První soběšický pivovar, Brno

63%
3 hodnocení
2 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Zlatý Bažant 12° Svetlý ležiak
Na žízeň dobré ale jinak žádná chuťová hitparáda
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
restaurace Dašické sklepy
Pěkné prostředí ale jinak nic moc, pivo slabší průměr
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
restaurace Pivovar Řeporyje, Praha
Krásné prostředí, jídlo skvěle a chutnalo vše co jsme si obj ...
hodnocení: podnik
Restaurant Lemur, Dvůr Králové nad Labem
Opravdový zážitek, krásné prostředí, rychlá a milá obsluha, super jídlo a dobré pivo
nový podnik: restaurace
nový pivovar
komentář: pivo
Staropramen 10
Staropramen 10 jako sezonní pivo ????
recenze: pivo
Hovado z kotelny APA 13
Jantarová barva krémová pěna, střední říz i plnost. Aroma i ...
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Naprostý souhlas. Vyhozené peníze za reklamu a hlavně za to ...
komentář: pivo
anonym
Merklínské Romaneto 9°
Lehké letní, výborně vyrovnaná vůně, hořkost a pitelnost.
recenze: pivo
Rádubák Světlý ležák 12
Tenhle nově uvařený ležák má jasnou barvu, bohatou šlehačkov ...
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Mnoho povyku pro nic, asi tak. Čekal jsem od toho nějakou bo ...
nový podnik: pivotéka
komentář: články
anonym
Prazdroj – České zlato – pozlátko (díl 2/2)
Mindrák máte Vy, jelikož nesnesete kritiku. Vy fanatičtí fan ...
komentář: články
anonym
Prazdroj – České zlato – pozlátko (díl 2/2)
HGB neslouží k vaření, ale k ředění již uvařeného piva....
recenze: pivo
Holba Kvasničák
Příjemná sladovo kvasničná vůně, plné nasládlé tělo doplněné ...
pivovar První soběšický pivovar, Brno
minipivovar
Rok vzniku: 2017
Česká republika
Kraj: Jihomoravský kraj
Adresa: Zeiberlichova 60/52, 644 00 Brno - Soběšice
Webové stránky
e-mail: pavel.nekut@sobesicke-pivo.cz
Telefon: 724 075 906, 724 759 898
Kontaktní osoba: Pavel Nekut
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Pivovar vyrábí dva spodně kvašené ležáky. Při vaření používá pouze tradiční suroviny; různé koncentráty, extrakty či barviva snižující výrobní náklady v něm nenajdete. Stejně jako suroviny i postup výroby je tradiční: pivo kvasí v otevřených kádích, pokryté pěnou, kterou sbírají, aby negativně neovlivnila chuť piva.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

5,0
29. 4. 2023
čep "pod komínem"
vzhled: 6, pitelnost: 4, vůně: 5, chuť: 4, celkový dojem: 6
Ochutnáno - První Soběšický pivovar - Brno-Soběšice (2023)
7,0
29. 4. 2023
čep "pod komínem"
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 7, chuť: 7, celkový dojem: 7
Ochutnáno - První Soběšický pivovar - Brno-Soběšice (2023)
7,0
22. 9. 2017
čep "v ráji pivaře"

Diskuze

První Soběšický pivovar
2. 4. 2024 11:13:19
Docela dobrá jedenáctka. Tím ale klady končí. Protože mi docela chutnala, pojal jsem úmysl zakoupit 30 l keg na oslavu. Zakoupení bylo vykoupeno pěti telefonáty v rozmezí jednoho týdne. Poslední byl před vraty "pivovaru", na které se neobtěžovali ani připínáčkem přichycenou vizitku, o nějakém nápisu ani řeč. Vrácení bečky ještě není u konce. Po třech telefonátech jsem pro jistotu brnknul ještě před odjezdem, že bych tam za čtvrthodinku mohl být. Byl jsem upozorněn, že domluva zněla kolem jedenácté. Na můj argument, že je tři čtvrti na jedenáct jsem se dozvěděl, že tam bude asi o půl dvanácté. Ale ať ještě zavolám. Začal jsem si pohrávat s myšlenkou, že pro zachování duševního zdraví oželím kauci 2 000,- Kč, ale to by byla porážka slušného obchodního jednání, tak zkusím vydržet. Napadla mne věta u Hlavy XXII: Každý obchodník, kterému jen trochu záleží na své pověsti by ho nezaměstnal ani jako příručího. První Soběšický pivovar už nikdy!!!