Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
novinka
Pivovar Corona kvůli koronaviru zavírá
Oběť Coronaviru nebo očištění trhu?
nový pivovar
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Prokopák
Nejlepší pivo svrchně kvašený speciál všech dob. Opravdu stojí za to
komentář: pivovar
anonym
Dudák, Strakonice
Děkuji za odpověď. Josef Strakonice
komentář: pivovar
anonym
Dudák, Strakonice
Dobrý den,zakoupil jsem si pivo v plechu 1 l se znakem města ...
hodnocení: podnik
Chrudimský pivovar Filištín, minipivovar
Zajímavé pivovarské doupě, paní výčepní velmi příjemná, pivo ...
novinka
Zachraňte pivo v tísni
Stačí koupit a vypít. Tak můžete pomoci 189 minipivovarům.
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
Pivní Jistota
Tahle Pivní Jistota má jednu jistotu, že sem už nikdy nepůjd ...
komentář: pivo
anonym
Vévoda 11°
Pivo nic moc.....něco mezi šílenou Holbou a ještě silnějším Rohozcem.
novinka
Sudové pivo teď nikdo nechce
Koronavirus dopadl i na pivovary
hodnocení: podnik
restaurace Faltus, Česká Třebová
Ochutnáno: 6 druhů piv (2020)
komentář: pivo
anonym
Bakalář Medový speciál
už podle vzhledu vypadá divně...
komentář: pivo
anonym
Rakovar 560 14°
Prosím vás jsem z moravi a chtěl bych sud rakovar 560 kde seženu? Díky