Lambic – Faro

Faro bylo původně nízkoalkoholické pivo, které se připravovalo smícháním Lambiku a jiného slabšího piva, které ani nemuselo být spontánně kvašené (velmi často se na ředění používala i voda. Pro zajímavější aroma se přidávaly i bylinné směsi). Co je nejdůležitější, že do piva byl těsně před konzumací přidán hnědý cukr, někdy karamel, nebo melasa, což nemělo vliv na obsah alkoholu, ani nasycení nápoje. Typická je pro něj kontrastní sladkost a kyselost. Podává se chlazené na sklepní teplotu. Lahvové pivo je nutné pasterizovat, aby se zabránilo nežádoucím kvasným procesům.
Slad: ječný, pšeničný
Kvašení: spontánní
Druh: světlé, jiné
Barva piva: 8 - 30 EBC
Teplota servírování: 7 - 13°C
Sklenice:
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
komentář: pivovar
anonym
Krakonoš, Trutnov
pivovar trutnov vyrabí to nejlepsi pivo at je to 10,11,12 ne ...
recenze: pivo
Holka 10°
Velmi světlá, až vyblitá barva, ale chuť novozélandského chm ...
hodnocení: podnik
Pivovarský výčep Lobeč
Navštíveno 17.5.2020. Podle rychlosti obsluhy mi to přišlo ...
recenze: pivo
Budweiser Budvar 33
Když porovnám Radegast ryze hořká 12 vs Budvar 33, obě piva ...
nový podnik: restaurace
komentář: podnik
anonym
Pivovarská restaurace Rohozec
Jako ve chlívě,dřívější domácí prostředí je pryč.Jídelní lís ...
nový podnik: restaurace
nový podnik: restaurace