Keras, Bechyně

52%
8 hodnocení
5 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Sibeeria Yummy Blackcurrant, Raspberry 15°
Senzační kyseláč, ochutnáno 4.1.2021 na Stříbrném Hrádku.
hodnocení: pivo
Red Ale 14°
Ochutnáno poprvé 30.8.2018 a naposledy 3.1.2021.
hodnocení: podnik
ALE! bar, Praha
Skvělý malý bar, který si Erik otevřel kousek od Arbesáku. P ...
hodnocení: podnik
Pivovar Horymír
Pivovarská hospoda pivovaru Horymír, obsluha milá, prostředí fajn, pivo celkem jde, takže v pohodě.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Volf, Široký Důl
Pivovar můžu jenom doporučit, od té doby co jsem ochutnal už ...
recenze: pivo
Horác světlý ležák 11°
Pitelný ležák který ničím nevyčnívá, ale ani nezaostává. Jed ...
recenze: pivo
Heřman světlý ležák 11,5°
Velmi pitelný ležák plné chuti, přesto že je balen do pět la ...
komentář: pivo
anonym
Kozel Florián 11°
Vždy se najde plno much sedících na hovně a jak jim šmakuje ....
komentář: pivo
anonym
komentář: pivo
anonym
hodnocení: podnik
Pivní ambasáda, Pardubice
Pardubický pivní bar mě dost zklamal, prostředí celkem fajn, ...
nový podnik: restaurace
recenze: pivo
Dobřanská Hvězda 14°
Ochutnáno cca. 3x ročně v petce a drží si svou stabilní chuť ...
nový pivovar
komentář: pivovar
Bakovský pivovar
Částečné info vloženo
komentář: pivovar
Bakovský pivovar
Vaří Ležák 11, Ležák 12, ALE 13 a Pšenice 11. Bližší info zatím nemám.
pivovar Keras, Bechyně
minipivovar
Rok vzniku: 2018
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Písecká 376, 391 65 Bechyně
Webové stránky
e-mail: pivovarkerasbechyne@seznam.cz
Telefon: 720 522 622
Kontaktní osoba: Erik Machart
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Vaří se klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používá výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. Pivo nechává zrát za nižších teplot, nijak neurychluje celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

5,0
29. 10. 2020
čep "pod komínem"
Ochutnáno 25.7.2020.
4,0
29. 10. 2020
čep "pod komínem"
Taková obarvená voda, ochutnáno 25.7.2020.
7,0
13. 12. 2019
čep "pod komínem"
6,0
13. 12. 2019
čep "pod komínem"
6,0
13. 12. 2019
čep "pod komínem"
3,7
13. 1. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 3
barva -, průzračnost: opálová, pěna: nepatrná
pitelnost 4
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 3
intenzita -, vyváženost -
chuť 4
intenzita -, vyváženost -, hořkost: jemná, doznívání: střední
celkový dojem 4
Toto pivo se bohužel ani trochu nepovedlo. Tmavému ležáku neodpovídá ani barva, která je nanejvýše polotmavá. Pěna mizivá. Slabý říz piva jde ruku v ruce malátnou chutí a takřka žádnou vůní. Znovu si toto pivo již nedám.
5,0
13. 1. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 5
barva --, průzračnost: opálová, pěna: jarová
pitelnost 5
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 5
intenzita +/-, vyváženost +/-
chuť 5
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 5
Bohužel po všech stránkách průměrné pivo, které se od dvanáctek z velkých pivovarů odlišuje pouze mírně opálovou průzračností. Rozhodně nezůstane v paměti pivaře jako nějaký zážitek. Škoda...
6,0
13. 1. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: opálová, pěna: skalnatá
pitelnost 6
nasycenost: silná, plnost: slabá
vůně 6
intenzita +/-, vyváženost -
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost --, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 6
Světle zlatá opálová desítka s ucházející pěnou, která celkem drží a kroužkuje. Vůně piva je chmelová a koresponduje s jednoduchou chutí piva, která je na desítku trochu více hořká. Sladovost se v chuti moc neobjevuje. Při obsahu alkoholu 3,71 % je to myslím ideální cyklistické pivo. Je velmi lehké, budí dojem nějaké osmičky. Říz má zvýšený. Rozhodně je nejlepším produktem pivovaru, ale bohužel je jen mírně nadprůměrné.

Diskuze