Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
recenze: pivo
Black Beer
Barva piva je černá. Proti světlu rubínová. Pivo čiré. Pěna ...
hodnocení: pivo
Litovel Premium 12°
Ochutnáno 10.5.2021 po delší době a hodně dobré.
hodnocení: pivo
Winter
Velmi zvláštně nevyvážené
hodnocení: pivo
Opat Red
Na Opata ujde, ale jinak o ničem...lehký nádech borůvek. Aspoň není hnusné
nové pivo
recenze: pivo
Heřman světlý ležák 11,5°
Barva piva je zlatá. Pivo je lehce kalné. Pěna bílá, středně ...
recenze: pivo
Konrad Kapucín 11°
Barva piva je velmi tmavě hnědá až černá. Proti světlu rubín ...
nový podnik: pivotéka
komentář: pivovar
anonym
Steiger, Vyhne
Jiný slovenský pívo v lidlu neměli. Lepší než nic,ale jsou mnohem lepší píva.