Argus 11° Nepasterizovaný
lahvové / čepované:
z čepu "no name": v obyčejné restauraci (Degustace není možná)
z čepu "v ráji pivaře": v místě se silnou pivní kulturou (specializované restaurace,
síť značkových restaurací, pivní studia a kluby, speciální akce, např. pivní festy, degustace...)
z čepu "pod komínem": jen v místě, kde se pivo vaří (vč. pivovarské restaurace)
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Pivovar:
Platan, Protivín
Slad:
ječný
Kvašení:
spodní
Druh:
světlé
Skupina:
ležák
Alkohol:
4,8% vol.
Stupňovitost/EPM:
11°
Doplňující info:
nepasterizované
Zadal:
hobit
Privátní značka pro LIDL. Světlý ležák, nepasterovaný. Výrobce neuveden, ale distribuuje se v basách Platan, zjevně je to tedy jejich provenience. Balení: lahev.
sdílej s přáteli na:
Diskuze
RE:Chlebnatost
5. 4. 2016 7:03:31
Už tady máme jeden web, který vymýšlí nesmyslná označení, škoda, že se k tomu stavíš takto ...
RE:Chlebnatost
4. 4. 2016 19:35:44
Hodnocení těla (resp. plnosti) piva je obsazeno v parametru chuti. Alespoň tedy na BW, ale i jinde... :-)
RE:Chlebnatost
1. 4. 2016 11:13:13
Já píši, že chlebnatost se v pivovarnictví používá ve významu plnosti piva. To, že pivo vykazuje vůni a chuť chleba se dá popsat jinak.
Omlouvám se, ale tvrdím, že zavedené termíny je dobré respektovat - neblbnou se tím méně zkušení ochutnávači a není z toho paskvil, kdy si každý zavádí svoje pojmy, jak chce.
Kolo chutí a vůní v pivovarnictví je už vymyšleno a dáno ne?