První soběšický pivovar, Brno

63%
3 hodnocení
2 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Kolčavka Juicy Cryo Kick 12°
Hodně lehká NEIPA s citrusovou vůní i chutí.
recenze: pivo
Mrtvý kostelník 15°
Silné tmavé svrchně kvašené pivo s krásnou krémově sametovou ...
recenze: pivo
Kolčavka Czech IPA 15°
Trochu netradičně zakalená IPA s krémovou pěnou, říz velmi s ...
hodnocení: pivo
Kolčavka Cyklistická osma Ale 8°
Taková lehká ejlová vodička na zahnání žízně.
hodnocení: pivo
Sibeeria One Farmer - Farmhouse Ale 11°
Ochutnáno - Craft Beer Bottleshop & Bar - Brno (2024)
hodnocení: podnik
Kurnik Šopa Hospoda, Ostrava - Poruba
Ochutnáno: 274 druhů piv (71 x návštěva)(2020)(2021)(2022)(2023)(2024)
komentář: pivo
anonym
Staročech Premium
Sorry jako, ale standardní 12-ka v akci za 9,90? Vzal jsem j ...
recenze: pivo
Pacific Waves West Coast APA 12°
Barva čirá zlatá, pěna, vysoká hustá, střední říz a také pln ...
nový pivovar
hodnocení: podnik
Batalion U Draků
Ochutnáno: 29 druhů piv (8 x návštěva)(2021)(2022)(2023)(2024)
hodnocení: podnik
Pivovarská brána
Ochutnáno: 20 druhů piv (6 x návštěva) (2021)(2022)(2023)(2024)
nový pivovar
nový podnik: pivnice
komentář: pivovar
anonym
Rychtik, Velké Bílovice
Ochutnali jsme všechna piva, 12°, vídeňský ležák, APA Trumpe ...
nový podnik: pivnice
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Staropramen Premium Ležák 12°
Odbornik promluvil ... Ach Jo !!!
komentář: pivo
anonym
Praga Premium Pils
Doma bych se tomu pivu vyhnul. Tady 35⁰C a komáři, děkuji. S ...
komentář: pivovar
anonym
Pikovar, Hradišťko - Pikovice
Za nas velke zklamani dne 21.4.2025, pivo bylo celkem dobre, ...
pivovar První soběšický pivovar, Brno
minipivovar
Rok vzniku: 2017
Česká republika
Kraj: Jihomoravský kraj
Adresa: Zeiberlichova 60/52, 644 00 Brno - Soběšice
Webové stránky
e-mail: pavel.nekut@sobesicke-pivo.cz
Telefon: 724 075 906, 724 759 898
Kontaktní osoba: Pavel Nekut
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Pivovar vyrábí dva spodně kvašené ležáky. Při vaření používá pouze tradiční suroviny; různé koncentráty, extrakty či barviva snižující výrobní náklady v něm nenajdete. Stejně jako suroviny i postup výroby je tradiční: pivo kvasí v otevřených kádích, pokryté pěnou, kterou sbírají, aby negativně neovlivnila chuť piva.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

5,0
29. 4. 2023
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 4, vůně: 5, chuť: 4, celkový dojem: 6
Ochutnáno - První Soběšický pivovar - Brno-Soběšice (2023)
7,0
29. 4. 2023
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - První Soběšický pivovar - Brno-Soběšice (2023)
7,0
22. 9. 2017
čep "v ráji pivaře"

Diskuze

První Soběšický pivovar
2. 4. 2024 11:13:19
Docela dobrá jedenáctka. Tím ale klady končí. Protože mi docela chutnala, pojal jsem úmysl zakoupit 30 l keg na oslavu. Zakoupení bylo vykoupeno pěti telefonáty v rozmezí jednoho týdne. Poslední byl před vraty "pivovaru", na které se neobtěžovali ani připínáčkem přichycenou vizitku, o nějakém nápisu ani řeč. Vrácení bečky ještě není u konce. Po třech telefonátech jsem pro jistotu brnknul ještě před odjezdem, že bych tam za čtvrthodinku mohl být. Byl jsem upozorněn, že domluva zněla kolem jedenácté. Na můj argument, že je tři čtvrti na jedenáct jsem se dozvěděl, že tam bude asi o půl dvanácté. Ale ať ještě zavolám. Začal jsem si pohrávat s myšlenkou, že pro zachování duševního zdraví oželím kauci 2 000,- Kč, ale to by byla porážka slušného obchodního jednání, tak zkusím vydržet. Napadla mne věta u Hlavy XXII: Každý obchodník, kterému jen trochu záleží na své pověsti by ho nezaměstnal ani jako příručího. První Soběšický pivovar už nikdy!!!