První soběšický pivovar, Brno

63%
3 hodnocení
2 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: podnik
Pivovarská pivnice Tupadly
Příjemná hospůdka s příjemnou obsluhou.
hodnocení: pivo
Crazy Lines #41: Green - West Coast IPA
Ochutnáno jako lahvové - Havířov (2024)
hodnocení: pivo
Sowie Pils - světlý ležák 11°
Ochutnáno jako lahvové - Havířov (2024)
hodnocení: pivo
Volba sládků Poutní
Ochutnáno - Restaurace U Vočka - Český Těšín (2024)
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Jo a proud obráceně je “duorp”…
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Ve srovnání s jinými pivy je to “vodička”. Nechápu, jak se to může jmenovat ležák…
recenze: pivo
Welzl 11°
Dobrý ležák s krémovou pěnou středním řízem i pitelností. Vů ...
hodnocení: podnik
pivnice Pivovar Welzl, Zábřeh
Na pivovarskou hospodu je to velké zklamání výběr ze čtyř dr ...
nový pivovar
hodnocení: podnik
Beertime, Praha
Ochutnáno: 42 druhů piv (6 x návštěva )(2021)(2022)(2023)(2024)
recenze: pivo
Benedict tmavý ležák 11°
Pivo cítiť jemne za kávou a chuť je dosť drsná. Celkovo ochutnať treba ale mňa neoslovilo.
recenze: pivo
Litovel Kvasničák
Zlatavá barva bohatá krémová pěna která kroužkuje a zůstává ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Ochutnaly jsme s kamaradkami nový ležák Proud. Určitě vtipné ...
komentář: pivo
anonym
Opočenský Baron Vilémovo dělo 12°
Ochutnáno na zámku i v pivovaru kde mají skvělé letní poseze ...
komentář: podnik
anonym
Pivovarská restaurace Ježek, Jihlava
Doporučuji, výborná kuchyně, milá obsluha????????????
nový podnik: restaurace
pivovar První soběšický pivovar, Brno
minipivovar
Rok vzniku: 2017
Česká republika
Kraj: Jihomoravský kraj
Adresa: Zeiberlichova 60/52, 644 00 Brno - Soběšice
Webové stránky
e-mail: pavel.nekut@sobesicke-pivo.cz
Telefon: 724 075 906, 724 759 898
Kontaktní osoba: Pavel Nekut
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Pivovar vyrábí dva spodně kvašené ležáky. Při vaření používá pouze tradiční suroviny; různé koncentráty, extrakty či barviva snižující výrobní náklady v něm nenajdete. Stejně jako suroviny i postup výroby je tradiční: pivo kvasí v otevřených kádích, pokryté pěnou, kterou sbírají, aby negativně neovlivnila chuť piva.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

5,0
29. 4. 2023
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 4, vůně: 5, chuť: 4, celkový dojem: 6
Ochutnáno - První Soběšický pivovar - Brno-Soběšice (2023)
7,0
29. 4. 2023
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - První Soběšický pivovar - Brno-Soběšice (2023)
7,0
22. 9. 2017
čep "v ráji pivaře"

Diskuze

První Soběšický pivovar
2. 4. 2024 11:13:19
Docela dobrá jedenáctka. Tím ale klady končí. Protože mi docela chutnala, pojal jsem úmysl zakoupit 30 l keg na oslavu. Zakoupení bylo vykoupeno pěti telefonáty v rozmezí jednoho týdne. Poslední byl před vraty "pivovaru", na které se neobtěžovali ani připínáčkem přichycenou vizitku, o nějakém nápisu ani řeč. Vrácení bečky ještě není u konce. Po třech telefonátech jsem pro jistotu brnknul ještě před odjezdem, že bych tam za čtvrthodinku mohl být. Byl jsem upozorněn, že domluva zněla kolem jedenácté. Na můj argument, že je tři čtvrti na jedenáct jsem se dozvěděl, že tam bude asi o půl dvanácté. Ale ať ještě zavolám. Začal jsem si pohrávat s myšlenkou, že pro zachování duševního zdraví oželím kauci 2 000,- Kč, ale to by byla porážka slušného obchodního jednání, tak zkusím vydržet. Napadla mne věta u Hlavy XXII: Každý obchodník, kterému jen trochu záleží na své pověsti by ho nezaměstnal ani jako příručího. První Soběšický pivovar už nikdy!!!