Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
komentář: pivo
anonym
Proovan Hazy IPA
Pro mne Objev roku. Skvele nealko s vuni chmele ,optimalni velikost. Pro mne jednicka
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
hodnocení: podnik
Tvarg
Kombinace domácích tvarůžků na různé způsoby včetně sladké varianty a skvělých piv je fantastická
nové pivo
hodnocení: podnik
hodnocení: podnik
Axiom Pub, Olomouc
Vše krásné dokud jsem si nedal pivo. Postupně jsem si pod tr ...
komentář: pivovar
anonym
Proud (Elektrárna), Plzeň
Naprostý souhlas, nedá se to pít, chutná jak pivo dolité vodou :(
nový podnik: restaurace
recenze: pivo
Lemonade - Summer American Wheat
Jemně nakyslá “pivní citronáda”, vůně velmi citrusová, chuť ...
recenze: pivo
Bedřichova jedenáctka světlá
Krémová pěna, velmi dobrá pitelnost, nižší říz a střední pln ...
komentář: pivo
anonym
Braník Mikoláš Aleš 10°
Braník 11 je příjemný pivko, po práci, kdo z vás to pije? Jd ...
nový podnik: restaurace