Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
komentář: podnik
anonym
restaurace U Černého Medvěda, Jablonné nad Orlicí
Po příjezdu z Polska do ČR nepříjemné rozčarování. Malé pivo ...
hodnocení: podnik
Pivotéka U Veverky
Velký výběr piv různých pivních stylů z českých i zahraničních pivovarů.
nový podnik: pivotéka
hodnocení: podnik
restaurace Pivovaru MMX, Lety
Ochutnáno: 4 druhy piv (2019)
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Šenov
Byli jsme v sobotu, mohu jen potvrdit. Baloun.
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Šenov
Páteční večer patřil návštěvě šenovského pivovárku. Jelikož ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivovar
Pivovar Kamenice nad Lipou
Bros.Bar Jindřichův Hradec vynikající 12° nádherně vychme ...
recenze: pivo
Kunratický Ležák světlý 12°
Krásná bohatá pěna. Pivo pěkně kroužkuje. Hořkost je akorát, plná chuť.
komentář: pivo
anonym
Multigrain 11°
Při pití tohoto skvostu jsem si vzpomněl na výrok postavy Jo ...
recenze: pivo
Beer Opener - Světlý ležák 12°
Žádný problém, prostě dobrý. Bude v něm trošku voňavější chmel, ale jen decentně.
novinka
V Česku došli sládci
Dříve absolventi pivovarských oborů zůstávali po ukončení šk ...
komentář: pivo
anonym
Fabián 14°
Byl jsem dost prekvapenej, husta pena, zadna koncova sladkos ...