Dokončuje se: Pivovar Bezděkov

region:Plzeňský kraj

Město Klatovy stále postrádá nějakou úspěšnou snahu o obnovu pivovaru. Snad vedle Pivovaru Stará Škola v klatovském regionu, pomůže brzy zchladit žízeň klatovááků i nově vznikající Pivovar Bezděkov.

budova pivovaru Bezděkov
 
 

Stavební práce na vzniku nového Pivovaru Bezděkov a jeho restaurace, začal pan Radek Kollross loni v březnu. „Za chvíli už začneme vařit první várku piva,“ těší se.

V této obci dodnes stojí původní Knížecí pivovar a lihovar, který byl v majetku barona Korba z Weidenheimu, vlastníka místního zámku. Po znárodnění komunisty v roce 1950 byl v zápětí tento tehdy moderní pivovar zrušen. Po stavbě původního pivovaru zbyl i původní symbol pivovaru - dva medvědi držící půllitr. Tento symbol vzal nyní nově vznikající minipivovar za svůj.

Nyní se vše nově odehrává v areálu bývalé sýrárny s třípatrovými rozlehlými sklepy, kde po ukončení výroby sýrů zůstala i technologie. Nakonec však zvítězila myšlenka na vaření piva. „Byl by hřích nechat ležet ladem ty fantastické sklepy, které jsou pod areálem bývalého pivovaru“, říká Radek Kollros. Podle něj mají v areálu plánovaného pivovaru krom stylové restaurace s ubytováním vzniknout i pivní lázně, které v tomto regionu chybí. Pivovarnictví bylo pro pana Radka velkou neznámou, ale už pomalu a jistě do tohoto oboru prý proniká. „Učím se za pochodu. Ne, že bych nikdy trošku nenahlédl do pohostinství, ale podnikám v kovovýrobě. Ovšem pivo mám rád,“ směje se Radek Kollross. „Pivovar je pro mě velikou výzvou a srdeční záležitostí,“ přiznává.

Původní recepturu bezděkovského piva se nepodařilo dohledat, tak jeho podoba bude na sládkovi s dlouholetými zkušenostmi z plzeňského pivovaru. V Bezděkově začnou se čtyřmi druhy piva. První bezděkovské pivo by mohli návštěvníci ochutnat už na konci srpna.

Pivovar Bezděkov by měl být schopný uvařit až tisíc litrů denně.

Diskuze

RE:Hmmmmm....
6. 8. 2015 20:06:55
kuchař už je nový, přijďte ochutnat ;)
Hmmmmm....
11. 7. 2015 20:21:28
Pivo skvělé, bohužel nejen pivo dělá dobrou restauraci. Kuchyně zdá se trpí mizerným kuchařem. Tedy místní vypozorovali střídající se kvalitu pokrmů asi podle toho který vaří, budou se jim střídat nejspíš dva. Já tam byl několikrát, pivo skvělé, jídlo pokaždé průšvih. Jednak pokud přijedete jindy než k večeru, dostanete vepřové koleno na pivě co není na pivě (kdo by se s tím v poledne dělal) a zdá se že kuchaři chybí váha. 450g žebra jsou jedno, zhruba 250g. žebírko. Ani to množné číslo nedodrželi. A fakt se to na polovinu nespeče, jak se mne pokoušel číšník přesvědčit. Takže po dvou zkušenostech - pivo si dejte, na jídlo zajděte jinam. Až majitel líp dohlídne na kuchyni, může to být skvělá hospoda kam se budou lidi tlačit. Zatím není, i když interiér je úžasnej.
RE:Kdy?
23. 10. 2014 13:27:09
a to to byl takovej humbuk, já se těšil, no holt budu muset ještě chvilku počkat
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Vorkloster Klášterní 12°
Dobrá..hořká, uvítal bych trochu plnější
hodnocení: pivo
hodnocení: pivo
Holešovický ležák 12°
Hezké prostředí,milý a ochotný personál
hodnocení: podnik
Lya Beer Café
Malé liščí doupě s kvalitními pivy a barmany na svém místě, miluju tenhle malý hipsterský podnik...
nový podnik: pivotéka
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Agent, Olešnice
V současnosti také točíme pivo v Dadalie klubu v Rábech u Pardubic.
nový podnik: restaurace
komentář: pivovar
anonym
Broumov - Olivětín
Chodil jsem na Olivetin na přelomu 80-90let lepší pivko jsem ...
komentář: pivo
anonym
Souležák 12°
Ahoj me moc chutna piju ho casto
komentář: pivovar
anonym
Zrzavá Veverka, Česká Lípa
Veverka 12 je luxusní pivo, lepší jsem nepil
novinka
Niektoré pivné zvyky prekvapia
Pivní zvyky z celého světa
komentář: pivo
anonym
Velvet 12°
Z mého pohledu, jako pivaře je pivo Velvet naprosto skvělé m ...