Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Raven Black Currant Weisse 9°
Mně kyseláče prostě chutnají, a ty různě ochucené od Ravenu ...
hodnocení: pivo
Asfalt Extreme Stout 20°
Ochutnáno 6.9.2019.
hodnocení: pivo
Paradise Ale 13°
Ochutnáno 6.9.2019.
hodnocení: podnik
NAPALMĚ, pivní bar
Já tu Napalmu nějak nemám rád, výběr není špatný, ale nějak mi to tu nesedí.
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
Pivovar Bubeneč, Praha
Pivovarská hospoda pivovaru Bubeneč je poměrně malá, na čepu ...
novinka
Bernard se rozšíří, ale méně
Z plánovaných 1700 m2 pro rozšíření pivovaru bude muset stačit mnohem méně
hodnocení: podnik
Hotel Kolštejn, Branná
Nic mě tu nezaujalo, ani prostředí, ani pivo, to bylo obrovs ...
novinka
Homebrewing ČR: 2000 litrů ročně?
Dojde návrh až k podpisu prezidenta? Čeští Homebrewaři napjatě čekají!
recenze: pivo
Erdinger Alkoholfrei Weissbier
Sytě zlatá kalná barva, při rozlévání do sklenice perlí. Boh ...
nový pivovar
komentář: pivovar
anonym
Agent, Olešnice
Ochutnal jsem Agenta 11 a výborné pivo a doporučuji ho. A tě ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivovar
anonym
Agent, Olešnice
V současnosti také točíme pivo v Dadalie klubu v Rábech u Pardubic.