Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: podnik
U Mocnáře
V podstatě se nedá nic vytknout...pouze snaha o připomenutí starých časů mohla být ",dozaženější".
novinka
Zemřela profesorka Gabriela Basařová
18.10.2019 zemřela První dáma českého pivovarnictví a veliká odbornice
hodnocení: pivo
nový podnik: restaurace
novinka
Opravdu rukodělný pivovárek: Staňkův
Pivní republika navštívila Staňkův rukodělný pivovárek, kde ...
novinka
Carlsberg vyvíjí papírovou lahev na pivo
Bylo by libo pivo do papíru?
hodnocení: podnik
komentář: pivo
anonym
Kozel Florián 11°
Mě chutná a to je hlavní
hodnocení: podnik
Primátorka Pod Terasami
Jeden z lepších podniků s příjemnou obsluhou, sortimentem náchodského Primátora a dobré jídlo.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Aero, Ostrava
jako Argus v plechu z Lídlu
recenze: pivo
Bc.
Benedict Imperial Lager 20°
Dvacítkový spodně kvašený speciál má hezkou oranžovo-hnědou ...
recenze: pivo
Bc.
Blood Orange IPA 15°
Patnáctka ze Zichovce má kalnou okrovou barvu, která připomí ...
recenze: pivo
Bc.
Notorico Raspberry Session IPA 13°
Luxusní barvička červeno hnědá, skvěle se hodící do podzimní ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
Minipivovar Agent Olešnice
V Praze 3 se točí U Vodoucha
komentář: pivovar
anonym
Minipivovar Agent Olešnice
Opravdu jsem si první ochutnávku užil. Přeju aby se vám takh ...