Eisbock

Eisbock je odpovědí na ledové víno. Mimořádně silné pivo, s menším řízem, jehož síla je znásobena zmrazováním hotového piva. Odstranění ledu dodává pivu silnější koncentraci alkoholu, která se pohybuje v rozmezí od 9 do 30 % obj.. Přemražováním pivo přichází o přirozenou nasycenost, takže má žádný až slabý říz. Tento druh piva je vymezen hlavně dle jeho názvu a síly. Eisbock může být jak z ječného sladu, tak i z pšeničného sladu! Kvašení může být spodní i svrchní. Nejedná se tedy tolik o pivní styl, jako spíš o způsob výroby – přemražováním hotového piva.
Slad: ječný, pšeničný, jiný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Barva piva: 14 - 60 EBC
Teplota servírování: 10 - 13°C
Sklenice:
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Tambor světlý ležák 11°
Průměrný ležák,zdá se mi že se Tambor přibližuje velkým průmyslovým pivovarům
hodnocení: pivo
Lyer 12° IPL
Velmi dobrý iplko. Decentní hořkost, skvěle nachmeleno.
hodnocení: pivo
Welzl Abatyše 10,5
Úplný temný skvost z tohoto pivovaru.
komentář: pivovar
anonym
Garp, Bakov nad Jizerou
Chodíme pravidelně přímo do pivovaru Garp v Bakově, pivo bez ...
recenze: pivo
Kunratický Ležák světlý 12°
Krásná bohatá pěna. Pivo pěkně kroužkuje. Hořkost je akorát, plná chuť.
komentář: pivovar
Pivovar Český Brod
Českobrodské pivo je už k dostání v několika hospodách v Čes ...
komentář: pivovar
anonym
hodnocení: podnik
restaurace Na Jižní - Jižan, Přerov
Ochutnáno: 4 druhy piv (2019)
hodnocení: podnik
restaurace Monopol, Teplice
Zde jsem byl nadmíru spokojen. Prostředí prvorepublikové, jídlo výborné a obsluha vzorná.
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Multigrain 11°
Při pití tohoto skvostu jsem si vzpomněl na výrok postavy Jo ...
recenze: pivo
Beer Opener - Světlý ležák 12°
Žádný problém, prostě dobrý. Bude v něm trošku voňavější chmel, ale jen decentně.
novinka
V Česku došli sládci
Dříve absolventi pivovarských oborů zůstávali po ukončení šk ...
nový pivovar
komentář: pivo
anonym
Fabián 14°
Byl jsem dost prekvapenej, husta pena, zadna koncova sladkos ...