Brown Ale

Pivo od londýnských sládků ze 17. století, které po roce 1800 téměř vymizelo. Bylo vařeno pouze z barevných sladů, takže hlavní pojítko tohoto piva je hnědá barva (od rubínové až k tmavě hnědé). Po druhé světové válce se Brown Ale znovu rozšířilo, také do USA. Některé Brown Ale dozrávají v sudech po Portském, Cherry nebo Calvados i několik měsíců. V chuti je dominantní sladová chuť a pak i karamelová, čokoládová. Chmelová chuť je méně výrazná. Aroma je výrazně pražené, oříškové, karamelové a ovocné, ale ne spálené. Obsah alkoholu je obvykle 5% obj.
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: polotmavé, jiné
Barva piva: 24 - 70 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Podobné styly: Ječná piva (Ales), Amber Ale
Původ: Anglie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Tambor světlý ležák 11°
Průměrný ležák,zdá se mi že se Tambor přibližuje velkým průmyslovým pivovarům
hodnocení: pivo
Lyer 12° IPL
Velmi dobrý iplko. Decentní hořkost, skvěle nachmeleno.
hodnocení: pivo
Welzl Abatyše 10,5
Úplný temný skvost z tohoto pivovaru.
komentář: pivovar
anonym
Garp, Bakov nad Jizerou
Chodíme pravidelně přímo do pivovaru Garp v Bakově, pivo bez ...
recenze: pivo
Kunratický Ležák světlý 12°
Krásná bohatá pěna. Pivo pěkně kroužkuje. Hořkost je akorát, plná chuť.
komentář: pivovar
Pivovar Český Brod
Českobrodské pivo je už k dostání v několika hospodách v Čes ...
komentář: pivovar
anonym
hodnocení: podnik
restaurace Na Jižní - Jižan, Přerov
Ochutnáno: 4 druhy piv (2019)
hodnocení: podnik
restaurace Monopol, Teplice
Zde jsem byl nadmíru spokojen. Prostředí prvorepublikové, jídlo výborné a obsluha vzorná.
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Multigrain 11°
Při pití tohoto skvostu jsem si vzpomněl na výrok postavy Jo ...
recenze: pivo
Beer Opener - Světlý ležák 12°
Žádný problém, prostě dobrý. Bude v něm trošku voňavější chmel, ale jen decentně.
novinka
V Česku došli sládci
Dříve absolventi pivovarských oborů zůstávali po ukončení šk ...
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Fabián 14°
Byl jsem dost prekvapenej, husta pena, zadna koncova sladkos ...