Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Steam Brew Session IPA
Tak tahle rádoby Session IPA je opravdu špatné pití, trochu ...
hodnocení: pivo
Silencio 13°
Ochutnáno v plzeňském KMP. Americká IPA od "klaunů" je vyváž ...
hodnocení: pivo
Velikonoční Krasličák zelený 14°
Zelené pivko s příjemnou hořkostí žateckého chmelu.
komentář: pivo
anonym
Krakonoš Světlé výčepní 10°
Pivo mi chutnalo, spokojenost. V Trutnově má tradici. Horký ...
nový podnik: pivnice
hodnocení: podnik
restaurace Victor, Praha
2 piva je na mě malý výběr, prostředí vcelku fajn, obsluha o ...
komentář: pivo
anonym
Kousek Special 11°
Dali jsme si Kousek v kempu Ranč na Tiché Orlici. Opravdu js ...
hodnocení: podnik
Pivovarská restaurace Kapitán, Děčín
Pěkné prostředí. Milá a ochotná obsluha. Na výběr ze všech m ...
recenze: pivo
Tropická bouře 14°
Krémová pěna, střední říz i plnost, výrazná vůně tropických ...
komentář: pivo
anonym
Svatý Florian světlý ležák 11°
Výborný ležák jantarové barvy s hustou krémovou pěnu co krou ...
recenze: pivo
Svijanský Rytíř 12°
Nadprůměrná dvanáctka která zaujme svou hořkostí a dobrou pitelností. Ochutnáno lahvové.
recenze: pivo
Svijanská Kněžna 13°
Černé pivo u kterého převládá hořkost nad sladkostí a to je dobře. Za mě nadprůměrné pivo.