Jedna z nejvýznamnějších vinařských lokalit Česka – Mikulov má již druhý pivovar. O ten se nyní postaral čtyřhvězdičkový hotel Galant v centru města. Vinná Jižní Moravo, třes se! V tomto kraji již evidujeme 35 pivovarů
V areálu hotelu Galant se právě otevírá nový pivovar.
Hotel Galant má pod svými křídly vinařství, kongresové centrum a nově i pivovar. Hotelový komplex se rozkládá na 8000 metrech čtverečních, jen několik kroků od historického srdce Mikulova, přímo pod Svatým kopečkem.
Technologie
Kapacita varny je 10 hektolitrů. Ležácké tanky v pivovaru dovolují navařit až do kapacity 1 500 hektolitrů za rok. Takto vybavený pivovar se už neřadí ani ke klasickým minipivovarům.
Výroba
V Galantu se bude vyrábět klasické české pivo. Je vařeno typicky českým způsobem rmutování z vody, sladu a výhradně z českých a moravských chmelů. Díky spodnímu kvašení v moderních cylindro-kónických tancích má čistou svěží chuť a příjemnou hořkost.
Sortiment
Poctivá desítka bude prvním produktem, na výrazně chmelenou jedenáctku a další speciality si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Lze se těšit, že pivo Galant bude dosahovat stejně výborných vlastností jako místní vína.
Májové Galantní slavnosti piva, vína, zpěvu a jídla
Pivovar se slavnostně a poměrně hlučně otevře už v prvních květnových dnech. Na Galantních májových slavnostech, které se konají v areálu Galant od 1. do 9. května. Slavnostní otevření a křest nového pivovaru Galant proběhl již v sobotu 2. 5. K pivu jsou k dostání klasické pivní pochoutky, ale i speciality k vínu včetně nových ročníků vína Galant. Za pivo Galant zaplatíte 18 Kč po celý týden. Krom toho bude vstupné 50 Kč. Na slavnostech se budou pořádat i pivní soutěže.
„Věřme, že Galantními májovými slavnostmi zakládáme novou mikulovskou tradici,“ řekl na závěr majitel hotelu Jiří Marian.