pivovaru, chuˇotupí a na takových pijácích si majitelé mohou dovolit cokoliv. Každopádně ukájejte se u té průmerné nakyslé, odporně hořce ulpívající Plzně, já si radši budu vybírat kvalitu.
18. 5. 2024 9:20:50 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
ani ta plzeň už není, co bejvala....
což je mi osobně moc a moc líto. Lahvovou plzeň jsem měl naposledy včera odpoledne a v porovnání s lahvovou desítkou z Nymburka to byly dudy a nebe. Bohužel. Za sebe mohu říct, že v Praze (a to nejsem pražák s malým p) je pořád ještě několik plzeňských pivnic, kde ta 11 ka z pohledu žíznícího kupujícího (natož cizince nepropitého a dychtícího zpít se legendárním Prazdrojem) je opravdu dobře opečovaná a "pije se sama", a pořád tam rád chodím, a když už mám zahraničním kamarádům nechat ochutnat Pilsner v rámci Prahy, tak tam. Pochopitelně hodně dělá i samotná atmosféra hospody, což sem ale nepatří. Je dost pajzlů (celorepublikově), kde zkurví cokoliv, natož rychlenou plzničku, přifařenou jako "top produkt" do známé sabmilerovské trojkombinace G10+černé kůzle+plzeň. Takovou břečku bez chuti, formátu a pěny je ostuda vůbec podávat k napití. Pivovar to nemá podchycené a ošetřené, akorát to kazí jméno Plzně. Nicméně svůj produkt dodává i tam. Medaile za čisté trubky je podle mě naprostá blamáž. Howgh. Prazdroj piji dvacet let. A přes sympatie k hořčákům, patriotismu i nostalgii jej osobně vnímám jako nápoj stále se horšící. Z mého pohledu to teď už jako "balené" rozhodně není pivo pro Pivaře. Což mě mrzí. Možná ještě tak v úzkostlivě hlídaných výčepních provozech. A ani to nejsou hospody pro pivní skauty, ale primárně výdělečné podniky závislé na průtoku. Mlčenlivost nemlčenlivost, koho pivo vaříš, toho píseň zpívej... ale velkovaření a velkoředení je ve výsledku na pivu přece jenom znát. Neposoudím, jestli je to vše primárně o penězích a zda v Prazdroji (pochopitelně) dbají jen na maximální finanční výtěžnost produktu, a že se tak logicky nemohou srovnávat s "poctivými pivy" od menších výrobců. Každopádně z pohledu pivního skautíka a konzumenta musím bohužel souhlasit s vícero závěry uvedenými v článku o soudobém Prazdroji. Balené rychlokvašky sycené kysličníkem, na čepu mnohde to samé, ve vybraných podnicích o něco zlepšené důmyslným výčepním zařízením. Bohužel, ani ta plzeň už není, co bývala. Je mi to líto. Ale tím, že ji už nebudu pít, na tom nic nezměním.
31. 5. 2015 23:25:56 Zdena Vlcak Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:ani ta plzeň už není, co bejvala....
přesné
1. 6. 2015 6:10:24 PPP Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Světlý ležák 12°
Ochutnáno na 18.ročníku pivního festivalu Slunce ve skle. Dr ...
hodnocení: pivo
Pšeničná 11°
Ochutnáno na 18.ročníku pivního festivalu Slunce ve skle. Je ...
hodnocení: pivo
Klenot Kazbek 11°
Ochutnáno na 18.ročníku pivného fetivalu Slunce ve skle. Kaz ...
nový pivovar
recenze: pivo
Aurora IPA 13°
Pivo s vyváženou hořkostí, bohatou stabilní pěnou, středním ...
recenze: pivo
Black Session 11° IPA
Když odhlédnu od názvu, který je plný protimluvů, je to velm ...
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
restaurace Červený Mlýn - Grádo, Tišnov
Ochotná obsluha, ale bohužel na čepu jen dva spodňáky Roger 10 a 11.
hodnocení: podnik
restaurace Klášterní pivovar Porta Coeli, Předklášteří
Hezké prostředí, ochotná obsluha, na čepu jen tři piva místního pivovaru.
recenze: pivo
American Dark ALE 10°
Tmavé pivo s bohatou stabilní pěnou, střední říz i plnost tě ...
komentář: pivovar
anonym
Pivní Skaut, Cheb
Dnes jsem koupil přímo u chlapců v pivovaru 12 a 13 černou . ...
hodnocení: podnik
Hotel Svatý Hubert
Pěkné prostředí, dobré jídlo a i pivo.
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Proud jsem vyzkoušel poprvé loni v létě a postupem času vytl ...
komentář: pivovar
anonym
Líšeňský pivovar, Brno
Včera 7.9 jsem byl na zelném trhu v Brně kde jste měli stáne ...
komentář: pivo
anonym
Staročech Premium
Škoda že ho nedávají do sudu.
nový podnik: pivnice