Od ukončení výroby v pivovaru Louny v roce 2010 společností Heineken už zjevně odteklo hodně vody. Příští jaro totiž v osmnáctiapůltisícovém okresním městě Louny přibyde po boku Lounského žejdlíku a pivovaru ZLoun třetí pivovar.
Již v roce 2013 ve městě vyrostly výše jmenované dva pivovary.
Pivo ZLoun: vedle klasických spodně kvašených nabízí i svrchně kvašený 15° speciál. Další piva, která se vaří příležitostně, jsou například na Zelený čtvrtek Kopřivové pivo, nebo Vánoční medové. Za zrodem tohoto pivovaru stojí Roman Tvrdý a Radek Taraba. Pivo si získalo ihned oblibu u široké veřejnosti, která se díky tomu vracela i přes spoustu nedostatků, které pivovar piloval za provozu. Pivovar sídlí v objektu bývalého baru Ája, který má kapacitu cca 170 míst. Restaurace se dnes jmenuje příhodně, "Na Letňáku".
Lounský Žejdlík byl založen také v roce 2013, v penzionu Domov na rohu Rybalkovy a Pudlovské ulice. Jedná se o historickou budovu penzionu, která prošla rozsáhlou a náročnou rekonstrukcí, zejména pak ležáckých sklepů v suterénu. Majitelem je Vladimír Wagner. Ve stálé produkci lze ochutnat světlou 11° a tmavou 13°. Vždy se k nim však na pípě najde ještě nějaký další speciál.
Třetí pivovar chce na jaře příštího roku vybudovat Ivan Husák v jednom z objektů v bývalém areálu kasáren. Je zároveň i majitelem Zichoveckého pivovaru ve Středočeském kraji. Třetí pivovar však vlastní pivnici neplánuje. Bude pivo jen vařit a nabídne ho restauracím v Lounech a okolí. Stáčet ho bude do sudů a v případě zájmu i do tanků.
„Na podzim začneme se stavebními úpravami, vařit pivo chceme začít příští rok na jaře," vysvětlil Ivan Husák. „Budeme vařit hlavně desítku a dvanáctku, eventuálně ještě jedenáctku," dodal. Projektovaná kapacita nového pivovaru v Lounech má být až 10 tisíc hektolitrů, ve městě tedy bude největší. Náklady na vybudování pivovaru by se měly pohybovat kolem 25 milionů korun. Produkce speciálních piv zůstane v Zichovci. Tamní pivovar vznikl před dvěma roky. Jeho letošní produkce bude kolem 800 hektolitrů.