Keras, Bechyně

56%
6 hodnocení
3 komentářů
Seznam piv 
Nově na BeerWeb 
recenze: pivo
Poutník světlé výčepní pivo 10°
Oproti lahvované verzi rozhodně lepší prožitek. Dobře piteln ...
recenze: pivo
Moritz 10°
Poměrně dobrá, příjemně pitelná desítka střední hořkosti. V ...
hodnocení: pivo
jz
novinka
V pivovaru Konrád hořelo
Závada na elektroinstalaci způsobila škodu v pivovaru Konrád ve výši 4 miliony
komentář: pivo
Rebel Tudor 11°
z produkce brodského pivovaru.Extra hořké
komentář: pivo
Bernard Jedenáctka
Bernard 11tka světlá je hořké pivo až přehnaně. Po třech piv ...
komentář: pivo
anonym
Poutník světlý ležák 11°
Domnívám se, že Poutník začal vařit 11tku dost pozdě a nezachytil nástup ostatních 11tek v ČR.
nový pivovar
komentář: pivovar
Dědek, Dobronín
Odkaz na webové stránky není funkční, dle stránky na face je pivovar od července roku 2017 uzavřen
nový pivovar
komentář: pivovar
Pivovar Ovipistán, Ledce
4.7.2020 proběhne slavnostní přestřižení pásky a oficiální o ...
komentář: pivovar
anonym
U Šenkýřů, Šťáhlavice
Pivečko vynikající děkuji,p
recenze: pivo
Raven Brutal Strawbery 12°
Slušné množství jahod, ale mohlo by to být víc kyselé, ochutnáno 18.6.2020.
komentář: podnik
anonym
Ryžovna
Správný název létajícího pivovaru je Ryžovna, pořád to někdo komolí. Ach jo...
hodnocení: podnik
Pivovar Červený vlk
Krásné prostředí, úžasná, rychlá a velmi milá obsluha, fanta ...
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Ryžovna
Prostředí celkem ujde, personál taky, ale odporné pivo to vše srazí skoro na nulu...
nový podnik: restaurace
pivovar Keras, Bechyně
minipivovar
Rok vzniku: 2018
Česká republika
Kraj: Jihočeský kraj
Adresa: Písecká 376, 391 65 Bechyně
Webové stránky
e-mail: pivovarkerasbechyne@seznam.cz
Telefon: 720 522 622
Kontaktní osoba: Erik Machart
ikona facebook
Obrázek mapy - pro zobrazení pivovaru na mapě
navigace
Vaří se klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používá výhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. Pivo nechává zrát za nižších teplot, nijak neurychluje celý proces kvašení a ležení. Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

7,0
13. 12. 2019
čep "pod komínem"
6,0
13. 12. 2019
čep "pod komínem"
6,0
13. 12. 2019
čep "pod komínem"
3,7
13. 1. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 3
barva -, průzračnost: opálová, pěna: nepatrná
pitelnost 4
nasycenost: slabá, plnost: slabá
vůně 3
intenzita -, vyváženost -
chuť 4
intenzita -, vyváženost -, hořkost: jemná, doznívání: střední
celkový dojem 4
Toto pivo se bohužel ani trochu nepovedlo. Tmavému ležáku neodpovídá ani barva, která je nanejvýše polotmavá. Pěna mizivá. Slabý říz piva jde ruku v ruce malátnou chutí a takřka žádnou vůní. Znovu si toto pivo již nedám.
5,0
13. 1. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 5
barva --, průzračnost: opálová, pěna: jarová
pitelnost 5
nasycenost: střední, plnost: střední
vůně 5
intenzita +/-, vyváženost +/-
chuť 5
intenzita +/-, vyváženost +/-, hořkost: střední, doznívání: střední
celkový dojem 5
Bohužel po všech stránkách průměrné pivo, které se od dvanáctek z velkých pivovarů odlišuje pouze mírně opálovou průzračností. Rozhodně nezůstane v paměti pivaře jako nějaký zážitek. Škoda...
6,0
13. 1. 2019
čep "pod komínem"
vzhled 6
barva +/-, průzračnost: opálová, pěna: skalnatá
pitelnost 6
nasycenost: silná, plnost: slabá
vůně 6
intenzita +/-, vyváženost -
chuť 6
intenzita +/-, vyváženost --, hořkost: silná, doznívání: střední
celkový dojem 6
Světle zlatá opálová desítka s ucházející pěnou, která celkem drží a kroužkuje. Vůně piva je chmelová a koresponduje s jednoduchou chutí piva, která je na desítku trochu více hořká. Sladovost se v chuti moc neobjevuje. Při obsahu alkoholu 3,71 % je to myslím ideální cyklistické pivo. Je velmi lehké, budí dojem nějaké osmičky. Říz má zvýšený. Rozhodně je nejlepším produktem pivovaru, ale bohužel je jen mírně nadprůměrné.

Diskuze