Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
Hotel Svatý Hubert
Pěkné prostředí, dobré jídlo a i pivo.
recenze: pivo
Kazatel - světlý ležák 11°
Zlatá jasná barva, bohatá, stabilní kroužkující pěna, slabší ...
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Proud jsem vyzkoušel poprvé loni v létě a postupem času vytl ...
recenze: pivo
Kocour IPA Samurai 14°
Fajnová IPA, lehce zakalená, krémová stabilní pěna, kroužkuj ...
recenze: pivo
Pojistka APA 12°
Dobrá APA, jemně zakalená, medově zlatá s bohatou stabilní p ...
komentář: pivovar
anonym
Líšeňský pivovar, Brno
Včera 7.9 jsem byl na zelném trhu v Brně kde jste měli stáne ...
hodnocení: podnik
Zbraslavský kozí chlívek
Obyčejná pivovarská zahrádka s ochotnou obsluhou.
komentář: pivovar
anonym
Svijany
Lepší je vypít vodu z hajzlu, než tyto chemické hokusy pokus ...
nový pivovar
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Staročech Premium
Škoda že ho nedávají do sudu.
nový podnik: pivnice