Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Barley Wine 20°
Typická nakládající usrkávačka, ale výborná. Silná sladkost ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Novobahno NEIPA 13°
Za mě super pivko za surer peníz. NEIPA můj asi nejvíce oblí ...
hodnocení: podnik
Restaurace U Loutkáře
Celkem fajn lokál pivovaru Loutkář, obsluha příjemná, rychlá ...
hodnocení: podnik
The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar
Podnik s jedinečnou atmosférou
komentář: pivo
anonym
Sv. Norbert Christmas Doppelbock 19°
Velmi dobrý doppel. Trápí mne však otázka, na kterou jsem ni ...
komentář: pivo
anonym
Sv. Norbert Christmas Doppelbock 19°
Velmi dobrý doppel. Trápí mne však otázka, na kterou jsem ni ...
recenze: pivo
Vánoční speciál 14°
Velice příjemné zakončení štědrovečerního oběda. Pěna až víc ...