Nová pivotéka Beer Story v Praze

region:Hlavní město Praha

Pivotéka Pípa Beer Story se otevře v dolním prostoru Food Story Dlouhá 14 v polovině listopadu. Na pivním listu nabídne až 160 druhů piv ze všech koutů Česka i světa vybíraných pivním specialistou Robertem Demeterem, který sestavoval pivní listy v restauracích Bruxx, Les Moules nebo T-Anker. 8 až 10 piv bude dle aktuální nabídky k dispozici přímo na čepu.

kresba výčepu

 
 

Hlavním mottem pivotéky Pípa Beer Story je pivo s rodokmenem. Tomu odpovídá i výběr a vyhledávání piv na pivní list. Naším cílem je zákazníkům nabídnout ta nejlepší piva z naší země i ze zemí, kde je pivovarnictví na vysoké úrovni. Proto u nás najdou i výběr piv belgických nebo německých. Nabídka piv na čepu se bude průběžně měnit a odrážet aktuální trendy a novinky ze světa piva: Náš tým neustále vyhledává nové mini pivovary, ať už u nás nebo v cizině. Jakmile najdeme pivovar, jehož pivo se nám zdá zajímavé, rádi ho představíme příznivcům piva u nás v pivotéce. V prvních dnech po otevření se hosté mohou těšit na pětici pražských pivovarů – čepovat se bude pivo z Vinohradského, Jihoměstského a Břevnovského pivovaru a z Pivovaru u Bulovky a z Lužin. Do budoucna Pípa Beer Story plánuje i vlastní pivo.

Silnou součástí pivotéky Pípa Beer Story bude i pivní gastronomie. Naší ambicí je ukázat párování jídla s pivem. „V Pípě na lidi budou čekat pivní pochutiny ze všech pivařských oblastí. V rámci párování piva s jídlem vám z nich doporučíme tu, která se k vašemu pivu hodí nejvíce. Chceme se specializovat i na párování lokální. Pokud tedy bude na čepu bavorské pivo, doporučíme vám k němu bavorskou klobásku, sekanou nebo paštiku z divočáka přímo od bavorského řezníka,“ říká Pavel Vondráček, spolumajitel pivotéky. Na jídelním lístku hosté tedy najdou pochutiny od malých výrobců a farmářů z celého světa, včetně vyhlášených holandských sýrařů, kteří vyrábí sýry ideální právě k pivu. Pivo bude mít své místo i ve snídaňových menu.

Některé večery v pivotéce Pípa Beer Story budou zasvěcené edukativním akcím a tematickým večerům na téma piva a pivovarnictví. Zájemci se mohou těšit na přednášky o jednotlivých pivovarech a pivu všeobecně, jeho historii i pivních zajímavostech. Hosty budou zástupci pivovarů i pivní znalci. Pro veřejnost bude Pípa Beer Story pořádat i slepé degustace. Prostor pivotéky i její služby je možné si zarezervovat pro soukromé akce nebo večírky.

V budoucnu si návštěvníci budou moci pochutnat na lokálních pivních pochutinách pocházejících z lokality právě čepovaných pivovarů nebo se zúčastnit přednášek či tematických večerů s pivní a pivovarskou tematikou.

Info box - Co najdete v pivotéce Pípa Beer Story:

  • Široká nabídka piv od mini pivovarů
  • 8 – 10 aktuálních piv na čepu, 150 lahvových piv
  • Služby sommeliéra Roberta Demetera
  • 90 míst k sezení
  • párování piva s jídlem
  • pivní tematické večery a přednášky

Kontakt pro média: Big Bang Media, Andrea Bezdíčková, Email: andrea.bezdickova@bigbangmedia.cz, GSM: +420734472672

Diskuze

Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Zikmund 13°
Ochutnáno - U Tří pírek - Kolín (2021)
hodnocení: pivo
Mordýř Venuše Double Ipa 17
Ochutnáno - U Tří pírek - Kolín (2021)
hodnocení: pivo
Kvasnice - světlé silné 13°
Ochutnáno - Restaurace Skála - Klášter Hradiště nad Jizerou (2021)
hodnocení: podnik
Restaurace Skála, Hradiště nad Jizerou
Ochutnáno: 4 druhy piva (2021)
hodnocení: podnik
Restaurace Aero, Ostrava
Ochutnáno: 13 druhů piv, 4x návštěva (2018)(2019)(2020)(2021)
hodnocení: podnik
Hospůdka u Oráče, Ostrava
Ochutnáno: 6 druhů piv (2 x návštěva)(2019)(2021)
recenze: pivo
Kvasar 13°
Kvasar se z názvu vytratil na úkor Medové 13. Jinak ale našt ...
nový podnik: pivnice
komentář: pivo
anonym
Steiger 11° Tmavý
Výborné černé pivo, kupuji každý rok točené v lázních Velký Meder ????
nový pivovar
nový pivovar
recenze: pivo
Agent Mílijus Summer Ale 9°
Velmi dobré mangové osvěžení. Vyvážená hořkost, plnost na 9° patřičná.
recenze: pivo
Antonio 17°
Voňavé, hutné, hodně alkoholové. Pil jsem rozhodně lepší IPY ...
komentář: pivo
Hanácká pšenica 13°
V pivovaru hovoří o pšenici jako o spodně kvašené, což může zdůvodnit podivnou chuť.
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Novopacký ležák
Novopacký ležák jsem objevil v Bille, a po všech těch velmi ...