Matuška Wet Hop Speciální světlé 13°
lahvové / čepované:
z čepu "no name": v obyčejné restauraci (Degustace není možná)
z čepu "v ráji pivaře": v místě se silnou pivní kulturou (specializované restaurace,
síť značkových restaurací, pivní studia a kluby, speciální akce, např. pivní festy, degustace...)
z čepu "pod komínem": jen v místě, kde se pivo vaří (vč. pivovarské restaurace)
komentář:
maximálně 1000 znaků
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Pivovar:
Matuška, Broumy
Slad:
ječný
Kvašení:
spodní
Druh:
světlé
Skupina:
silné
Pivní styl:
Pale Lager
Alkohol:
5,5% vol.
Stupňovitost/EPM:
13°
Doplňující info:
nepasterizované, nefiltrované
Zadal:
Vavřík Ag
Uvařili jsme pivo z tzv. mokrého chmele. V USA se tomu říká Wet Hop nebo Fresh Hop.Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat.
sdílej s přáteli na: