Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Rozvážný 12°
Krásně hořký ale nedráždí a splývá.
hodnocení: pivo
Pohodový - Marzen
Březňák! Bomba!!! Nádherná pěna nasládlá chuť. Je jak jídlo hutné.
hodnocení: pivo
Josef 11°
Velmi výrazná sladová chuť bohužel přebíjí chmelovou hořkost ...
komentář: pivo
anonym
Svatý Florian světlý ležák 11°
Výborný ležák jantarové barvy s hustou krémovou pěnu co krou ...
recenze: pivo
Svijanský Rytíř 12°
Nadprůměrná dvanáctka která zaujme svou hořkostí a dobrou pitelností. Ochutnáno lahvové.
recenze: pivo
Svijanská Kněžna 13°
Černé pivo u kterého převládá hořkost nad sladkostí a to je dobře. Za mě nadprůměrné pivo.
komentář: pivo
Rastinger 0,0% (nealko)
Nééé, pivovar mého rodného města! To je zase ostuda :-(...
komentář: pivo
Heineken 0.0
Týjo, tohle tady fakt byl někdo schopný pozřít? :-D
recenze: pivo
Juicy God - NEIPA 15°
Velmi hutné, výrazné pivo - příjemné chmelové aroma, hutné plné tělo, vyvážená hořkost. Supr.
nový podnik: restaurace
hodnocení: podnik
restaurace Marina, Praha
Prostředí krásný ideální navštívit pivovar v létě jinak pivo nic moc