Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
Zlý Časy
po letech jsem znova dal šanci tomuto podniku a byl jsem pří ...
hodnocení: pivo
Lindemans Kriek
sladší třešňové pivo. Dobrý osvěžující nápoj připomínající spíše džus.
nový podnik: pivotéka
hodnocení: podnik
Once Upon a Beer
Malý, tmavý sklepní prostor, kde je možno ochutnat vždy nejm ...
recenze: pivo
Benedict Weizen 11°
Ohromně pitelná pšenice s velmi výraznou vůní. Chutná pěkně ...
nový podnik: pivnice
recenze: pivo
Svijanský Baron 15°
Pivo má sílu - to se nedá popřít. Čtyřnásobné chmelení jsem ...
recenze: pivo
Šedivák 12°
Dvanáctka, metra ulpí v paměti zejména plností. Desítka mě a ...
novinka
Proč AB InBev koupil Ratebeer
Pro nadnárodní pivovarský gigant AB InBev mají ve světě info ...
nový podnik: pivnice
tta
hodnocení: podnik
Útulek
Milá obsluha, slušný výběr piv ( stálicí na čepu je Traunten ...
komentář: pivovar
anonym
Koliba, Litoměřice
koupila jsem mým milým k vánocům poukaz na pobyt v pivních l ...
komentář: pivovar
anonym
Cestář, Ostružná
...a výborné pivo. Rozhodně stojí za návštěvu když se ocitne ...
komentář: pivovar
Pivovar Šedivák, Praha
Bohužel odkaz na webové stránky není funkční