Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Primátor Premium
Ochutnáno točené v Hronově v roce 2018 a teď lahvové, výborné.
hodnocení: pivo
Primátor Antonín
Dobře pitelná desítka. Ostatně, všechna piva od tohoto pivovaru jsou stále lepší a lepší.
hodnocení: pivo
nové pivo
recenze: pivo
IPA Flying Cloud 14°
barva - měděná, pivo hezky čiré vůně - grepy, mandarinky ...
recenze: pivo
Tmavý ležák 11°
Barva je tmavě hnědá. Jako Cola. Proti světlu velmi průhledn ...
recenze: pivo
Klášter Premium 12°
Barva zlatá. Pěna bílá, vysoká a hustá. Pozvolna opadá na ni ...
hodnocení: podnik